Αυτά είναι τα τακτικά τσεκάπ που πρέπει να κάνει μια γυναίκα

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί επισκέπτονται έναν γιατρό, μόνο αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ή δεν αισθάνονται καλά. Ο προληπτικός έλεγχος, αν και είναι σημαντικός, σε πολλές περιπτώσεις περνά σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητες μας.

 

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι γιατροί, με κάθε τρόπο, η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Παρακάτω, ακολουθούν τα τσεκ απ, που πρέπει να μην αμελεί, αλλά να κάνει μία γυναίκα. Μάλιστα, αναλόγως της ηλικίας της, αλλά και του οικογενειακού ιστορικού, υπάρχουν κάποιες εξετάσεις, που θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά:

Τεστ Παπ
Από τις πιο σημαντικές, απλές και θαυματουργές εξετάσεις, που προλαμβάνει όλες τις μορφές καρκίνου του τράχηλου και της μήτρας. Πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο, απ’ όλες τις γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμη και νεότερης ηλικίας.

Μαστογραφία
Το κατεξοχήν εργαλείο ελέγχου του καρκίνου των μαστών. Ωστόσο, πολλές γυναίκες αμελούν να την κάνουν ή τις φοβίζει η όλη διαδικασία. Η μαστογραφία, ειδικά αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, θα πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα, όπως θα σας συμβουλεύσει ο γιατρός. Σε διαφορετική περίπτωση, η πρώτη μαστογραφία θα πρέπει να γίνεται ανάμεσα στις ηλικίες των 35 με 40 χρόνων. Μετά, τα 40 οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close