Έρευνα : Το αλατόνερο απομακρύνει τον κορονοϊό από το σώμα_

Έλληνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αλατόνερο απομακρύνει τον κορονοϊό από το σώμα. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τα νέα συμπεράσματα Ελλήνων επιστημόνων σχετικά με τον κορονοϊό.

Άλλη μία καραντίνα ξεκινάει σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος της και ελπίζουμε όλοι, ότι μέσω των εμβολίων και της ανοσίας της αγέλης, ο κορονοϊός μέχρι τον Σεπτέμβρη θα αποτελεί μία κοινή ίωση και τίποτα παραπάνω.

Η αλήθεια είναι όμως ότι σχετικά με τον κορονοϊό οι θεωρίες και τα συμπεράσματα είναι πολλά. Ξέρουμε ότι το Καλοκαίρι εξαιτίας των ανεβασμένων θερμοκρασιών, ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα. Όμως η επιστημονική κοινότητα ακόμη κάνει σχετικές έρευνες.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 10 σπάνια ή περίεργα συμπτώματα

Φαίνεται λοιπόν πως Έλληνες επιστήμονες κατέληξαν σε ακόμη ένα συμπέρασμα σχετικά με τον κορονοϊό που έχει προκαλέσει αίσθηση και που φυσικά ελπίζουμε να ισχύει. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κορονοϊός απομακρύνεται από το σώμα εξαιτίας του αλατόνερου. Διαβάστε παρακάτω: 

Ένα νέο ελπιδοφόρο συμπέρασμα που ελπίζουμε να είναι ένα μεγάλο βήμα προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού προέκυψε από μελέτες που διεξάχθηκαν από τον καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνου Πουλά και της ομάδας του.

Οι Έλληνες επιστήμονες, ερευνούσαν το ζήτημα του κορονοϊού και κατέληξαν σε ένα ελπιδοφόρο συμπέρασμα που ανακοίνωσαν πρόσφατα μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Δείτε ακόμα Αιφνίδιος θάνατος: Η μετάλλαξη του ιού που φέρνει το οριστικό τέλος της πανδημίας

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Πουλάς και οι μελέτες της ομάδας του έδειξαν ότι το αλατόνερο είναι σε θέση να μειώσει το ιικό φορτίο κατά 25% στο ανθρώπινο σώμα εφόσον ο ασθενής κάνει συστηματικά πλύσεις της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας με αυτό.

Η ομάδα του Κώστα Πουλά πέτυχε σε 20 ασθενείς μέσα σε 6 ώρες με 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά να μειώσουν κατά 20-25% το ιικό φορτίο. Ο καθηγητής δήλωσε συγκεκριμένα ότι:

Αν κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, θα πρέπει ταχύτατα να τον απομακρύνει από τη ρινοφαρυγγική κοιλότητα. Προχωρήσαμε βήμα βήμα σε μια πολύ προσεκτική μελέτη για να αποδείξουμε εμπειρικά όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα θεωρητικά”. 

Δείτε ακόμα Πως γίνεται το self test; Πλήρης οδηγός

Παρόλα αυτά τόνισε ότι θα μπορούσε και προληπτικά να λειτουργήσει αυτό. Δηλαδή να πραγματοποιούμε πλύσεις στην μύτη με αλατόνερο. Παρόλα αυτά επειδή η συγκεκριμένη περιοχή στεγνώνει γρήγορα, αν το άτομο που έκανε πλύσεις με το αλατόνερο έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, το αλατόνερο δε θα σταματήσει την διαιώνιση του ιού.

Όμως σίγουρα σύμφωνα με τον καθηγητή τα μπάνια στην θάλασσα και οι βουτιές, ειδικά στην Μεσόγειο θα είναι πολύ βοηθητικά. Τόνισε την θάλασσα της Μεσογείου, επειδή στην Μεσόγειο υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει αποδειχθεί αυτή η θεωρία οπότε σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μέχρι να έχουμε κάτι καινούριο στα χέρια μας. Ελπίζουμε για το καλύτερο!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: anewlife.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close