Τα 10 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα αν τρώμε πάρα πολύ κρέας_

Τι θα συμβεί στο σώμα αν τρώμε πάρα πολύ κρέας; Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τα 10 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα μας αν τρώμε πάρα πολύ κρέας.

Το κρέας το αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται. Τρώμε κρέας πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα. Πολλοί από εμάς τρώμε περισσότερο κρέας παρά όσπρια και λαχανικά. Φυσικά αυτό κάνει κακό και στην υγεία και στο περιβάλλον.

Η ιδανική διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένας άνθρωπος για να είναι υγιής, είναι η μεσογειακή σύμφωνα με τους επιστήμονες. Στην μεσογειακή διατροφή λοιπόν το κρέας καταναλώνεται σπάνια μέσα στην εβδομάδα και πολύ λίγες φορές μέσα στον μήνα.

Δείτε ακόμα Η πίτσα πριν τον ύπνο απαγορεύεται – Δείτε γιατί

Από την άλλη η υπερκατανάλωση κρέατος έχει οδηγήσει στην ασύστολη κτηνωδία της εκμετάλλευσης των ζώων. Ζώα στοιβαγμένα σε κλουβιά που ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η ποιότητα του κρέατός τους δεν είναι καλή όντας μεγαλωμένα έτσι και φυσικά δεν υπάρχει κανένας σεβασμός από εμάς προς τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Στο παρακάτω άρθρο αποφασίσαμε να δούμε μαζί ποιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο σώμα μας η υπερβολική κατανάλωση κρέατος. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ καιρό τώρα την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους καθημερινούς ανθρώπους. Διαβάστε παρακάτω: 

Το υπερβολικό κρέας δημιουργεί πέτρες στα νεφρά

Μπορεί να μην το ξέρατε όμως οι ζωικές πρωτεΐνες περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται πουρίνες. Αυτές οι ενώσεις διασπώνται στον οργανισμό και γίνονται ουρικό οξύ. Αν έχετε μεγάλα ποσοστά ουρικού οξέος στον οργανισμό, τότε είναι πολύ πιθανό να αναπτύξετε πέτρες στα νεφρά. Θα πρέπει λοιπόν να μειώσετε το κρέας και να αυξήσετε το νερό.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Αν τρώμε πάρα πολύ κρέας ο οργανισμός αφυδατώνεται

Η υπερβολική ποσότητα ουρικού οξέος στον οργανισμό αφυδατώνει τον οργανισμό γι’ αυτό και σαν σύμπτωμα το ουρικό οξύ έχει την υπερβολική δίψα. Τα νεφρά λοιπόν χρειάζονται νερό για να αραιώσουν τα τοξικά απόβλητα οπότε θα πρέπει να έχετε πάντα νερό μαζί σας.

Λόγω της περίσσειας του ουρικού οξέος, θα νιώθετε δίψα περισσότερο από το συνηθισμένο. Τα νεφρά χρειάζονται νερό για να αραιώσουν τυχόν τοξικά απόβλητα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα νερό μαζί σας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Προκαλεί δυσκοιλιότητα

Οι τροφές ζωικής προέλευσης έχουν πολλές πρωτεΐνες αλλά όχι και πολλές φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος να αναπτύξετε δυσκοιλιότητα και επώδυνες κινήσεις του εντέρου.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε κρέας

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Προκαλεί πονοκεφάλους

Εξαιτίας του κρέατος ο οργανισμός σε πολλές περιπτώσεις αφυδατώνεται όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Η αφυδάτωση οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις και σε πονοκεφάλους. Αυτό συμβαίνει διότι εξαιτίας της αφυδάτωσης το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά και ο εγκέφαλος δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ορισμένα προϊόντα με βάση το κρέας όπως το σαλάμι περιέχουν και νιτρικά άλατα τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Μπορεί να αναπτύξετε καρδιακά προβλήματα αν τρώτε πάρα πολύ κρέας

Οι φυτικές ίνες βοηθούν την καρδιά. Αν τρώτε μόνο κρέας τότε δεν θα έχετε υψηλό ποσοστό φυτικών ινών. Το κόκκινο κρέας ειδικά μπορεί να επηρεάσει την καρδιά καθώς τριπλασιάζει τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τα καρδιακά προβλήματα, αφού περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη. Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν το επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Ρίχνει το ανοσοποιητικό και αρρωσταίνουμε πιο συχνά

Το κόκκινο κρέας περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη. Αυτό συμβαίνει και με το μεταποιημένο κρέας. Αυτά τα είδη κρέατος δεν περιέχουν όμως αναγκαστικά αντιοξειδωτικά κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να εμφανίσουμε κάποια φλεγμονή στο σώμα, όταν τα καταναλώνουμε συχνά.

Η συχνή κατανάλωση κρέατος λοιπόν μπορεί να μας κάνει να αρρωσταίνουμε πιο συχνά. Θα πρέπει λοιπόν να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών σε μερικές περιπτώσεις έχουν αντιοξειδωτικά.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Μπορεί να έχετε κακή αναπνοή

Όταν ακολουθούμε μία διατροφή με πολλά λίπη και πρωτεΐνες αλλά όχι με υδατάνθρακες τότε αυτό μπορεί να είναι η αιτία που η αναπνοή μας μυρίζει άσχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που η δίαιτα κέτο, έχει συζητηθεί ότι δημιουργεί κακή αναπνοή, οπότε σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε υδατάνθρακες στην διατροφή μας.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Εμφανίζονται προβλήματα στα μαλλιά και στα νύχια

Το κρέας στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν περιέχει βιταμίνη C. Η βιταμίνη C παίζει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και άλλα μέρη του σώματος να φαίνονται πιο υγιή.

τι_θα_συμβεί_στο_σώμα_αν_τρώμε_συχνά_κρέας_

Τα οστά γίνονται πιο αδύναμα

Υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης μπορούν να αυξήσουν την απώλεια ασβεστίου στα ούρα. Και το ασβέστιο είναι απολύτως απαραίτητο για υγιή οστά. Το σώμα δεν παράγει ασβέστιο. Το παίρνει μόνο μέσω της τροφής που τρώτε ή από συμπληρώματα. Εάν δεν έχει αρκετό, τότε τα οστά σας μπορεί να αποδυναμωθούν.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

Προκαλεί ατονία

Οι τροφές που περιέχουν κρέας είναι πολύ πιο δύσκολο να αφομοιωθούν από το πεπτικό σύστημα σε σχέση με οποιοδήποτε λαχανικό ή φρούτο που τρώτε. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για το σώμα να αφομοιώσει μια μπριζόλα και γι’ αυτό μπορεί να αισθανθείτε πιο κουρασμένοι αφού φάτε κάτι δύσπεπτο.

Τα_ 10_ πράγματα _που_ θα _συμβούν _στο _σώμα_ αν_ τρώμε_ πάρα_ πολύ_ κρέας_

All photos via: vtc.vn

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close