Άκανθα πτέρνας: Πως να την θεραπεύσετε με φυσικό τρόπο

Η άκανθα πτέρνας είναι μια φλεγμονή η οποία δημιουργείται τις περισσότερες φορές, από κακής ποιότητας παπούτσια, όταν περνάμε πολλές ώρες από την καθημερινότητα μας όρθιοι, όταν ασχολούμαστε με αθλήματα τα οποία μας κουράζουν ιδιαίτερα μέσα στη μέρα, από το στρες, από τα παραπάνω κιλά και από το λάθος βάδισμα όταν περπατάμε.

Είναι μια πάθηση η οποία είναι αντιαισθητική και επώδυνη και όσοι πάσχουν από αυτή θα ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να απαλλαγούν. Παρακάτω θα διαβάσουμε πως μπορούμε να θεραπεύσουμε την άκανθα πτέρνας με φυσικό τρόπο χωρίς να χρειαστούν πολλά χρήματα. Αν όμως δεν δείτε αποτέλεσμα συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό.

 

Η άκανθα πτέρνας αντιμετωπίζεται με μερικές ασκήσεις τις οποίες μπορούμε να κάνουμε όλοι μας από το σπίτι. Η πρώτη άσκηση είναι η εξής: Καθίστε σε μια καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι και τεντώστε το πόδι σας σε όλο του το μήκος. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να λυγίζουν με κατεύθυνση προς το πάτωμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια, τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας με κατεύθυνση προς το ταβάνι. Επαναλάβετε κάθε μία από αυτές τις διατάσεις 10 φορές.

 

Μια δεύτερη άσκηση την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η παρακάτω. Εκτελέστε κυκλικές κινήσεις των αστραγάλων περίπου 360 μοιρών. Εκτελέστε την περιστροφή τόσο δεξιόστροφα όσο και αριστερόστροφα. Εκτελέστε αυτή την άσκηση τουλάχιστον 10 φορές ανά πόδι. Επίσης έχετε την εναλλακτική να σταθείτε μπροστά σε έναν τοίχο και να στηριχτείτε στη μύτη των ποδιών σας. Η λογική είναι ότι θα πρέπει να σπρώξετε το σώμα σας προς τα πάνω έτσι ώστε να ενισχυθεί ο αστράγαλός σας.

Εκτός από τις ασκήσεις όμως, υπάρχουν και μερικές σπιτικές θεραπείες με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο κοινό supermarket.

 

Σαν πρώτη επιλογή μπορεί να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο. Μπορείτε να μουλιάσετε λίγο βαμβάκι σε μηλόξυδο και να τρίψετε με αυτό τη περιοχή. Επίσης μπορείτε να γεμίσετε ένα κουβά με ζεστό νερό και να βάλετε εκεί μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου. Μουλιάστε τα ποδιά σας κάνοντας ποδόλουτρα μέχρι να κρυώσει το νερό. Μια τρίτη επιλογή που σας δίνει το μηλόξυδο είναι  είναι να το αδειάσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, να ψεκάσετε ένα υγρό πανί με αυτό και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε πάνω στην σόλα που αγγίζει το πόδι σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη τρίτη επιλογή δεν πρέπει να φορέσετε κάλτσες.

 

Πολύ χρήσιμος μπορεί να φανεί και ο πάγος. Είτε βάλτε λίγο πάγο στην περιοχή είτε μουλιάστε τα πόδια σας σε έναν κουβά με κρύο νερό και παγάκια. Επίσης ο κουρκουμάς ο οποίος είναι πολύ ευεργετικός όσων άφορα την καταπολέμηση της φλεγμονής και του πόνου μπορεί με λίγο νερό να γίνει μια πάστα με την οποία θα τρίψετε την πληγείσα περιοχή.

Το αλάτι με το νερό επίσης μπορεί να βοηθήσει στη φλεγμονή. Επίσης κάνει καλό στους ανθρώπους που περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους όρθιοι. Οπότε μετά το τέλος της ημέρας κάντε ένα ποδόλουτρο με αλάτι και νερό. Τέλος, μπορείτε να ζεστάνετε μια χούφτα σπόρους και τυλίξτε τους σε ένα πανί. Τοποθετήστε το πανί πάνω από την πληγείσα περιοχή. Στη συνέχεια, βυθίστε την πληγείσα περιοχή σε ζεστό και κρύο νερό εναλλάξ.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close