"Δεν είσαι πιο έξυπνος απο τους άλλους επειδή δεν τηρείς την καραντίνα...είσαι απλά χαζός."

Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει θορυβηθεί αρκετά από την έξαρση του κορονοϊού υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν τον έχουν πάρει και τόσο στα σοβαρά. Μάλιστα ενώ οι περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας, μένουν κλεισμένοι μέσα πολλοί είναι αυτοί που συνέχιζαν να βγαίνουν, χωρίς σημαντικό λόγο.

Μάλιστα, δηλώνουν πως οι γιατροί τα παραλένε και ότι όσοι παραμένουν στο σπίτι είναι “χαζοί” και έχουν “φάει αμάσητη την προπαγάνδα των δημοσιογράφων” . Στα social media μάλιστα, έχει ξεσπάσει ήδη διαμάχη μεταξύ αυτών που συμφωνούν με την καραντίνα και αυτών που διαφωνούν.

Οι γιατροί φωνάζουν καθημερινά ότι η απόφαση μας να μείνουμε στο σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με την δική μας υγεία αλλά και με την υγεία του συνόλου. Αξίζει βεβαία να σημειωθεί ότι ενώ οι νέοι δεν βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με τους γηραιότερους, οι γηραιότεροι είναι κάθε μέρα έξω.

Υπάρχουν νέοι που στερούνται τις βόλτες και τις δουλειές τους, για το καλό των ευπαθών ομάδων, την ίδια στιγμή που οι ευπαθείς ομάδες δεν δείχνουν να νοιάζονται και τόσο για το καλό τους. Η Ζαχαρούλα Τζαμαζάκη ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ανάρτησε ένα κείμενο το οποίο είναι καταπέλτης γι’ αυτούς που αγνοούν τις συμβουλές των γιατρών. Φυσικά βρήκε πολλούς υποστηρικτές στα σχόλια. Διαβάστε παρακάτω:

Κουράστηκες μετά από 3-4 μέρες καραντίνας;
Σκέφτηκες ποτέ στις 3 Απριλίου να σου λένε ότι η καραντίνα θα παραταθεί για άλλες 15 ημέρες;
Και ξέρεις γιατί θα συμβεί αυτό; Γιατί δεν κατάλαβες τη σημασία των λέξεων “κάτσε σπίτι” και “ατομική ευθύνη”

Σημαίνει να βγαίνεις μια φορά (αλλά την εβδομάδα όχι την ημέρα) για να κάνεις τα ψώνια και ίσως σε ποσότητα για να αποφύγεις να βγεις για 100 γρ ζαμπόν. Σημαίνει να πηγαίνεις μια φορά στο φαρμακείο για να πάρεις όλα τα φάρμακα που χρειάζεσαι (εκτός από έκτακτα περιστατικά).
Σημαίνει να κάνεις τον σκύλο να κατουρήσει στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι…

Και μην το παίρνεις ως δικαιολογία για να κυκλοφορείς.
Σημαίνει να μην παίρνεις αυτούς τους τρεις μόνο λόγους για να βγεις έξω ως δικαιολογία για να περπατήσεις.
Νομίζεις ότι αποφεύγεις το σύστημα αλλά στην πραγματικότητα περιορίζεις τη μελλοντική σου ελευθερία και αυτή των άλλων.

Δεν είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους, είσαι απλά χαζός!
Είσαι πραγματικά τόσο αδύναμος στο μυαλό και τόσο ανεύθυνος που δεν μπορείς να μείνεις μέσα στο άνετο σπίτι σου, εξοπλισμένος με όλες τις ανέσεις, για 15 ημέρες;

Ίσως σκέφτεσαι, ” Αν βγω εκεί έξω τι μπορεί να συμβεί?”, ΕΝΤΑΞΕΙ… !!!
Πολλαπλασίασε αυτή τη σκέψη από εκατοντάδες ανθρώπους, και μετά…
ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΙΝΟΜΕΝΑ …!!!

ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ, αν στις 3 Απριλίου η καραντίνα παραταθεί και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την οικονομική ζημιά σου, σε σχέση με τη ζημιά που θα έχει η εταιρεία του αφεντικού σου (του όποιου αφεντικού σου) να κλείσει την πόρτα αφήνοντας σε στο σπίτι · με τις βάρδιες σφαγής που θα πρέπει να υποστηρίξεις για να ανακτήσεις την κατάσταση, με πελάτες που δεν θα μπορούν να σε πληρώσουν κλπ κλπ.

Η συμπεριφορά σου λοιπόν μας επηρεάζει όλους !!! Εγώ στις 3 Απριλίου θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου, και πιθανότατα δεν θα μπορέσω να το κάνω εξαιτίας σου…!!! Αντιγραφή και επικόλληση ευχαριστώ !!!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Photo via: newbomb.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close