τρόποι-για-να-απαλλαγούμε-από-το-λίπος στην κοιλιά-

Τρόποι για να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά. Μερικοί υγιεινοί τρόποι για να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν λίπος στην κοιλιά. Δυστυχώς το λίπος στην κοιλιά δεν φεύγει εύκολα και χρειάζεται πολύ γυμναστική για να επανέλθει η κοιλιά στο κανονικό της, όταν το λίπος είναι σε μεγάλες ποσότητες.

Το λίπος στην κοιλιά ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός λόγος που θέλαμε να μοιραστούμε το σημερινό άρθρο μαζί σας. Κι επειδή είμαστε…παθόντες οπότε είπαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά:

Λίγα λόγια για το λίπος στην κοιλιά

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος που συσσωρεύεται το λίπος σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος είναι κληρονομικό. Ο αριθμός των λιποκυττάρων ενός ανθρώπου αλλάζει σε ποσότητα μέχρι και την ηλικία των 18 και από εκεί και ύστερα μένει σταθερός με τα λιποκύτταρα να αλλάζουν απλά μέγεθος.

Μειώνονται δηλαδή ή αυξάνονται όσων αφορά το μέγεθός τους και όχι όσων αφορά τον αριθμό τους. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέα λιποκύτταρα και μετά το πέρασμα των 18.

τρόποι-για-να-απαλλαγούμε-από-το-λίπος στην κοιλιά-

Photo via: aftodioikisi.gr

Οι άνθρωποι που έχουν συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχουν τον σωματότυπο “μήλο”. Αν η αναλογία μέσης-γοφών είναι μεγαλύτερη από 0,85 τότε έχεις σωματότυπο μήλο οπότε και συσσωρεύεις λίπος στην κοιλιά.

Δείτε ακόμα Ζέτα Μακρυπούλια: Το ρόφημα που την κρατάει στα 52 κιλά

Το θετικό είναι ότι αν συσσωρεύεις λίπος στην κοιλιά και όχι στους γλουτούς όπως γίνεται στον σωματότυπο αχλάδι, έχεις μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσεις οστεοπόρωση και κιρσούς. Παρόλα αυτά έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη, υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας.

Τρόποι για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά

Αν θέλεις να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά σου τότε πρέπει να πεις ναι στα δημητριακά ολικής άλεσης καθώς ο σωματότυπος αυτός σχετίζεται με διαταραχή του σακχάρου. Επίσης χρειαζόμαστε τρόφιμα πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που τα βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια και στο αβοκάντο.

τρόποι-για-να-απαλλαγούμε-από-το-λίπος στην κοιλιά-

Photo via: tovima.gr

Τα Ω3 λιπαρά σύμφωνα με έρευνες μειώνουν το κοιλιακό λίπος. Φυσικά η αύξηση του αερόβιου και της γυμναστικής γενικότερα είναι απαραίτητες πρακτικές για να μειώσουμε το λίπος στην κοιλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή η δυσκοιλιότητα. πρήζουν την κοιλιά αλλά δεν είναι λίπος.

Οπότε σε αυτήν την περίπτωση καλά θα κάνετε να επισκεφθείτε και τον γιατρό σας. Επίσης για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά θα πρέπει να κοιμάστε περισσότερο και να αγχώνεστε λιγότερο αφού έρευνες έχουν δείξει ότι το άγχος και η κούραση “βοηθούν” το λίπος να αποθηκευτεί στην κοιλιά.

Δείτε ακόμα Ελεύθερο γεύμα στην διατροφή: Τελικά επιτρέπεται;

Θα πρέπει να αυξήσετε τα τρόφιμα με τρυπτοφάνη, μαγνήσιο και καλά λιπαρά διότι συνήθως οι άνθρωποι με λίπος στην κοιλιά παράγουν περισσότερη κορτιζόλη. Επίσης θα πρέπει να αυξήσετε και την βιταμίνη D η οποία μειώνει το λίπος στην κοιλιά.

Επέλεξε μικρά και υγιεινά γεύματα για να μην πεινάς ποτέ αλλά να μην τρως και απότομα ή ανθυγιεινά. Συχνά χάνεις γεύματα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αντιστέκεται στο να κάνει καύσεις και η ενδεχόμενη απώλεια να μην είναι αποκλειστικά λίπος. Τέλος, έρευνες δείχνουν πως τα μούρα είναι και αυτά βοηθητικά.

τρόποι-για-να-απαλλαγούμε-από-το-λίπος στην κοιλιά-

Photo via: iatronet.gr

Photo cover via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το fitness στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close