Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια φέρνει ένας επισκέπτης στο σπίτι σας!

Το σπίτι μας συνήθως είναι ανοιχτό σε φίλους και συγγενείς, που έρχονται για φαγητό, για επίσκεψη, για ένα χαλαρό καφεδάκι. Η καλή παρέα άλλωστε είναι βασικό κομμάτι μιας καλής και ευτυχισμένης ζωής.

Έχετε ωστόσο αναρωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια κουβαλάει ένας και μόνο επισκέπτης στο σπίτι σας; Οι έρευνες είναι συγκλονιστικές και ο αριθμός των βακτηρίων θα σας αφήσει άφωνους, καθότι μιλάμε για εκατομμύρια! Φυσικά όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού είναι ακίνδυνα για την υγεία μας και κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό μας!

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια φέρνει ένας επισκέπτης στο σπίτι σας!

Δείτε ακόμα Πως να καθαρίσετε το σφουγγάρι σας και να σκοτώσετε τα μικρόβια; 

Κάθε επισκέπτης φέρνει στο σπίτι μας περίπου 38 εκατομμύρια βακτηριακά κύτταρα, εκτιμούν οι ειδικοί! Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε, καθώς τα μικρόβια μας κάνουν καλό!

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ακόμη κι αν κάποιος μπει στην κουζίνα μας και δεν αναπνέει, θα απελευθερώσει περίπου 10 εκατομμύρια κύτταρα σε διάστημα μίας ώρας. Τα κύτταρα αυτά θα προέρχονται από το νεκρό δέρμα που απορρίπτεται.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η έκθεση σε αυτούς τους ξένους μικροοργανισμούς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το δυναμώνει.

Πολλοί είναι οι επιστήμονες που έχουν κατά καιρούς τονίσει ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε σήμερα είναι υπερβολικά καθαρό και αυτό σημαίνει ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πιο αδύναμος βιολογικά από προγόνους μας.

Οι προηγούμενες γενιές εργάζονταν κατ’ εξοχήν σε εξωτερικούς χώρους, όπως τα χωράφια, επομένως περιβάλλονταν συνεχώς από φυτά και ζώα. Ο οργανισμός τους λοιπόν προσαρμοζόταν στα δεδομένα αυτά.

Με άλλα λόγια, ο ανθρώπινος οργανισμός «αναμένει» την επαφή με βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς και όταν δεν συμβαίνει αυτό αντιδρά αναπάντεχα. Η εξέλιξη αυτή μπορεί εν μέρει να εξηγήσει τους αυξανόμενους δείκτες αλλεργιών και άσθματος.

Παρ’ όλο που το τακτικό πλύσιμο των χεριών και οι λοιποί κανόνες υγιεινής αποτελούν μέτρα πρόληψης ενάντια σε κάθε είδους λοιμώξεις, παράλληλα μας εμποδίζουν να αναπτύξουμε ανοσία σε ποικίλους μικροοργανισμούς.

Η απώλεια της επαφής με τη φύση, σε συνδυασμό με την καθιστική εργασία και την καθιστική ζωή γενικότερα κρατούν το ανοσοποιητικό μας υπερβολικά προστατευμένο.

Δείτε ακόμα Πώς να σταματήσουμε την οικογένεια και τους ξένους από το να βάζουν τα χέρια τους που είναι γεμάτα με μικρόβια πάνω στο μωρό 

Έτσι, οι ειδικοί συνιστούν να καλούμε συχνά φίλους (και τα μικρόβια τους!) ώστε να ενεργοποιείται και να «γυμνάζεται» η άμυνα του οργανισμού μας.

Με πληροφορίες από onmed.gr

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close