Είναι θέμα υγιεινής: 4 λάθη που κάνουμε που κάνουμε στο μπάνιο και δεν είχαμε ιδέα!

♥Υγιεινή, όχι μόνο ατομική αλλά γενικότερα τι πρέπει να προσέχουμε ακόμα και σε ένα φαινομενικά καθαρό σπίτι. Πρόκειται για λάθη που κάνουμε όλες μας. Βλέπεις, όταν η καθημερινότητά μας μοιάζει με μαραθώνιο, πολλά πράγματα μας ξεφεύγουν. Το θέμα όμως είναι να τα αλλάζουμε και να «βάζουμε» μυαλό. Για ποιο πράγμα μιλάμε συγκεκριμένα; Για τα λάθη που κάνουμε μέσα στο μπάνιο μας επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.

Δειτε ακομα:Μετά από αυτό το εκπληκτικό κόλπο, η καθαριότητα της τουαλέτας σας δεν θα είναι ποτέ ξανά πιο εύκολη !

1.Δεν κλείνεις το καπάκι της λεκάνης

Έχουμε διαβάσει παλαιότερα σε έρευνες πως το ποσοστό των ανθρώπων που ξεχνούν να κλείσουν να τα καπάκι της λεκάνης ξεπερνά το 60%. Oops, ανήκεις και εσύ σε αυτό; Και μπορεί να σου φαίνεται σχεδόν ασήμαντο, ωστόσο σκέψου πως, κάθε φορά που ξεχνάς να το κατεβάσεις, τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν. Δε σχολιάζω τίποτα παραπάνω καθώς ήδη γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις.

2. Δε στεγνώνεις αρκετά καλά τις πετσέτες του μπάνιου σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνεις ντους ή σκουπίζεις τα μαλλιά ή τα χέρια σου και επιστρέφεις την πετσέτα στη θέση της, ενώ ακόμα είναι νωπή. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων. Και το χειρότερο; Μερικές φορές οι πετσέτες είναι ακόμη νωπές μέχρι το επόμενο ντους. Φάουλ.

Τα λάθη στην υγιεινή μας στο χώρο του μπάνιου
3.Δεν καθαρίζεις σωστά την κουρτίνα του μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου συνήθως κολλάει πάνω στην μπανιέρα και έτσι της «παίρνει» άπειρες ώρες μέχρι να στεγνώσει. Ίσως και να μη συμβεί και ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να παράγονται αρκετά μικρόβια. Έχε στο νου σου, λοιπόν, κάθε φορά που τελειώνεις το μπάνιο ή το ντους σου, να τραβάς την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και να την κρεμάς από την απέξω πλευρά. Με αυτό τον τρόπο θα αερίζεται, θα στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και φυσικά το κάτω της μέρος δε θα μαυρίζει. Τέλος, μην ξεχνάς να την πλένεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δειτε ακομα:5 εύκολες λύσεις για τον εξαερισμό ενός μπάνιου χωρίς παράθυρα!

4.Περπατάς ξυπόλητη

Ίσως από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες μας. Όσο κι αν φροντίζεις να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις τακτικά το πάτωμα του μπάνιου σου, αυτό παραμένει αρκετά βρώμικο αφού στην επιφάνειά του είναι εγκατεστημένα εκατομμύρια βακτηρίων. Επομένως, είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία σου να περπατάς ξυπόλητη στο χώρο αυτό. Ιδανική λύση αποτελεί να φοράς ειδικά υποδήματα στο χώρο αυτό, για να μην μεταφέρεις τα μικρόβια και στα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού σου.

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close