Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως συνδέονται με προβλήματα στο έντερο

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως συνδέονται με προβλήματα στο έντερο. Πώς συνδέονται οι ανοιξιάτικες αλλεργίες με τα προβλήματα του εντέρου και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε;

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο με αλλεργίες της Άνοιξη. Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες αναπτύσσονται όταν ένας ανθρώπινος οργανισμός ερμηνεύει σαν “εχθρό” την γύρη και άλλες ουσίες από δέντρα και λουλούδια που βρίσκονται σε έξαρση την Άνοιξη.

Τσούξιμο και φαγούρα στα μάτια, φτέρνισμα, δύσπνοια, καταρροή, μπούκωμα φαγούρα στην επιδερμίδα ή και εξανθήματα είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αλλεργία στην Άνοιξη.

Δείτε ακόμα Κρυολογήματα της Άνοιξης: Φτιάξτε σπιτικό σιρόπι για προβλήματα του αναπνευστικού

Παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν ότι οι ανοιξιάτικες αλλεργίες μπορούν να συνδεθούν και με προβλήματα στο έντερο. Πώς ακριβώς οι ανοιξιάτικες αλλεργίες συνδέονται με προβλήματα του εντέρου και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Διαβάστε παρακάτω: 

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως συνδέονται με προβλήματα στο έντερο

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως οι ανοιξιάτικες αλλεργίες συνδέονται με προβλήματα που αναπτύσσονται στο έντερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πεπτικές διαταραχές είναι ένα λιγότερο γνωστό σύμπτωμα που εκδηλώνεται όταν ένας ασθενής έχει ανοιξιάτικες αλλεργίες, όμως υφίσταται.

Συγκεκριμένα οι ισταμίνες είναι η ουσία που δημιουργεί τα συμπτώματα αλλεργίας και απελευθερώνονται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκληθούν συμπτώματα όπως στομαχόπονοι, φουσκώματα, αισθήματα ναυτίας, διάρροιες ή ακόμη και δυσκοιλιότητες εξαιτίας της εποχιακής αλλεργίας.

Επίσης τα αλλεργιογόνα αυτή την εποχή μπορούν επίσης να κάνουν χειρότερα άλλα πεπτικά προβλήματα που αντιμετωπίζεται. Η υπερενεργοποιήση του ανοσοποιητικού συστήματος από διάφορα αλλεργιογόνα την Άνοιξη έχει οδηγήσει στην επιδείνωση πολλών κοινών πεπτικών ασθενειών.

Δείτε ακόμα Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες που μπορούν να αναπτύξουν παιδιά από 3 έως 6 ετών!

Τέτοιες πεπτικές ασθένειες είναι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η κοιλιοκάκη. Προτού σας πιάσει πανικός θα σας ενημερώσουμε πως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση.

ανοιξιάτικες-αλλεργίες-και-προβλήματα-στο-έντερο-αντιμετώπιση-

Photo via: in.gr

Πώς να αντιμετωπίσετε τα γαστρεντερικά συμπτώματα κατά τις ανοιξιάτικες αλλεργίες;

Αρχικά θα πρέπει την Άνοιξη να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην διατροφή σας. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγεται τρόφιμα που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση όπως είναι το γιαούρτι, το ξινολάχανο και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιες τροφές ενώ είναι ευεργετικές για το έντερο συνήθως, περιέχουν και ισταμίνες οπότε την Άνοιξη δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για εσάς. Θα πρέπει λοιπόν να τρέφεστε περισσότερο με kale, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι ή και μπρόκολο.

Επίσης τα μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες οπότε μπορείτε να βάλετε στην διατροφή σας μπαχαρικά όπως είναι το θυμάρι ή ο κουρκουμάς. Τέλος πολύ καλό κάνουν και τα μούρα. Επίσης θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα διότι η ενυδάτωση θα σας κάνει καλό.

ανοιξιάτικες-αλλεργίες-και-προβλήματα-στο-έντερο-αντιμετώπιση-

Photo via: iatropedia.gr

Δείτε ακόμα Ανοιξιάτικες αλλεργίες που επιμένουν: Ποια είναι τα συμπτώματα και αντιμετώπιση

Επίσης θα πρέπει να προσέχετε που βγαίνετε και ποιες ώρες βγαίνετε. Την περίοδο της Άνοιξης για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγετε μέρη με έντονη βλάστηση που μπορούν να διεγείρουν τα συμπτώματα της εποχιακής άνοιξης.

Μπορείτε πριν βγείτε έξω να ενημερώνεστε για τα ποσοστά γύρης στο περιβάλλον σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από εφαρμογές που έχουν τα κινητά ή από sites που ειδικεύονται στον καιρό και έχουν όλες τις πληροφορίες για την ατμόσφαιρα.

Αν τα επίπεδα γύρης είναι υψηλά θα πρέπει να αποφεύγετε τις εξόδους και να έχετε πάντα τα αντισταμινικά σας στην τσάντα. Επίσης όταν βγαίνετε καλό θα ήταν να φοράτε προστατευτική μάσκα ή φουλάρι για να προστατεύσετε την μύτη και το στόμα σας ενώ μία καλή λύση είναι και τα γυαλιά ηλίου για τα μάτια. Άνοιξη είναι…θα περάσει!

ανοιξιάτικες-αλλεργίες-και-προβλήματα-στο-έντερο-αντιμετώπιση-

Photo via: shape.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close