Εγκαύματα από τον ήλιο-πως-να-προστατευθούμε-

Εγκαύματα από τον ήλιο: Πως να προστατεύσεις το δέρμα σου το Καλοκαίρι. Όλα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το δέρμα σου το Καλοκαίρι από εγκαύματα από τον ήλιο.

Κάθε Καλοκαίρι απολαμβάνουμε τις βουτιές μας στην παραλία και τις ηλιοθεραπείες μας. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της τρύπας του όζοντας τα τελευταία χρόνια ο ήλιος είναι εξαιρετικά βλαβερός όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον το Καλοκαίρι. Χωρίς να καταλάβεις πως γίνεται κάθε χρόνο παθαίνεις εγκαύματα.

Και σκέφτεσαι “αφού βάζω αντηλιακό, γιατί δεν με προστατεύει;”. Προτού σκεφτείς ότι η εταιρία αντηλιακών που εμπιστεύτηκες δεν είναι και τόσο αποτελεσματική, σκέψου ότι δεν μετράει μόνο το να βάλεις αντηλιακό, αλλά και πότε θα το βάλεις.

Δείτε ακόμα Έγκαυμα από τον ήλιο: Πως το αντιμετωπίζουμε & τι πρέπει να προσέξουμε

Έτσι στο σημερινό μας άρθρο θα σου δείξουμε μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το δέρμα σου αποτελεσματικά από τον ήλιο. Τέλος πια τα εγκαύματα από τον ήλιο που δεν ξέρεις πως έγιναν αφού…πρόσεξες. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί μαυρίζουμε κάθε Καλοκαίρι;

Το μαύρισμα είναι στην ουσία ο τρόπος του σώματος να προστατευθεί από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Με λίγα λόγια παράγει περισσότερη μελανίνη και η μελανίνη με την σειρά της δεν αφήσει τις ακτίνες να διεισδύσουν στο δέρμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να καθόμαστε κάτω από τον ήλιο με τις ώρες χωρίς καμία προστασία με σκοπό να μαυρίσουμε. Υπάρχουν λάδια μαυρίσματος με αντηλιακή προστασία κι έτσι και προστατευόμαστε από τον ήλιο και μαυρίζουμε.

Γιατί ενώ φοράς αντηλιακό καίγεσαι;

Οι ειδικοί λένε πως για να προστατευτείς επαρκώς από το αντηλιακό θα πρέπει να το εφαρμόσεις στην επιδερμίδα σου μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο. Επίσης θα πρέπει κάθε 10 λεπτά με μισή ώρα – ανάλογα την ένταση του ήλιου – να ανανεώνεις το αντηλιακό σου.

Επίσης οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το αντηλιακό μας πρέπει να έχει δείκτη προστασίας από 30 μέχρι και 50. Δεν έχει νόημα να έχεις μεγαλύτερο δείκτη προστασίας. Έτσι και αλλιώς από μόνο του το αντηλιακό δεν σε προστατεύει πλήρως.

Εγκαύματα από τον ήλιο-πως-να-προστατευθούμε-

Photo via: onmed.gr

Εγκαύματα από τον ήλιο: Πως να προστατεύσεις το δέρμα σου: Να παραμείνετε ενυδατωμένοι

Όπως είπαμε και πιο πάνω το αντηλιακό από μόνο του δεν σε προστατεύει επαρκώς το Καλοκαίρι από τον βλαβερό ήλιο. Ένα μυστικό για να έχεις δέρμα πιο ανθεκτικό στις ακτίνες του ήλιου, είναι να είσαι ενυδατωμένος όλη την μέρα.

Δύο λίτρα νερού τουλάχιστον και λίγο παραπάνω ενώ ενυδατικές κρέμες όλη την μέρα θα σου κάνουν πολύ καλό. Όσο πιο ξηρή επιδερμίδα έχεις τόσο πιο εύκολα καίγεσαι από τον ήλιο.

Εγκαύματα από τον ήλιο: Πως να προστατεύσεις το δέρμα σου : Κάνε απολέπιση

Δύο φορές την εβδομάδα στο σώμα και μία φορά την εβδομάδα στο πρόσωπο θα πρέπει να κάνεις απολέπιση. Ένα υγιές δέρμα μπορεί να κρατήσει το μαύρισμα για περισσότερο χρονικό διάστημα και παράλληλα να ανταπεξέλθει στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Εγκαύματα από τον ήλιο-πως-να-προστατευθούμε-

Photo via: iatropedia.gr

Εγκαύματα από τον ήλιο: Πως να προστατεύσεις το δέρμα σου: Πρόσεξε την διατροφή σου

Το Καλοκαίρι θα πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου φαγητά πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε διότι βοηθούν την επιδερμίδα να αναγεννηθεί. Επίσης και φαγητά πλούσια σε βήτα καροτίνη. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σου θα έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που την προστατεύουν από τον βλαβερό ήλιο.

Εγκαύματα από τον ήλιο: Πως να προστατεύσεις το δέρμα σου: Πως αντιμετωπίζουμε ένα έγκαυμα

Αρχικά θα πρέπει να εφαρμόσεις στο έγκαυμα είδη με αλόη διότι η αλόη κάνει πολύ καλό στα εγκαύματα, ακόμη και από τον ήλιο. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με έντονα αρώματα ακόμη κι αν περιέχουν αλόη, διότι οι έντονες μυρωδιές μπορεί να ερεθίζουν περισσότερο το έγκαυμα.

Δείτε ακόμα Δηλητηρίαση από τον ήλιο: Δεν πρόκειται για ένα απλό έγκαυμα

Αν ξεκινήσεις να ξεφλουδίζεις δεν πρέπει να πειράζεις το δέρμα που βγαίνει -αν και ξέρουμε πόσο δύσκολο σου είναι- διότι υπάρχει κίνδυνος να το μολύνεις και να αφήσει σημάδι στην συνέχεια. Αν πονάς πολύ τότε μπορείς να πάρεις κάποιο παυσίπονο και να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

Εγκαύματα από τον ήλιο-πως-να-προστατευθούμε-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close