Κορονοϊός: Ποιο είναι το οινόπνευμα που απολυμαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Δείτε τις συμβουλές γιατρού!

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μεγάλο φόβο και αγωνία σε όλο το κόσμο. Οι κανόνες προσωπικής υγιεινής έγιναν ξαφνικά Ευαγγέλιο για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Αντισηπτικά, οινόπνευμα και μάσκες, από τα πρώτα κιόλας κρούσματα έγιναν προϊόντα πρώτης ανάγκης!

Οι Έλληνες έτρεξαν στα φαρμακεία και στα supermarket και κυριολεκτικά άδειασαν τα ράφια. Πήραν αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, μάσκες και οινόπνευμα! Πολλοί επιχείρησαν να φτιάξουν χειροποίητες μάσκες και σπιτικά αντισηπτικά.

Φαίνεται όμως πως παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς, πιστεύουμε ότι κάθε οινόπνευμα έχει απολυμαντική και αντιμικροβιακή δράση, κάνουμε λάθος. Το οινόπνευμα το οποίο απολυμαίνει τόσο τα χέρια όσο και τις επιφάνειες, είναι συγκεκριμένο.

Ο γιατρός Δημήτρης Φούσκας, προχώρησε σε μια δημοσίευση στο Facebook, μέσα από την οποία εξηγεί ακριβώς ποιο οινόπνευμα πρέπει να διαλέξουμε έτσι ώστε να απολυμάνουμε τόσο τις επιφάνειες μας όσο και τα χέρια μας!

Η δημοσίευση είχε τεράστια απήχηση, αφού οι περισσότεροι από εμάς, είχαμε λάθος αντίληψη για το θέμα! Παρακάτω σας παραθέτουμε τη δημοσίευση του γιατρού Δημήτρη Φούσκα:

Το οινόπνευμα των 95 βαθμών είναι μικροβιοστατικό και ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ τους ελυτροφόρους ιούς στους οποίους ανήκει ο COVID 19. Το οινόπνευμα των 70 βαθμών είναι μικροβιοκτόνο και εξουδετερώνει τους ελυτροφόρους ιούς, συνεπώς είναι κατάλληλο για απολύμανση.

Αυτό οφείλεται στο νερό που περιέχει η λοσιόν των 70 βαθμών,που δρα διασπαστικά στο έλυτρο, στοιχείο που δεν διαθέτει ούτε το καθαρό οινόπνευμα..

Επειδή η λοσιόν οινοπνεύματος 70 βαθμών (φαρμακευτικό οινόπνευμα) παρουσιάζει έλλειψη, όποιος διαθέτει την 95 βαθμών μπορεί να φτιάξει την 70 αφού απευθυνθεί στο φαρμακοποιό του.

Ο φαρμακοποιός προσθέτοντας την σωστή αναλογία νερού (απεσταγμένου -αποστειρωμένου)) στο οινόπνευμα 95 (1 προς 3) μπορεί να δημιουργήσει το σωστό διάλυμα που έχει αντισηπτική δράση. Το νερό είναι αυτό που βοηθά στην διάσπαση του ελύτρου του ιού.

Έτσι λοιπόν πρέπει να καταρρίψουμε τον μύθο ότι το οινόπνευμα 95 βαθμών έχει αντισηπτική δράση και να προτιμούμε πάντα το πιο φθηνό και σωστό φαρμακευτικό οινόπνευμα -αιθυλική αλκοόλη 70 β σε λοσιόν (για την φροντίδα των χεριών).

Το ίδιο να προσέχετε και σε οτιδήποτε αυτοαποκαλείται αντισηπτικό να έχει στην σύσταση του αιθυλική αλκοόλη 70 βαθμών.

Photo via: matrixlife.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close