Δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα στο παιδί: Τι πρέπει να κάνουμε; Παιδίατρος συμβουλεύει

Το Καλοκαίρι είναι μια όμορφη εποχή, όμως και αυτή κρύβει τους κινδύνους της. Εκτός από τις ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική μας έκθεση στη ζέστη, φαίνεται πως και τα δερματικά εξανθήματα από τον ίδρωτα, είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Έτσι, μπορεί να είναι μια υπέροχη εποχή αυτή που διανύουμε, όμως κανείς δεν θέλει να δει στο σώμα του δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα. Ειδικά στα παιδιά μας.Παρόλα αυτά, μικροί και μεγάλοι τα συναντούν όλο και πιο συχνά, αφού είναι αντίδραση του οργανισμού.

Δείτε ακόμα Μητέρα προειδοποιεί: Όταν τα παιδιά αναπνέουν από το στόμα- Κίνδυνος για σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα στο παιδί: Τι πρέπει να κάνουμε; Παιδίατρος συμβουλεύει

Ο ιδρώτας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, έτσι ώστε το σώμα να διατηρήσει την φυσιολογική του θερμοκρασία, όταν στο περιβάλλον που είμαστε έχει πολύ ζέστη. Παρόλα αυτά, τόσο στους μεγάλους όσο και στα παιδιά, πολλές φορές ο ιδρώτας έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσουμε δερματικά εξανθήματα.

Συνήθως οι μεγάλοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα δερματικά εξανθήματα. Όταν όμως εμφανιστούν στα παιδιά, δεν μπορούμε να μην τους δώσουμε την προσοχή που τους αναλογεί. Άλλωστε, τα δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα είναι κόκκινα σπυράκια και πολλές φορές οι γονείς τα μπερδεύουν με τα συμπτώματα του αλλεργικού σοκ ή άλλες παθήσεις.

Δείτε ακόμα Τελικά κάνει καλό στα βρέφη το καθημερινό μπάνιο; Κίνδυνος εκζέματος αναφέρει έρευνα

Δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα στο παιδί: Τι πρέπει να κάνουμε; Παιδίατρος συμβουλεύει

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης  αποφάσισε με μια ανάρτηση του στο Facebook, να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την εμφάνισή τους. Σίγουρα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, όμως κανένας δεν θέλει το κορμάκι του παιδιού του, να είναι γεμάτο εξανθήματα. Διαβάστε παρακάτω:

Εξάνθημα από ιδρώτα!
Δερματικός ερεθισμός από έντονη εφίδρωση με μικρές ανάγλυφες κόκκινες κηλίδες που προκαλούν κνησμό.

Το εξάνθημα μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε αλλά συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη, το στήθος ή τους μηρούς, μετά από έκθεση του παιδιού σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τα στενά ρούχα όπως τα κορμάκια των βρεφών ευνοούν την ανάπτυξή του.

Για την αντιμετώπιση επιλέγουμε βαμβακερά ρούχα που “αναπνέουν” και χαλαρό ντύσιμο για το καλοκαίρι (αμάνικα μπλουζάκια).
Βοηθητικά : Ενυδατική κρέμα ή υγρή πούδρα καθώς και επιθέματα ή αφρόλουτρα χαμομηλιού με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Δείτε ακόμα Επιπεφυκίτιδα: Η πάθηση του καλοκαιριού & πως να προστατέψουμε τα παιδιά

Δείτε παρακάτω την αρχική του δημοσίευση:

Εξάνθημα από ιδρώτα ! (Ιδρώα)Δερματικός ερεθισμός από έντονη εφίδρωση με μικρές ανάγλυφες κόκκινες κηλίδες που…

Δημοσιεύτηκε από Παιδιατρικό Ιατρείο Κυριάκος Δουλγέρης στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Τα δερματικά εξανθήματα από τον ιδρώτα, σε πολλές περιπτώσεις εκτός από αντιαισθητικά, μπορεί να γίνουν ενοχλητικά για το παιδί. Μπορεί να προκληθεί κνησμός εξαιτίας τους και αυτό να κάνει την περιοχή ακόμη πιο κόκκινη.

Παιδίατρος συμβουλεύει

Καλό θα ήταν λοιπόν, να τηρήσουμε κατά γραμμα τις οδηγίες του γιατρού, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μείνουν μακριά από αυτά τα ενοχλητικά δερματικά εξανθήματα.

Cover photo via: iatropedia.gr

Close