Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια. Διαβάστε τους λόγους που πρέπει να αλλάζετε στρώμα στο κρεβάτι κάθε 6 με 8 χρόνια.

Ο ύπνος είναι μία φυσική λειτουργία του οργανισμού και μία άκρως απαραίτητη διαδικασία έτσι ώστε το σώμα μας να είναι υγιές και λειτουργικό. Ο ύπνος όμως δεν κάνει καλό στο σώμα όταν δεν γίνεται σε ένα σωστό κρεβάτι με σωστό στρώμα και μαξιλάρια.

Γι’ αυτό και οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο ύπνος για να είναι αποτελεσματικός τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία πρέπει να γίνεται με σωστό στρώμα, σωστά μαξιλάρια, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον και με εμάς χαλαρωμένους.

Δείτε ακόμα Ύπνος με ανεμιστήρα: Πως μπορεί να βλάψει την υγεία μας και τρόποι προστατευθούμε

Το στρώμα είναι η πιο ακριβή επένδυση όσων αφορά το κρεβάτι όμως είναι απολύτως λογικό, αν σκεφτεί κανείς πόσα κακά μπορούν να βρουν το σώμα μας αν κοιμόμαστε σε ένα άβολο στρώμα που δεν είναι ορθοπεδικό. Εκτός από το να δώσουμε χρήματα για ένα καλό στρώμα όμως θα πρέπει να το αλλάζουμε και κάθε 6 με 8 χρόνια. Διαβάστε παρακάτω γιατί:

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια: Τα στρώματα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τυπικό στρώμα έχει μέση διάρκεια ζωής 8 χρόνια. Αλλά ο πραγματικός αριθμός για το στρώμα σας μπορεί να είναι υψηλότερος ή χαμηλότερος, ανάλογα με το υλικό και την ποιότητα του προϊόντος.

Τα στρώματα “λατέξ” συνήθως συνοδεύονται από εγγύηση 20 έως 25 ετών. Εν τω μεταξύ, ο καλής ποιότητας “memory foam” μπορεί να διαρκέσει για 10-15 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα.

Τα «υβριδικά» στρώματα έχουν μικρότερη αντοχή και συνήθως χρειάζονται αντικατάσταση μετά από 6 χρόνια. Οι στρώματα νερού ζουν από 5 έως 10 χρόνια.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια: Ένα φθαρμένο στρώμα μπορεί να διαταράξει τον καλό βραδινό ύπνο και να επηρεάσει την υγεία σας.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

Με την πάροδο του χρόνου, η μορφή του στρώματος θα αλλάξει και θα δείξει σημάδια φθοράς. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι με ένα παλιό στρώμα υπάρχει χαλάρωση στο κέντρο ή στο σημείο όπου συγκεντρώνεται το βάρος.

Όταν τα στρώματα αρχίζουν να χάνουν τις υποστηρικτικές τους ικανότητες, μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και να σας δυσκολέψουν να κοιμηθείτε.

Εκτός από το να αισθάνεστε κουρασμένοι και γκρινιάρηδες την επόμενη μέρα, η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και των καρδιακών παθήσεων.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

Δείτε ακόμα Ψεκάζει το στρώμα της με οινόπνευμα και περιμένει. Μόλις δείτε τον λόγο, θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Ένα κακό στρώμα μπορεί επίσης να προκαλέσει μυϊκή δυσκαμψία και πόνο στο σώμα. Εάν ξυπνάτε και νιώθετε πόνο γύρω από το λαιμό και τους ώμους (και είστε σίγουροι ότι δεν είναι από τραυματισμό), το στρώμα σας μπορεί να είναι ο ένοχος.

Και με βάση την έρευνα, τα νέα συστήματα κλινοσκεπασμάτων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στη μείωση της ενόχλησης στην πλάτη.

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια: Τα στρώματα είναι καταφύγιο για κοριούς και αλλεργιογόνα.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα στρώματα έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση ακάρεων σκόνης μεταξύ όλων των ειδών οικιακής χρήσης και αυτά τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

Η μούχλα και τα ζωύφια που έχουν βρει καταφύγιο στο στρώμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργίες ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα άσθματος. Οι ειδικοί προτείνουν ότι αν παρατηρήσετε ότι οι αλλεργικές σας αντιδράσεις επιδεινώνονται, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι χρειάζεστε ένα νέο στρώμα.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια: Όταν το κρεβάτι σας κάνει πολύ θόρυβο, πάρτε το ως προειδοποίηση για νέο στρώμα.

Ο θόρυβος είναι ένα σημάδι ότι τα πηνία έχουν χάσει την αντοχή τους και δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην απόκριση στην πίεση και την κίνηση. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε για να καθορίσετε εάν το στρώμα σας πρέπει να φύγει είναι αν μπορείτε να νιώσετε την κίνηση του συντρόφου σας στο κρεβάτι.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το στρώμα έχει ήδη χάσει την ικανότητά του να μειώνει τη μεταφορά κίνησης ή να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις των κινήσεων.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας κάθε 6 με 8 χρόνια: Συμβουλές για το πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας

Περιστρέψτε το στρώμα κάθε 3-6 μήνες ώστε να φθείρεται εξίσου και στις δύο πλευρές. Ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού που παρέχονται από τον κατασκευαστή.

Ανοίξτε τα παράθυρα του υπνοδωματίου σας για καλύτερο αερισμό και αερίστε τακτικά το στρώμα σας. Το σκούπισμα του μαξιλαριού του κρεβατιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργιογόνων και των ακάρεων της σκόνης.

γιατί-πρέπει-να-αλλάζετε-στρώμα-κάθε-6-με-8-μήνες-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close