Το αέριο γέλιου δεν είναι τελικά τόσο αστείο: Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

Αέριο γέλιου :Το εφηβικό παιχνίδι με το μπαλόνι δε είναι τελικά τόσο αθώο- Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους! Το αέριο γέλιου φαίνεται πως είναι μία νέα μόδα για την νεολαία. Εισπνέεις αυτό το αέριο και η διάθεσή σου ανεβαίνει αυτόματα. Νιώθεις ότι θες να γελάς συνέχεια και φαίνεται πως αυτό είχε μεγάλη απήχηση.

Ειδικότερα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία όλο και περισσότεροι νέοι κάθε μέρα, δοκιμάζουν το αέριο γέλιου για να δουν πως είναι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η νεολαία πολλές φορές πειραματίζεται με διάφορες ουσίες και όχι μόνο, γιατί είναι και αυτό στο πρόγραμμα. Οι νέοι ανακαλύπτουν την ζωή.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλες αυτές οι ανακαλύψεις προς όφελός τους. Και ποιο είναι τελικά πιο σημαντικό; Να συλλέγεις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στην ζωή ή να βάζεις την υγεία σου και κατ’ επέκταση την ζωή σου σε κίνδυνο; Είμαστε σίγουροι, ότι η ζυγαριά γέρνει προς το δεύτερο.

Δείτε ακόμα Άγχος: Τα 8 ψυχοσωματικά προβλήματα που δείχνουν ότι σε κυριεύει & πως να το αντιμετωπίσεις

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε σε αυτή την νέα και επικίνδυνη μόδα σχετικά με το αέριου γέλιου. Ποια είναι η επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, σε ποιες χώρες είναι μόδα και φυσικά ποιους κινδύνους εγκυμονεί. Διαβάστε παρακάτω:

Το αέριο γέλιου είναι στην ουσία υποδείδιο του αζώτου. Είναι μία νέα τάση ανάμεσα στους νέους και ξεκίνησε φυσικά για πλάκα. Πλέον όμως το αέριο γέλιου έχει αντικαταστήσει τα ναρκωτικά στα κλαμπς της Αγγλίας. Μερικές εισπνοές βλέπετε και το άζωτο προκαλεί έντονη ευθυμία και γέλιο, αυτόματα.

Αέριο γέλιου: Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

Photo via: in.gr

Το BBC λοιπόν, υποστηρίζει ότι το αέριο γέλιου είναι το δεύτερο πιο κοινό ν@ρκωτικό σήμερα. Ένα ν@ρκωτικό που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγική χρήση στην Βρετανία σε ηλικίες που κυμαίνονται από 16 έως 24. Συνεχίζει να το ξεπερνάει η κάνναβη στην κατάταξη.

Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι ο αέριο γέλιου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μάλιστα το έχουν υποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν και φαίνεται πως οι προειδοποιήσεις τους δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τους νέους.

Αέριο γέλιου: Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

Photo via: igata.gr

Αυτή τη φορά λοιπόν ο υγειονομικός αξιωματούχος της Ουαλίας, Dr Frank Atherton υποστηρίζει ότι το κόστος για τον οργανισμό είναι “αστρονομικό” . «Βλέπουμε ανθρώπους που δεν είναι πια σε θέση να περπατήσουν ή να χρησιμοποιήσουν χέρια ή πόδια. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώλησή του είναι παράνομη για ψυχαγωγική χρήση. Το αέριο όμως συνεχίζει να κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά για άλλες χρήσεις, κάτι που στο Daddy-Cool το βρίσκουμε κάπως οξύμωρο, σκεπτόμενοι τα γεγονότα.

Ο καθηγητής Gino Martini της Βασιλικής Φαρμακευτικής Εταιρίας και η Dr Amira Guirguis, ακαδημαϊκός στην Ιατρική Σχολή του Swansea University, εργάζονται εδώ και πολύ καιρό με στόχο την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το επικίνδυνο αυτό αέριο.

Αέριο γέλιου: Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

Photo via: in.gr

«Πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η χρόνια χρήση του υποξειδίου του αζώτου σταματά τον οργανισμό να απορροφά τη βιταμίνη B12», υποστηρίζει στο BBC ο Dr Martini. Συνεχίζει λέγοντας ότι «Αν εξαντληθούν τα αποθέματα, καταστρέφονται τα προστατευτικά στρώματα και έρχονται βλάβες στη σπονδυλική στήλη».

Καταλήγει σημειώνοντας ότι «Γι’ αυτό και βλέπουμε ανθρώπους με προβλήματα όπως μούδιασμα, προβλήματα με το βάδισμα και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, παραπληγία, που είναι μια μορφή παράλυσης» .

Μπορεί αυτή η μόδα να μην έχει φτάσει ακόμη στην χώρα μας. Όμως οι μόδες κυκλοφορούν δυστυχώς ή ευτυχώς πολύ γρήγορα. Θα θέλαμε λοιπόν να διαδώσετε αυτό το άρθρο και να κάνετε μία σοβαρή συζήτηση με τα παιδιά σας, ειδικότερα αν βρίσκονται στην εφηβεία! Είναι για το καλό τους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close