"Αθώα" συμπτώματα που κανένας άντρας άνω των 40 δεν πρέπει να τα παραβλέψει

Ένας άνθρωπος άνω των 40 ετών είναι φυσικό και επόμενο ότι πρέπει να προσέχει την υγεία του λίγο παραπάνω. Είναι γνωστό όμως, ότι η πλειοψηφία των αντρών τις περισσότερες φορές, αποφεύγουν τις επισκέψεις στους γιατρούς και πάνε μόνο ύστερα από πιέσεις, που δέχονται από τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Παρακάτω θα δούμε 10 “αθώα” συμπτώματα που μπορεί να εξηγούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους άντρες άνω των 40 ετών. Συμπτώματα που δεν πρέπει να παραβλέψεις αν είσαι άντρας άνω των 40 ετών και πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για να κλείσεις σύντομα ραντεβού με τον προσωπικό σου γιατρό.

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία παρατηρείται πολλές φορές σε άντρες που είναι υπέρβαροι. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μην είναι απλή συσσώρευση λίπους άλλα για κανονικό ιστό του μαστού. Η γυναικομαστία οφείλεται σε ορμονική διαταραχή και συγκεκριμένα σε ανισορροπία στα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων και φυσικά πρέπει να την προσέξεις.

Δείτε ακόμα ποιες ασθένειες μπορεί να συνδέονται με μια “αθώα” λιγούρα σου στα αλμυρά σνακ 

Συχνή νυχτερινή ούρηση

Σίγουρα πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθούν την τουαλέτα. Παρόλα αυτά, αν αυτό είναι συχνό φαινόμενο τότε καλά θα κάνεις να κλείσεις ένα ραντεβού για εξέταση προστάτη. Η συχνή νυχτερινή ούρηση μπορεί να δηλώνει πρόβλημα στον προστάτη σου καθώς επίσης και καρκίνο.

Απώλεια όσφρησης και χαμηλή λίμπιντο

Αν ένας άντρας δεν έχει μεγάλη ερwτικη διάθεση τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν παράγονται αρκετές ποσότητες αντρικών ορμονών. Αυτό πολλές φορές γίνεται ορατό και μέσα από την ξαφνική απώλεια όσφρησης που κρατά παραπάνω από μια απλή γρίπη.

Δείτε ακόμα το φυσικό αντισταμινικό για την αντιμετώπιση αλλεργιών

Εξόγκωμα στον οrχι.

Τις περισσότερες φορές μπορεί να αποτελεί άπλα ένα λίπωμα ή ένα καλοήθη όγκο. Παρόλα αυτά όλες τις φορές, πρέπει να επισκεφθείς έναν ειδικό γιατρό έτσι ώστε να προλάβεις τα χειρότερα.

Αίμα στα ουρά

Είναι το βασικό σύμπτωμα του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη. Ο καρκίνος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος είναι αρκετά ύπουλος αφού εξελίσσεται αργά και τις περισσότερες φορές μέχρι την διάγνωση μπορεί να περάσουν χρόνια.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεσαι στα πρώτα στάδια της κατάθλιψης ή κάποιας διαταραχής άγχους. Το αλκοόλ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για έναν άντρα να χαλαρώσει και όταν γίνεται συχνά, τότε μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επισκεφθείς κάποιον ψυχολόγο.

Δείτε ακόμα τα 4 φάρμακα που προκαλούν τις πιο συχνές φαρμακευτικές αλλεργίες

Πόνος στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Είναι ένα κλασικό σύμπτωμα ουρικής αρθρίτιδας δηλαδή ποδάγρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ασθένεια είναι 3 με 4 φορές πιο συχνή στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.

Όγκος γύρω από τη θηλή

Είναι σύμπτωμα που φανερώνει καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να βλάπτει πιο συχνά τις γυναίκες αλλά δεν είναι αποκλειστικά γυναίκεια πάθηση.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close