Θετικός στον Covid-19 βήχει πάνω σε χαρτονόμισμα – Πόσες ώρες παραμένει ο ιός πάνω;

Κορονοϊός: Πόσο παραμένει ο Covid  19 στα χαρτονομίσματα ; Ο Covid – 19 έχει απασχολήσει όλο τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες. Η επιστημονική κοινότητα προχωρά συνεχώς σε μελέτες που σκοπό έχουν να κατανοήσουμε τον covid-19 καλύτερα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Άλλη μία έρευνα γνώρισε το φως της δημοσιότητας.

Μία έρευνα πολύ ενδιαφέρουσα που δείχνει κατά πόσο ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και μέσα από τα χαρτονομίσματα. Ένα πείραμα διεξάχθηκε λοιπόν. Συγκεκριμένα ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν θετικός στον κορονοϊό έβηξε πάνω σε ένα χαρτονόμισμα.

Δείτε ακόμα Το εμβόλιο για τον πνευμονιόκκοκο δεν είναι για όλους – Γιατρός προειδοποιεί

Οι επιστήμονες εξέτασαν για πόση ώρα παρέμεινε ζωντανός ο Covid – 19 πάνω στο χαρτονόμισμα. Μέσα από αυτή την έρευνα ευελπιστούμε να καταλάβουμε κατά πόσο ο Covid-19 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα από τα χαρτονομίσματα, ακόμη και στο ακραίο σενάριο κάποιος θετικός στον κορονοϊό να βήξει πάνω τους. Διαβάστε παρακάτω:

Τι αποκάλυψε η έρευνα;

Συγκεκριμένα η κεντρική τράπεζα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg εξέτασε το χειρότερο πιθανό σενάριο ενός ατόμου που είναι θετικός στον Covid – 19. Αυτό το σενάριο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος να βήξει ή να φτερνιστεί πάνω σε ένα χαρτονόμισμα.

Η έρευνα διαπίστωσε πως το επίπεδο του ιού στην επιφάνεια άρχισε να μειώνεται σημαντικά μετά από μία ώρα. Μετά από έξι ώρες μειώθηκε στο 5% ή και λιγότερο. Οι πιθανότητες λοιπόν μίας τέτοιας άμεσης μόλυνσης είναι σχετικά μικρές καθώς τα χρήματα συνήθως κρατούνται σε πορτοφόλια.

«Λίγες ώρες μετά τη μόλυνση, ακόμη και σε υψηλές δόσεις, τα επίπεδα και συνεπώς ο σχετικός κίνδυνος μόλυνσης εμφανίζεται χαμηλός», αναφέρει η έκθεση.

«Επιπλέον, η επιβίωση του ιού σε χαρτονομίσματα δεν είναι μεγαλύτερη – μάλλον φαίνεται δυνητικά μικρότερη – από ότι σε επιφάνειες αντιπροσωπευτικές των πολλών επιφανειών με τις οποίες οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή στη ζωή τους».

Φαίνεται πως η πανδημία του Covid-19 αναμένεται να αλλάξει την συμπεριφορά των καταναλωτών. Σε συνδυασμό με την αύξηση των online αγορών από όσους μένουν σπίτι λόγω της καραντίνας, οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού οδηγούν σε αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών, σημειώνει και πάλι το πρακτορείο Bloomberg.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close