λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

6 σημάδια ότι έχετε λοίμωξη στο αυτί και πώς να την αποτρέψετε. Αυτά είναι τα 6 σημάδια ότι έχετε λοίμωξη στο αυτί και θα σας πούμε πως μπορείτε να την αποτρέψετε.

Τα αυτιά είναι ευαίσθητα και συχνά παθαίνουν λοιμώξεις ακόμη και το Καλοκαίρι. Μικρόβια, νερό, έλλειψη υγιεινής και άλλοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε επώδυνες λοιμώξεις. Τα αυτιά όμως δεν ξεκινούν να πονούν από την μία μέρα στην άλλη.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν ότι τα αυτιά σας εκδηλώνουν μόλυνση και ακριβώς αυτά τα 6 σημάδια θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω. Μαζί τους, θα σας βοηθήσουμε με μερικά κόλπα να αποτρέψετε την ενδεχόμενη λοίμωξη. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα σημάδια που προειδοποιούν για λοίμωξη στα αυτιά

Κνησμός

Μπορεί να ξεκινήσει με ήπιο κνησμό στο εσωτερικό κανάλι του αυτιού σας και μπορεί να γίνει πιο σοβαρός καθώς η μόλυνση παραμένει, χωρίς θεραπεία.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Ερυθρότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του αυτιού

Μπορεί να ξεκινήσει με κάποια ήπια ερυθρότητα στον έσω ακουστικό πόρο. Αλλά, αν εξελιχθεί, η ερυθρότητα μπορεί να γίνει πιο αισθητή όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του αυτιού.

Δείτε ακόμα Γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι: Πως να προστατευθείτε

Δυσφορία ή πόνος

Στην αρχή, μπορεί να αισθανθείτε έναν γενικό πόνο στο αυτί σας — ειδικά αφού τραβήξετε τον λοβό του αυτιού ή σπρώξετε τον τράγο του αυτιού. Μετά από λίγο, μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ότι το αυτί σας είναι γεμάτο με κάτι. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο πόνος μεταφέρεται στο πρόσωπο, στον λαιμό ή στο πλάι του κεφαλιού σας.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Βγάζει άοσμο υγρό

Όπως και με τα άλλα συμπτώματα, το άοσμο υγρό μπορεί να είναι πολύ λίγο στην αρχή, αλλά καθώς η μόλυνση συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί να αρχίσει να γίνεται υπερβολική η ποσότητα.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Βολική ακοή ή κουδούνισμα

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μην υπάρχει σε ήπιες περιπτώσεις, αλλά σε πιο σοβαρές μπορεί να επηρεαστεί η ακοή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ακούσετε τα πράγματα όπως πριν, ή να αισθανθείτε ένα ασταμάτητο κουδούνισμα βαθιά μέσα στο αυτί σας.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Πρησμένοι λεμφαδένες του λαιμού

Εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει ορατό πρήξιμο των λεμφαδένων σας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πυρετό, καθώς ολόκληρος ο ακουστικός πόρος σας είναι πιθανώς εντελώς φραγμένος.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις

Μη χρησιμοποιείτε μπατονέτες ή ξένα αντικείμενα

Οι μπατονέτες μπορεί να μπορούν να καθαρίσουν τα τοιχώματα των αυτιών σας, αλλά πιέζουν επίσης το κερί του αυτιού ακόμα πιο βαθιά. Εάν παρατηρήσετε ότι η χρήση τους σας προκαλεί δυσφορία, θα πρέπει να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε εντελώς.

Δείτε ακόμα Ηλιοθεραπεία: Οι 9 μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία

Επίσης, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ξένων αντικειμένων, όπως κλειδιά, φουρκέτες ή συνδετήρες για να ξύσετε τα αυτιά σας. Μπορούν επίσης να σπρώξουν το κερί του αυτιού πιο βαθιά, να ερεθίσουν το δέρμα, ακόμη και να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Χρησιμοποιήστε σκουφάκι κολύμβησης ή ωτοασπίδες

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις του αυτιού και γι’ αυτό ίσως θελήσετε να λάβετε κάποια μέτρα εάν είστε ένας από αυτούς. Μπορείτε να ξεκινήσετε φορώντας ένα σκουφάκι κολύμβησης για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στα αυτιά σας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε να βάλετε ωτοασπίδες εάν αισθάνονται άνετα στα αυτιά σας. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε το γιατρό για τυχόν άλλες προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Κρατήστε τα αυτιά σας στεγνά χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι

Αφού βγείτε από το νερό, φροντίστε να στεγνώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα αυτιά σας γέρνοντας τα αυτιά σας και καθαρίζοντάς τα με μια πετσέτα. Γέρνοντας το κεφάλι σας και τραβώντας το λοβό του αυτιού προς διαφορετικές κατευθύνσεις, θα βοηθήσετε το νερό να διαφύγει με ασφάλεια από τα αυτιά σας.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι υπάρχει νερό στο αυτί σας αφού φτάσετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να τα στεγνώσετε. Φροντίστε να το βάλετε σε χαμηλή ταχύτητα και χαμηλή θερμοκρασία.

λοίμωξη-στα-αυτιά-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close