5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

5 κρίσιμα πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας. Ο ιδρώτας σας πολλές φορές προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για μερικά κρίσιμα πράγματα και πρέπει να μάθετε ποια είναι αυτά.

Ο ιδρώτας είναι μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού όταν το σώμα ανεβάζει υπερβολική θερμοκρασία. Μέσω του ιδρώτα, το σώμα ενυδατώνετε και ταυτόχρονα ρίχνει την θερμοκρασία του. Έτσι τα Καλοκαίρια αποφεύγουμε τη θερμοπληξία.

Επίσης όταν γυμναζόμαστε ιδρώνουμε διότι το σώμα μεταβολίζει το λίπος. Έτσι είναι γνωστό ότι μέσω του ιδρώτα χάνουμε και λίπος. Όμως όπως και όλες οι υπόλοιπες καταστάσεις στο σώμα, όταν ο ιδρώτας είναι υπερβολικός και χωρίς προφανή αιτία μπορεί να σας προειδοποιεί για μερικά κρίσιμα πράγματα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας: Αλμυρός ιδρώτας

Όπως και τα δάκρυα, είναι φυσιολογικό ο ιδρώτας να είναι αλμυρός. Ωστόσο, αν είναι ασυνήθιστα αλμυρό σε σημείο που καίει τα μάτια σας και τσούζει ανοιχτά κοψίματα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχετε έλλειψη νατρίου.

Ένα πολύ σημαντικό συστατικό για ένα υγιές σώμα είναι η ενυδάτωση, και παρόλο που ακούγεται παράλογο, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι όταν έχετε έλλειψη νατρίου στη διατροφή σας.

Μπορεί να πρέπει να πίνετε περισσότερα ενεργειακά ποτά για να αυξήσετε τους ηλεκτρολύτες που διαχειρίζονται τα επίπεδα νατρίου και καλίου σας. Αυτό, με τη σειρά του, θα αποτρέψει τον σούπερ αλμυρό ιδρώτα.

5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

Πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας: Όταν ιδρώνετε δύσκολα

Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό – κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, και είναι φυσικό. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα, το πολύ ή πολύ λίγο από κάτι δεν είναι συνήθως καλό σημάδι.

Εάν ιδρώνετε ελάχιστα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή ενώ κάνετε ποδήλατο, αυτό σημαίνει ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες σας δεν λειτουργούν καλά.

Δείτε ακόμα Όχι δεν είναι βρώμικο: Λόγοι και αιτίες που μυρίζει ο ιδρώτας του παιδιού

Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται ανιδρωσία και μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα. Οδηγεί σε υπερθέρμανση, θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, τα οποία είναι όλα ανησυχητικά και απειλητικά για τη ζωή.

5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

Πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας : Υπερβολικός ιδρώτας

Οι άνθρωποι μπορούν να ιδρώσουν δύσκολα, αλλά μπορούν επίσης να ιδρώσουν υπερβολικά, και αυτή η κατάσταση συνήθως περνά απαρατήρητη και αγνοείται.

Η υπερβολική εφίδρωση ονομάζεται υπεριδρωσία και μπορεί να συμβεί ακόμη και κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού χωρίς κανένα λόγο. Συμβαίνει επίσης συνήθως σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση. Μερικές φορές αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Εάν αισθάνεστε εφίδρωση και απώλεια βάρους, εφίδρωση που εμφανίζεται κυρίως όταν κοιμάστε ή αισθάνεστε πίεση στο στήθος ενώ ιδρώνετε, τότε είναι καιρός να καλέσετε έναν γιατρό. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί μπορεί να διαγνωστεί με διάφορες εξετάσεις που συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

Πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας:  Όταν μυρίζει ο ιδρώτας σας

Εάν πιστεύετε ότι ο ιδρώτας από μόνος του μυρίζει, κάνετε λάθος. Ο ιδρώτας στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου μυρωδιά – είναι εντελώς άοσμος. Αλλά όταν τα βακτήρια στο δέρμα σας αναμειγνύονται με τον ιδρώτα, προκαλείται μια δυσάρεστη οσμή, και αυτό είναι αποτέλεσμα του στρες.

Υπάρχουν 2 τύποι ιδρώτα που προέρχονται από διαφορετικούς αδένες: ο ένας είναι τυπικά άοσμος από τους εκκρινείς αδένες όταν το σώμα υπερθερμαίνεται και ο άλλος είναι ο όχι και τόσο ευχάριστος ιδρώτας από τους αποκρινείς αδένες.

Δείτε ακόμα Φυτοφωτοδερματίτιδα: Τι είναι και συμπτώματα

Πλένετε αποτελεσματικά τις περιοχές όπου ιδρώνετε και σημειώστε ότι η διατροφή σας, το περιβάλλον και τα φάρμακα επηρεάζουν την οσμή του σώματός σας.

5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

Πράγματα που προσπαθεί να σας πει ο ιδρώτας σας: Όταν ιδρώνει μία έγκυος γυναίκα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο από το συνηθισμένο και μερικές φορές είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Το σώμα αλλάζει τη μυρωδιά του όταν είστε έγκυος, ακόμη και πριν συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται να φέρετε ένα μωρό. Μην κακολογείτε όμως γιατί η μύτη σας μπορεί να γίνει εξαιρετικά ευαίσθητη και σε αυτό το στάδιο.

Η επιστήμη πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι ότι η παροχή αίματος του σώματος αυξάνεται λόγω της ανάγκης μεταφοράς περισσότερου οξυγόνου και διατροφής στο μωρό. Το να πίνετε πολύ νερό, να κάνετε ντους κάθε μέρα, να φοράτε φαρδιά ρούχα και να αποφεύγετε τα πικάντικα τρόφιμα είναι όλα λύσεις για να ιδρώσετε λιγότερο.

5-πράγματα-που-σημαίνει-ιδρώτας-για-την-υγεία-σας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close