πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Δεν έχετε σωστό σχήμα στα φρύδια;  11 συμβουλές ομορφιάς από επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε τα φρύδια σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου μας. Ένα σωστό σχήμα στα φρύδια μπορεί να κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει πιο όμορφο και να διορθώσει την έκφρασή μας. Τα λάθος φρύδια μπορεί να μας κάνουν να δείχνουμε συνεχώς νευριασμένες, να κρύβουν το βλέμμα μας, να μην μας βοηθούν στο μακιγιάζ.

Όμως δεν είναι εύκολο να δώσεις σωστό σχήμα στα φρύδια αν δεν είσαι επαγγελματίας. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό συγκεντρώνοντας για εσάς 11 συμβουλές από επαγγελματίες. Διαβάστε παρακάτω: 

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Η σωστή δομή στα φρύδια

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν λάθος όταν βγάζουν τα φρύδια τους, διότι δεν γνωρίζουν καλά την δομή τους. Θα πρέπει να ξέρουμε από που ξεκινούν τα φρύδια, που θα κορυφωθούν αλλά και που πρέπει να τελειώσουν.

Είναι λοιπόν σημαντικό προτού ξεκινήσουμε να βγάζουμε τα φρύδια να ξέρουμε ότι τα φρύδια έχουν τρία σήμερα. Την εσωτερική γωνία, την κορυφή και το τέλος.

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Το κάθε φρύδι…είναι διαφορετικό

Ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδικά φρύδια σε σχήμα και χρώμα. Όμως μπορούν να ταξινομηθούν σε διαφορετικούς τύπους. Έτσι αν γνωρίσετε τον τύπο των δικών σας φρυδιών θα διαμορφώσετε και πιο εύκολα το σχήμα τους χωρίς απρόοπτα.

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Το δεξί με το αριστερό φρύδι διαφέρουν

Τα φρύδια μας είναι διαφορετικά μεταξύ τους με μικρές διαφορές που όμως παίζουν ρόλο. Όπως συμβαίνει και με τα χέρια, τα πόδια, τα μάτια και γενικά οτιδήποτε έχουμε σε ζευγάρι στο σώμα μας. Έτσι δεν γίνεται να τα κάνετε τελείως ίδια, οπότε μην το προσπαθήσετε.

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας

Αν θέλετε να προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου σας, θα πρέπει να εξετάσετε τρία κριτήρια. Ποιο είναι το πιο φαρδύ μέρος, δηλαδή το μέτωπο, τα μάγουλα ή το σαγόνι, πως είναι ακριβώς το σαγόνι σας, δηλαδή στρογγυλό, τετράγωνο ή μυτερό και τέλος ποιο είναι το συνολικό μήκος του προσώπου σας, δηλαδή μακρύ ή κοντά. Θα πρέπει να μετράτε κάθε μέρος του προσώπου σας.

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Ο κάθε τύπος προσώπου έχει το κατάλληλο σχήμα στα φρύδια που του ταιριάζουν

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Ο καθορισμός του τύπου φρυδιού που σας ταιριάζει καλύτερα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που εξηγούν γιατί κάποια φρύδια ταιριάζουν καλύτερα, ανάλογα με τον τύπο του προσώπου. Ο χρυσός κανόνας είναι να επιλέξετε το αντίθετο σχήμα φρυδιού και προσώπου:

Στρογγυλό πρόσωπο: Το μήκος και το πλάτος είναι λίγο πολύ ίδια. Επομένως, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα φρύδι με οξεία γωνία. Η ψηλή καμπύλη του θα προσθέσει δομή και μέγεθος στο πρόσωπό σας, κάνοντάς το να φαίνεται λίγο μακρύτερο.

Οβάλ πρόσωπο: Συχνά πολύ ισορροπημένο σε σχήμα. Απλώς ακολουθήστε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας, διατηρώντας τις καμπύλες ανοιχτές και τις απαλές γωνίες τους στο ίδιο επίπεδο.

Δείτε ακόμα Κουκλάρες στο Bollywood: 11 μυστικά ομορφιάς που θα σας ενθουσιάσουν

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Ορθογώνιο πρόσωπο: Αυτός ο τύπος προσώπου είναι λίγο μακρύς και έχει καθορισμένο σαγόνι. Ιδανικά, προτιμήστε ένα πιο γεμάτο, αδόμητο σχήμα φρυδιών που σας βοηθά να μειώσετε το μέγεθος του μετώπου σας. Οι μαλακές, ελαφρώς πιο κυρτές καμπύλες βοηθούν στην απαλότητα της γραμμής του σαγονιού.

Πρόσωπο καρδιά: Αυτό το πρόσωπο είναι πιο φαρδύ στο μέτωπο, πιο στενό στα μάγουλα και μυτερό στο πηγούνι. Για να το ισορροπήσετε, επιλέξτε φρύδια με απαλό, πιο στρογγυλό τόξο.

Τετράγωνο πρόσωπο: Όλα τα μέρη αυτού του τύπου προσώπου είναι λίγο πολύ ίσα σε μέγεθος. Για να μαλακώσετε το σαγόνι σας, σηκώστε τα φρύδια με απαλά τόξα και δώστε τους ένα συνολικό απροσδιόριστο φινίρισμα, αποφεύγοντας πάση θυσία τα μυτερά και ορθογώνια φρύδια.

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Μην ξεφεύγετε από το φυσικό σας σχήμα

Παλιότερα οι γυναίκες έβγαζαν τα φρύδια τους υπερβολικά πολύ. Τα έκαναν να μοιάζουν σαν δύο λεπτές γραμμές. Ήταν μία τάση που πλέον είναι ξεπερασμένη και φυσικά καταστροφική για τα φρύδια μας, αφού όσο περισσότερα χρόνια βγάζεις τα φρύδια σου, τόσο πιο αδύναμες γίνονται οι τρίχες και μερικές φορές δεν αναπληρώνονται.

Οι τωρινές τάσεις, θέλουν τα φρύδια να διατηρούν την φυσικότητά τους. Φυσικά και βγάλτε τις τρίχες που είναι περιττές, όπως στην μέση και δώστε ένα σχήμα από την κάτω και την πάνω μεριά. Όμως μην το παρακάνετε!

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

© Jean_Nelson / Depositphotos.com, © everett225 / Depositphotos.com

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Αν κάνετε λάθος αφήστε τα φρύδια σας να ξανά βγουν τελείως

Αν κάνετε κάποιο λάθος θα πρέπει να αφήσετε φυσικά τα φρύδια σας να μεγαλώσουν και να γίνουν όπως πριν τα βγάλετε. Έτσι θα μπορείτε να δώσετε το σωστό σχήμα. Μην αποτριχώνετε τα φρύδια με άλλες τεχνικές όπως η κλωστή ή οι αποτριχωτικές ταινίες αν δεν είστε ειδικός.

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Τα εργαλεία παίζουν ρόλο

Όταν σχεδιάζετε τα φρύδια σας, είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένα εργαλεία. Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε, αλλά εδώ είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που θα χρειάζεστε πάντα:

  1. Φυσικό φως
  2. Ένας καθρέφτης χωρίς μεγέθυνση
  3. Ένα επίπεδο αντικείμενο που χρησιμεύει ως γεωμετρικός χάρακας και είναι αρκετά μεγάλος ώστε να φτάνει από την άκρη της μύτης μέχρι το φρύδι
  4. Ένα μολύβι φρυδιών
  5. Τσιμπιδάκια για τα φρύδι
  6. Ένα καθαρό βουρτσάκι για τα φρύδια ή τη μάσκαρα
  7. Ψαλίδι φρυδιών

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Χαρτογραφίστε τα…φρύδια σας

Η χαρτογράφηση φρυδιών είναι μια τεχνική διαμόρφωσης που χρησιμοποιεί αναλογίες προσώπου για να πετύχει περισσότερη συμμετρία και να δώσει το πιο κολακευτικό σχήμα στα φρύδια.

Η διαδικασία περιλαμβάνει έναν «ειδικό για τα φρύδια που παίρνει μετρήσεις και μαρκάρει το δέρμα και στη συνέχεια διαμορφώνει τα φρύδια και τα βάφει ή τα κάνει microblading.

Αλλά είναι επίσης δυνατό να το κάνετε στο σπίτι σημειώνοντας τα τρία βασικά μέρη των φρυδιών (την εσωτερική γωνία, την κορυφή και το τέλος):

Δείτε ακόμα 8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε κρατώντας ένα επίπεδο αντικείμενο υπό γωνία δίπλα στο φτερό της μύτης, κοντά στην αρχή της εσωτερικής γωνίας. Κάντε το και στα δύο φρύδια και σημειώστε αυτό το σημείο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ίδιο αντικείμενο υπό γωνία με το φτερό της μύτης και αφήστε το να ακουμπήσει στην κορυφή του φρυδιού. Κάντε το και στα δύο φρύδια και σημειώστε αυτό το σημείο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ίδιο αντικείμενο υπό γωνία με το φτερό της μύτης και αφήστε το να στην άκρη κάθε ματιού. Κάντε το και στα δύο φρύδια και σημειώστε αυτό το σημείο. Τέλος, συνδέστε όλα τα σημειωμένα σημεία με γραμμές, ακολουθώντας το σχήμα του φρυδιού.

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Να βγάζετε τα φρύδια σας προς την σωστή κατεύθυνση

Μπορείτε να τραβήξετε τα φρύδια σας με το χέρι και να δείτε την φορά της τρίχας. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζετε την κάθε τρίχα από την σωστή φορά, έτσι ώστε να μην σπάτε τις τρίχες και να τις αποδυναμώνετε και να μην αφήνετε μαύρα σημάδια από τις φύτρες των φρυδιών σας.

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

Σωστό σχήμα στα φρύδια σας: Το χρώμα παίζει ρόλο

Τέλος, καλό θα ήταν να μην αλλάζετε το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Παρόλα αυτά αν θέλετε να το κάνετε θα πρέπει να κινήστε σε γήινες αποχρώσεις που να ταιριάζουν στα χρώματα της επιδερμίδας σας και των ματιών σας.

πως-να-δώσετε-σωστό-σχήμα-στα-φρύδια-

© everett225 / Depositphotos.com, © katebosworth / Instagram

All photos via: brightiside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close