Υπερβολικός ιδρώτας: 7 Τρόποι να το αντιμετωπίσετε_

7 τρόποι για να αντιμετωπίσετέ τον υπερβολικό ιδρώτα στο σώμα Δοκιμασμένες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ιδρώτα.

Υπάρχουν άνθρωποι που ιδρώνουν πολύ στην ζωή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ιδρώνουν μόνο όταν γυμνάζονται ή κάνουν δουλειές στο σπίτι. Ακόμη και η ζέστη, μπορεί να μην αποτελέσει αφορμή για να ιδρώσουν.

Ιδρώνουν πανεύκολα και χωρίς προφανή αιτία. Φυσικά το να ιδρώνεις συνεχώς και τόσο έντονα είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό. Και ο πιο καθαρός άνθρωπος του κόσμου να είσαι, όταν ο άλλος σε βλέπει συνεχώς ιδρωμένο σκέφτεται ότι μπορεί και να μυρίζεις.

Δείτε ακόμα Όχι δεν είναι βρώμικο: Λόγοι και αιτίες που μυρίζει ο ιδρώτας του παιδιού

Και φυσικά η κακοσμία δεν αργεί να έρθει. Εκτός αν είσαι διαρκώς με ένα αποσμητικό στο χέρι. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε 7 δοκιμασμένες μεθόδους που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως αντιμετώπιση στον υπερβολικό ιδρώτα. Διαβάστε παρακάτω: 

Σαπούνι για τα χέρια

Αν ξεκινήσετε να ιδρώνετε πολύ έντονα στις μασχάλες και δεν έχετε φυσικά το αποσμητικό σας μαζί, ξεκινήσετε να καθαρίζετε προσεκτικά τις μασχάλες σας με μωρομάντηλο. Στην συνέχεια εφαρμόστε λίγο σαπούνι για τα χέρια.

Υπερβολικός_ ιδρώτας_: 7_ Τρόποι _να_ το_ αντιμετωπίσετε_

Υπεροξείδιο του υδρογόνου για τον  υπερβολικό ιδρώτα

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου καταπολεμά τα μικρόβια και βοηθά στην αποφυγή δυσάρεστων οσμών όλη την ημέρα. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα φλιτζάνι νερό και, στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο δέρμα σας με ένα πανί.

λύσεις_αν_ιδρώνεις_υπερβολικά_

Φλοιός βελανιδιάς

Ο φλοιός βελανιδιάς θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για υπερβολική την εφίδρωση. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε αυτό χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα:

10-15 κουταλιές σούπας από φλοιό βελανιδιάς
6 φλιτζάνια νερό
Προσθέστε το φλοιό στο νερό για 10 ώρες, βράστε το για 2-3 λεπτά και φιλτράρετε το υγρό. Τότε κάντε μπάνιο με αυτό.

Υπερβολικός_ ιδρώτας_: 7_ Τρόποι _να_ το_ αντιμετωπίσετε_

Στυπτηρία καλίου

Το κρυσταλλικό αποσμητικό είναι ένα φυσικό ανάλογο των συμβατικών αντιιδρωτικών. Αποτελείται από στυπτηρία του καλίου, η οποία έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Για να χρησιμοποιήσετε το κρύσταλλο, πρέπει να το υγράνετε με νερό και να τρίψετε τις μασχάλες σας. Δεν φράζει τους πόρους και διαρκεί αρκετούς μήνες.

Υπερβολικός_ ιδρώτας_: 7_ Τρόποι _να_ το_ αντιμετωπίσετε_

Ενώσεις αλουμινίου για τον υπερβολικό ιδρώτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό με ενώσεις αλουμινίου αν η εφίδρωση είναι έντονη. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι ενώσεις αλουμινίου σώζουν από τον ιδρώτα αλλά προκαλούν άλλα προβλήματα υγείας. Όμως οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο.

λύσεις_αν_ιδρώνεις_υπερβολικά_

Μπότοξ

Εάν οι βρεγμένες μασχάλες αποτελούν τακτική ανησυχία, μπορείτε να κάνετε μια ένεση αλλαντίασης τοξίνης. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας, μια κλινική περίπτωση αυξημένης εφίδρωσης. Η τοξίνη εμποδίζει τους νευρικούς παλμούς που οδηγούν στους αδένες του ιδρώτα, έτσι ο ιδρώτας δεν εκκρίνεται. Η επίδραση της ένεσης διαρκεί 4-12 μήνες.

λύσεις_αν_ιδρώνεις_υπερβολικά_

Λέιζερ

Αν δεν έχετε βρει λύση για τον αυξημένο ιδρώτα σας, πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Εάν η διάγνωσή σας είναι υπεριδρωσία, οι αδένες του ιδρώτα μπορούν να αντιμετωπιστούν με λέιζερ, καθώς αυτό μειώνει τη λειτουργικότητά τους.

λύσεις_αν_ιδρώνεις_υπερβολικά_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη

All photos via brightside.me

Close