Τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν δεν βγάζετε το make-up

Μετά από μια κουραστική μέρα ή νύχτα, είναι πολύ συνηθισμένο να μην έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα, και στη συνέχεια να πέφτετε  πάνω στα σκεπάσματα του κρεβατιού σας πλήρως ντυμένη και με τα φώτα αναμμένα. Είναι σπάνιο να βρείς άτομα που δεν το κάνουν αυτό. Αλλά πόσο κακό μπορεί να σου κάνει αν αφήσεις το make-up σου πάνω στο πρόσωπο σου όλο το βράδυ;

Αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να ζείτε στην άγνοια δείτε τι λέει μια διακεκριμένη δερματολόγος η οποία καταστρέφει όλες τις αυταπάτες μας για το τι μπορεί να κάνει ακόμη και το ελάχιστο make-up που θα αφήσουμε πάνω στο πολύτιμο δέρμα μας .

1. Το make-up ανακατεύεται με τα καινούργια ανανεωμένα κύτταρα της επιδερμίδα σας

Όταν ο ήλιος δύει, τα νέα κύτταρα του δέρματος αναπηδούν στη επιφάνεια για να αρχίσουν το ρόλο τους. “Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που εμφανίζεται όταν δεν πλένετε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο είναι ότι η φυσική απομάκρυνση του δέρματος, όπου το νεκρό δέρμα αντικαθίσταται από νέα κύτταρα, παρεμποδίζεται,” λέει η δερματολόγος. “Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται, οδηγώντας σε θαμπό, ξηρό δέρμα.”

2. Οι εξωτερικοί μικρορύποι

Οι εξωτερικοί μικρορύποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα στρώματα του make-up σας,του αντηλιακού σας, και της βρωμιάς του προσώπου σας. Όπως και όταν κόψεις το μήλο τότε αρχίσει και καφετίζει μετά από λίγο, έτσι και αυτοί οι μικρορύποι  προκαλούν οξειδωτικό στρες,το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε πρόωρη γήρανση: ρυτίδες, χαλάρωση, και πεσμένα μάγουλα.

3. Τα κακά πράγματα στο πρόσωπό μας  ….> τα μάτια μας

Τα μάτια σας όχι μόνο γεμίζουν μαύρους κύκλους και τσίμπλες όταν ξυπνάτε αλλά μεταφέρουν και βακτήρια,τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις των ματιών και στη καταστροφή των βλεφαρίδων σας.

gt-prepei-na-vgazete-to-make-up-apo-to-derma-sas-1_                                                                                                           photo credit:pinterest

Photo credit:pinterest

Close