7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Το ξέρατε, οτι με μια πιο προσεκτική ματιά στα χέρια σας, μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι συμβαίνει μέσα σας; Όταν κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό, συχνά εκδηλώνεται και στο εξωτερικό. Το μούδιασμα σε ορισμένα μέρη του χεριού μπορεί να είναι ένδειξη ενός πιο σοβαρού προβλήματος.

Εδώ είναι επτά σημαντικά πράγματα που προσπαθούν να σας πουν τα χέρια σας για την υγεία σας:

1. Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να εκδηλωθεί στον αντίχειρα, το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο. Συχνά προκαλείται από ορισμένες ενέργειες που επαναλαμβάνονται συνεχώς λόγω της εργασίας ή του τρόπο ζωής ενός ατόμου. Οι τένοντες πρήζονται, προκαλώντας μούδιασμα στο χέρι.

Συμβουλή : Τεντώστε τις αρθρώσεις σας συχνά για να βοηθήσετε στην πρόληψη του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

2. Κόπωση

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Η άρση βαρέων αντικειμένων και η τοποθέτηση των καρπών σας σε άβολες στάσεις σε τακτική βάση, ασκούν πίεση στα νεύρα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου στην επιφάνεια των δακτύλων.

Συμβουλή : Αυτό είναι σημάδι της κόπωσης. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά και να βρείτε τρόπους για την καλύτερη διαχείριση του στρες σας.

Δείτε ακόμη: Αυτό συμβαίνει όταν τρίζετε τα δάχτυλα σας

3. Πρόβλημα στη Σπονδυλική Στήλη

 

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

 

Προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη μπορεί να γίνουν έκδηλα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αιτία είναι η υπερβολική πίεση στα νεύρα ή τα κατεστραμμένα νεύρα.

Συμβουλή: Τεντώστε την πλάτη σας συχνά, δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα ή να αρχίσετε κολύμπι. Αποφύγετε να κάθεστε με τις ώρες.

Το ξέρατε, οτι με μια πιο προσεκτική ματιά στα χέρια σας, μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι συμβαίνει μέσα σας;

4. Έλλειψη βιταμινών

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Όταν το σώμα σας έχει έλλειψη ορισμένων βιταμινών, μπορεί να νιώθετε ένα αίσθημα καύσου στα δάχτυλα του αριστερού χεριού ή στο αριστερό πόδι. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το σώμα σας έχει έλλειψη βιταμινών  Ε, Β1, Β6 και Β12.

Συμβουλή : Μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας για να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα βιταμινών για το σώμα σας προκειμένου να αποκαταστήσετε τα επίπεδα βιταμινών.

5. Νόσος Buerger – Αποφρακτική Θρομβαγγειίτιδα

 

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Η νόσος του Buerger είναι μια ασθένεια που επηρεάζει πιο συχνά τους καπνιστές. Η ροή του αίματος  διαταράσσεται από τη συνεχή πρόσληψη της νικοτίνης, η οποία οδηγεί σε έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα αρχικά στα δάχτυλα, και στη συνέχεια σε ολόκληρο το βραχίονα.

Συμβουλή : Η νόσος αυτή δεν είναι απολύτως ιάσιμη, αλλά τη διακοπή του καπνίσματος είναι το πρώτο βήμα.

Δείτε ακόμη: Ενυδατώνει τα δάχτυλα της σε αυτό το μείγμα για 2 εβδομάδες.Δεν θα πιστεύετε αυτό που συμβαίνει μετά!

6. Προβλήματα με τη κυκλοφορία του αίματος

 

 

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

 

Εάν αντιμετωπίζετε μούδιασμα στις άκρες των δακτύλων του δεξιού χεριού σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στην πίεση των επιφανειακών νεύρων ή  σε τραύμα στο χέρι ή τον ώμο από κοινού. Ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν μούδιασμα στο δεξί χέρι, επειδή έχουν μια επίδραση στη γενική ροή του αίματος προς τα άκρα.

Συμβουλή : Κάντε μια βόλτα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα ή κάντε διατάσεις για τη βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων σας αγγείων. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό.

Δείτε ακόμη: Κιτρινίλα στα δάχτυλα από τσιγάρο: 3 τρόποι για να την εξαφανίσεις!

7. Διαβήτης

 

7 πράγματα που μπορούν να πουν τα χέρια για την υγεία μας

Ένα αίσθημα καύσου που είναι αισθητό από τα πόδια προς τα πάνω σε τμήματα των βραχιόνων είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδια του διαβήτη . Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της ροής του αίματος σε ορισμένες περιοχές, που προκαλείται από βλάβη στο νευρικές απολήξεις και ίνες.

Συμβουλή : Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να θεραπευτεί , μετη χρήση ινσουλίνης, ενώ ο διαβήτης τύπου 2 συνήθως συνδέεται με την κακή διατροφή. Το πρώτο βήμα είναι να προγραμματίσετε μια εξέταση αίματος και να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close