Καθηγητής του LSE προειδοποιεί: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πιγούνι μας;

Η καραντίνα έχει λήξει εδώ και αρκετό καιρό, όμως η πανδημία του κορονοϊού είναι ακόμη εκεί έξω. Μάλιστα, ξεκίνησαν να εμφανίζονται ξανά τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Κυβέρνηση, να θέσει πάλι ως “υποχρεωτική” την μάσκα στα supermarkets.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι μετά την λήξη της καραντίνας, οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εστίαση, στα φαρμακεία και γενικότερα σε μαγαζιά που έρχονται σε μεγάλη επαφή με κόσμο, συνέχισαν να φορούν τις μάσκες τους.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Ποιο είναι το οινόπνευμα που απολυμαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Δείτε τις συμβουλές γιατρού!

Καθηγητής του LSE προειδοποιεί: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πιγούνι μας;

Και απλοί πολίτες όμως, που προσπάθησαν να προστατεύσουν τους εαυτούς  τους αλλά και τους αγαπημένους τους ανθρώπους, φορούσαν μάσκα στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Όμως, σίγουρα θα έχετε συναντήσει εκεί έξω, ανθρώπους που ναι μεν φορούν μάσκα, όμως την έχουν στο πηγούνι της.

Μια τέτοια πρακτική, εκτός του ότι δεν είναι καθόλου αποτελεσματική όσων αφορά την προστασία από τον νέο κορονοϊό και την συμβολή μας στο να μην εξαπλωθεί, φαίνεται ότι κρύβει κι άλλους κίνδυνους. Κινδύνους που αποφάσισε να επισημάνει ο Έλληνας καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσαλιος.

Με μια ανάρτηση του στο Facebook εξηγεί, για ποιον λόγο δεν πρέπει να φοράμε τις μάσκες στο πηγούνι μας. Η αλήθεια είναι ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι το να φοράμε μάσκα δεν κάνει μόνο σε εμάς καλό αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό,

Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Νέα στοιχεία για τον κορονοϊό: “Αν η βιταμίνη D ήταν υψηλή, οι θάνατοι από κορονοϊό θα ήταν οι μισοί”

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια;

Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου.

Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας.

«Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», σημειώνει χαρακτηριστικά και στην εικόνα του.

Δείτε ακόμα Οι μάσκες και τα γάντια προκαλούν δερματικές παθήσεις! – Τι πρέπει να προσέξουμε;

Δείτε την εικόνα που δημοσίευσε:

Καθηγητής του LSE προειδοποιεί: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πιγούνι μας;

Δείτε την αρχική του δημοσίευση παρακάτω:

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια; Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται…

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Photo cover via: 15minutes.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close