Κορονοϊός: Παιδίατρος δίνει εναλλακτικές για να μειωθεί η εξάπλωση

Κορονοϊός: Παιδίατρος δίνει εναλλακτικές για να μειωθεί η εξάπλωση. Τα κρούσματα άλλωστε έχουν εκτοξευθεί τον τελευταίο καιρό και πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα για να σταματήσουμε αυτή την γρήγορη εξάπλωση! Η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μερικά μέτρα, όμως φαίνεται πως οι γιατροί, προτείνουν τις δικές τους λύσεις.

Κατά την γνώμη μας οι προτάσεις των γιατρών θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν τόσο από τις κυβερνήσεις των λαών τόσο και από τον απλό κόσμο. Οι γιατροί, γνωρίζουν καλύτερα πως μπορούμε να αποφύγουμε την γρήγορη εξάπλωση. Αυτά τα μέτρα μπορεί να ελέγξουν την κατάσταση, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Άτομα με τύπο αίματος 0 ενδέχεται να είναι πιο προστατευμένα

Μέχρι λοιπόν η ζωή μας να μπει και πάλι σε μία φυσιολογική σειρά, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας! Γι’ αυτό και οι συμβουλές του παιδιάτρου Κυριάκου Δούλγερη διαβάστηκαν με προσοχή από εμάς.

Είναι συμβουλές που τις θεωρούμε απόλυτα λογικές και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μερικές από αυτές είχαν συζητηθεί αρκετά από τον απλό κόσμο τους τελευταίους μήνες, με την απορία, γιατί δεν ακολουθούνται. Ένα κείμενο μικρό και απόλυτα κατανοητό που μας έβαλε σε σκέψεις.

Αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, με την ελπίδα να διαδοθεί και ίσως να δώσει μερικές επιπλέον εναλλακτικές λύσεις στην Κυβέρνηση. Διαβάστε το κείμενο παρακάτω και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας: 

Κορονοϊός: Παιδίατρος δίνει εναλλακτικές για να μειωθεί η εξάπλωση

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα ανοιχτά παράθυρα, μιας και ο καιρός το επέτρεπε, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας εξηγούν το χαμηλό ρυθμό μετάδοσης στα σχολεία έως τώρα. Αν αυτό συνδυαζόταν με μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα θα μπορούσαμε να έχουμε μια σχετικά ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Τι θα μπορούσε να γίνει λοιπόν για να αποφύγουμε το lockdown ; Πέρα από αστεία μέτρα τύπου “περπατάω μόνος και φοράω μάσκα” ή “απαγορεύεται να κυκλοφορώ μετά τις 00.30”
👉 Συνέπεια στη χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας

👉 Αύξηση δρομολογίων και αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς
👉 Γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ με αύξηση των ΜΕΘ και της πρωτοβάθμιας
👉 Λειτουργία εστίασης με αποστάσεις με αντίστοιχη ενίσχυση για να γίνει αυτό εφικτό

👉 15 μαθητές ανά τμήμα !
Θα πρέπει και η ιατρική κοινότητα, σύλλογοι και επιστημονικές εταιρείες να πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο ιός μεταδίδεται ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους συνάθροισης.

Πολύ πολύ λιγότερο σε πλατείες, πεζοδρόμους και στο τελευταίο κατσάβραχο στο οποίο άνθρωποι φορούν πλέον μάσκα για να περπατήσουν !

Σχόλιο από το Daddy-Cool.gr: Πολλές φορές ακόμη και στα μεγαλύτερα προβλήματα, οι λύσεις βρίσκονται στα απλά. Μην ξεχνάτε να τηρείτε τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close