Ανοίξτε τα όλα: Η λύση για τον κορονοϊό δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά

Ανοίξτε τα όλα: Η λύση για τον κορονοϊό δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά καταγγέλλει ο παιδίατρος Γ. Χαρίτος! Σύμφωνα με τον γνωστό παιδίατρο η λύση στον κορονοϊό δεν είναι τα κλειστά μαγαζιά. Σύμφωνα με όσα έχει παρατηρήσει ο ίδιος, στο δεύτερο lockdown τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ενώ κανείς δεν τηρεί την καραντίνα.

Και η αλήθεια είναι αυτή. Οι άνθρωποι κυκλοφορούν κανονικά, συγκεντρώνονται σε σπίτια, κάνουν πηγαδάκια και δεν φορούν μάσκα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να παραμένουν τα μαγαζιά κλειστά, αφού οι περισσότεροι δεν τηρούν την καραντίνα;

Δείτε ακόμα Μόσιαλος: Εμβόλιο Κορονοϊόυ και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ο παιδίατρος Γ. Χαρίτος, μοιράστηκε μέσα από την σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο καταπέλτη προς του υπευθύνους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση στο πρόβλημα του κορονοϊού δεν είναι οι κλειστές επιχειρήσεις αλλά τα κατάλληλα και αυστηρά μέτρα προστασίας. Στο Daddy-Cool.gr, θέλαμε να μάθουμε τη γνώμη σας και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Ποιο το νόημα άλλωστε να έχεις κλειστές επιχειρήσεις και οι περισσότεροι να φορούν την μάσκα κάτω από την μύτη ή και καθόλου και να συνωστίζονται κρυφά σε σπίτια και άλλους κλειστούς χώρους; Αδιαμφισβήτητα μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που βρήκε αρκετούς υποστηρικτές. Διαβάστε παρακάτω:

Ανοίξτε τα όλα. Δεν πίστευα ότι θα έφθανα σε σημείο να το πω. Αλλά στοχεύουμε σταθερά λάθος. Ποιος διασπείρει τον ιό;
Βλέπω ανθρώπους να περπατούν στον δρόμο με κατεβασμένη την μάσκα μόνιμα. Κρατούν κι έναν καφέ στο χέρι.

Για το “ελαφρυντικό”. Για την μάσκα στον λαιμό. Από τον λαιμό όμως αναπνέει ο μπακαλιάρος που έχει βράγχια. Φταρνίζονται, βήχουν, μιλούν δυνατά. Και άμα βρουν κάνα γνωστό, ξεκινούν τα πηγαδάκια.

Έχει καμιά σχέση αυτό το λοκντάουν με του Μαρτίου; Κοροϊδευόμαστε;
Μαζεύεται και στα σπίτια ο κόσμος. Συνέχεια. Με καλούν κι εμένα. “Καλά ρε, τρελοί είστε;”, τους απαντώ.

Να αφήσουμε και τα σχολεία κλειστά. Αιωνίως. Και επιλέξαμε για τα παιδιά να είναι 10 ώρες ημερησίως μπροστά σε οθόνες. Και δύο ώρες στην παιδική χαρά το ένα να κυλιέται πάνω στο άλλο, γιατί εκεί “δεν κολλάει εύκολα “.

Ουρές στην τράπεζα, ουρές και στα κούριερ απέξω. Υποκρισία.
Που είναι το κράτος σε όλα αυτά;
Για όλα υπάρχει λόγος. Και ορφανά κρούσματα δεν υπάρχουν. Τα “γεννάμε” εμείς. Με την συμπεριφορά μας.

Την ώρα όμως που τα κάνουμε αυτά, ας σκεφτούμε ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει πια τρόπο να θρέψει την οικογένεια του. Που πάει στο μαγαζί του, το ξεκλειδώνει, κάνει ένα σφουγγάρισμα, κοιτάει τριγύρω, ρίχνει ένα κλάμα και γυρνά σπίτι άπραγος.

Μετά τον σεισμό, θα μετρήσουμε απολύσεις, ύφεση, λουκέτα. Και ένα μαύρο σεντόνι κατάθλιψης από δω ως την Γουχάν.
Για αυτό σας λέω, ανοίξτε τα όλα. Με κανόνες αυστηρούς και ελέγχους. Αμείλικτα, αλλά ανοικτά. Εάν θέλεις να μην κολλήσεις, γίνεται. Οι τρόποι είναι πια γνωστοί. Μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία.

Για να προστατεύσεις τον κόσμο από το AIDS, δεν χρειάζεται να απαγορέψεις το σεξ με προεδρικό διάταγμα.
Η ανοσία αργεί. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Και φέτος.
Δεν σας αρέσει, αλλά έτσι είναι.
Θα τα ξαναπούμε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: sofokleousin.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close