Γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι: Πως να προστατευθείτε

Γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι: Πως να προστατευθείτε. Μερικές συμβουλές για να προστατευθείτε από τις γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι.

Το Καλοκαίρι είναι πανέμορφο και τα μπάνια στην θάλασσα αρκετά αναζωογονητικά. Παρόλα αυτά οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις γυναικολογικές λοιμώξεις διότι έρχονται σε άμεση επαφή με άμμο, χώμα, βότσαλα, μικρόβια και όχι μόνο σε αντίθεση με τους άντρες.

Δείτε ακόμα Αλλεργία στον ήλιο: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πως να προστατευθείς

Κάθε Καλοκαίρι αρκετές γυναίκες έχουν γυναικολογικές λοιμώξεις. Μάλιστα όσες έχουν παραπάνω ευαισθησία κάθε χρόνο ταλαιπωρούνται και δεν μπορούν να ευχαριστηθούν το Καλοκαίρι στο έπακρο. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μερικά κόλπα για να προστατευθείτε από γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω: 

Γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι: Πως να προστατευθείτε

Το πρώτο κόλπο για να προστατευθείτε από γυναικολογικές λοιμώξεις το Καλοκαίρι είναι να πίνετε πολύ νερό. Τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Βοηθάει το σώμα να λειτουργεί καλύτερα, παραμένετε ενυδατωμένες και τα μικρόβια απομακρύνονται πιο εύκολα μέσα από την παραγωγή ούρων.

Επίσης το Καλοκαίρι, επειδή πίνουμε περισσότερα υγρά θέλουμε να πηγαίνουμε και πιο συχνά στην τουαλέτα. Όταν νιώθετε την ανάγκη, θα πρέπει να πηγαίνετε αμέσως και να μην τα κρατάτε διότι μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη.

γυναικολογικές-λοιμώξεις-το-Καλοκαίρια-προστασία-

Photo via: iatropedia.gr

Επίσης τα Καλοκαίρια οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο τα ταμπόν. Αν λοιπόν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ταμπόν θα πρέπει να τα αλλάζετε τουλάχιστον κάθε 2 με 3 ώρες και όχι να τα κρατάτε με τις ώρες. Μετά τον μπάνιο στην θάλασσα θα πρέπει να κάνετε ντους και να αλλάζετε μαγιό αμέσως.

Δείτε ακόμα Ηλιοθεραπεία: Οι 9 μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία

Δεν πρέπει να ξαπλώνετε πάνω στην άμμο χωρίς πετσέτα ή ψάθα. Αυτό ισχύει ακόμη και για τις ξαπλώστρες. Υπάρχουν περισσότερα μικρόβια από ότι νομίζετε και η θάλασσα δεν είναι σε θέση να τα απομακρύνει. Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε τις πολυσύχναστες πισίνες και ακόμη κι αν τις επισκεφθείτε θα πρέπει να κάνετε ντους πριν και μετά.

γυναικολογικές-λοιμώξεις-το-Καλοκαίρια-προστασία-

Photo via: onmed.gr

Επίσης πισίνες με αλμυρό νερό που δεν φιλτράρονται επαρκώς καλό θα ήταν να αποφεύγονται ειδικά, μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού που ο κόσμος είναι περισσότερος. Τέλος προτιμήστε να τρώτε συχνά μέσα στην εβδομάδα γιαούρτι, γάλα και χυμό cranberry.

γυναικολογικές-λοιμώξεις-το-Καλοκαίρια-προστασία-

Photo via: onmed.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close