η_πίτσα_πριν_τον_ύπνο_απαγορεύεται_δείτε_γιατί_

Σίγουρα η πίτσα, είτε την έχουμε παραγγείλει απέξω είτε την έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας, είναι από τα πιο απολαυστικά και νόστιμα φαγητά. Πολλοί συνηθίζουν να τρώνε ένα κομμάτι πίτσα πριν τον ύπνο.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι, που μετά από μία δύσκολη δουλειά παραγγέλνουν γρήγορα μία πίτσα, τρώνε μέχρι να χορτάσουν και στην συνέχεια πέφτουν αμέσως για ύπνο. Μπορεί αυτή μας η συνήθεια να είναι απολαυστική όμως σύμφωνα με τους διατροφολόγους θα πρέπει να την κόψουμε.

Η πίτσα πριν τον ύπνο είναι καταστροφική για το σώμα μας αλλά και για τον ύπνο μας συνολικά. Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε αναλυτικά για ποιον λόγο απαγορεύεται να τρώμε πίτσα πριν κοιμηθούμε. Μπορεί να μην σας αρέσει η ιδέα, όμως είναι ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε. Δείτε παρακάτω: 

Πως η πίτσα πριν τον ύπνο, επηρεάζει την διατροφή μας

Όλοι οι διατροφολόγοι λένε, ότι το βράδυ το σώμα μας δεν κάνει τόσες πολλές καύσεις. Έτσι θα πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση οποιουδήποτε σνακ ή φαγητού λίγο πριν κοιμηθούμε. Αυτό ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις όπου τα σνακ και τα φαγητά είναι απόλυτα διαιτητικά και υγιεινά. Πόσο μάλλον στην περίπτωση της πίτσας.

Έτσι η κατανάλωση πίτσας πριν τον ύπνο θα φορτώσει το σώμα μας με επιπλέον θερμίδες και λίπος. Αν βρισκόμαστε σε περίοδο διατροφής η διατροφή μας σίγουρα θα έρθει πίσω κάποια γραμμάρια ενώ αν απλά θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο σώμα, υιοθετώντας μία τέτοια συνήθεια, δεν θα το έχουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Πως επηρεάζει η κατανάλωση πίτσας την υγεία του σώματος

Το ότι η πίτσα παχαίνει και θα ήταν καταστροφική για την σιλουέτα μας πριν τον ύπνο, είναι κάτι που λίγο ή πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι ένα κομμάτι πίτσας πριν τον ύπνο είναι σε θέση να επηρεάσει αρνητικά το σώμα μας συνολικότερα.

Μπορεί λοιπόν να νομίζετε ότι σχετικά με την σιλουέτα σας ένα κομμάτι πίτσα με πολλά λαχανικά και διαιτητικά υλικά θα ήταν μία καλή επιλογή, όμως το σώμα σας έχει αντίθετη άποψη. Η πίτσα περιέχει τυρί που λιώνει και μπαχαρικά.

Μπορεί το τυρί να είναι διαίτης και τα μπαχαρικά να μην έχουν καθόλου θερμίδες γενικότερα, όμως αυτά τα υλικά επηρεάζουν πολύ αρνητικά το στομάχι σας. Ειδικά αν η πίτσα περιέχει πεπερόνι, είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι.

Δείτε ακόμα Πόση ζάχαρη έχουν τα σνακ που όλοι αγαπάμε να τρώμε;

Πως επηρεάζει η πίτσα την ποιότητα του ύπνου

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα. Κατά την διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος εκτελεί εργασίες που είναι πολύ απαιτητικές και απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του σώματος. Αυτές τις διαδικασίες δε θα μπορούσε να τις εκτελέσει στην περίπτωση που ήσασταν ξύπνιοι.

Ο συνδυασμός λοιπόν του τυριού και της όξινης σάλτσας ντομάτας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Τα τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα μπορεί να προκαλέσουν παλινδρόμηση οξέων.

Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν καταναλωθούν λίγο πριν κοιμηθούμε. Ακόμη κι αν δεν νιώσουμε καούρα, αυτή η παλινδρόμηση μπορεί να χαλάσει τον ύπνο μας και να μας αφήσει κουρασμένους για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Δείτε ακόμα Σωματικό λίπος : Πως θα φύγει από το σώμα

Επίσης το τυρί της πίτσας μπορεί να ασκήσει πίεση στο πεπτικό μας σύστημα αν έχουμε έστω και μία μικρή δυσανεξία στην λακτόζη. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τείνουν να χάνουν ένζυμα που μικρότεροι τα είχαν σε μεγάλη ποσότητα. Τα ένζυμα αυτά ως επί το πλείστον βοηθούν στην απορρόφηση της λακτόζης.

Επειδή τα βακτήρια του παχέος εντέρου αγαπούν να τρέφονται με τα σάκχαρα που παράγει η λακτόζη, μπορεί αυτό να οδηγήσει σε μία σειρά από γαστρεντερικά προβλήματα που φυσικά θα χαλάσουν την ποιότητα του ύπνου και θα σας ταλαιπωρήσουν.

Photo cover via: afamily.vn

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close