Κορονοϊός:Τρεις 20αρηδες μαρτυρούν τα σημάδια που τους άφησε ο ιος

 

Η έξαρση του κορωνοϊού καθώς και οι πρακτικές των κυβερνήσεων για  την αντιμετώπισή του, έχει διχάσει τους ανθρώπους. Πολλοί πιστεύουν ότι τα μέτρα ήταν ανούσια και ότι ο κορωνοϊός είναι άλλη μια γρίπη, που για άλλους λογούς έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση.

Δείτε ακόμα Νέα στοιχεία για τον κορονοϊό: “Αν η βιταμίνη D ήταν υψηλή, οι θάνατοι από κορονοϊό θα ήταν οι μισοί”

Τρία άτομα που διανύουν την δεύτερη δεκαετία της ζωής τους όμως, έρχονται μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες να διαψεύσουν αυτά τα λεγόμενα. Πριν αρκετούς μήνες, βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ενώ περάσαν τόσοι μήνες μετά την αντιμετώπισή του, οι ίδιοι έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα.

Αυτές οι μαρτυρίες, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους γιατρούς στην Ιταλία, που υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι απλά μια γρίπη που έρχεται και φεύγει. Αν νοσήσεις, ενδέχεται να αποκτήσεις μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.  Διαβάστε παρακάτω τις μαρτυρίες:

Κορωνοϊός: Νόσησαν τρεις 20αρηδες & μήνες μετά έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα!

Η Τάλια Βάργκα είναι από το Λονδίνο και πριν νοσήσει από κορωνοϊό έσφυζε από ζωή. Της άρεσε πολύ η γυμναστική και ο χορός ενώ μέχρι την 1η Απριλίου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό πήγαινε στην δουλειά της καθημερινά με το ποδήλατο της. Ακόμη και μετά από τόσους μήνες, σύμφωνα με την ίδια νιώθει ότι έχει “μια τσιμεντόπλακα στο στήθος” .

«Είχα ταξιδέψει τον Μάρτιο στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία και 13 μέρες αργότερα άρχισαν τα συμπτώματα: πονούσε ο λαιμός μου, εμφάνισα πυρετό και σύντομα αντιμετώπιζα δύσπνοια. Ακόμη κι όταν αναπαυόμουν, ένιωθα σαν να είχα τρέξει 10 χιλιόμετρα! Δυσκολευόμουν να γεμίσω με αέρα τα πνευμόνια μου».

Δείτε ακόμα Ιατρικός σύλλογος: Οι 10 οδηγίες για την σωστή χρήση των κλιματιστικών στην εποχή του κορωνοϊού

Τις επόμενες πέντε εβδομάδες τις πέρασε στο κρεβάτι. Κάλεσε όμως δυο φόρες το ασθενοφόρο, εξαιτίας της δύσπνοιας που ένιωθε. Μάλιστα, την δεύτερη φορά την πήγαν στο νοσοκομείο με την υποψία πνευμονίας και πνευμονικής εμβολής. Ύστερα από εξετάσεις, της βρήκαν έναν όγκο στο δεξί της στήθος και έναν όζο κοντά στην καρδιά της.

Κορωνοϊός: Νόσησαν τρεις 20αρηδες & μήνες μετά έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα!

Ευτυχώς, δεν ήταν κάτι σοβαρό, όμως η ίδια δηλώνει στην DailyMail ότι τρεις μήνες μετά, συνεχίζει ακόμη να αντιμετωπίζει δύσκολα συμπτώματα. Συγκεκριμένα τόνισε:

 

«Ξυπνώ με πόνους στα πλευρά, στο στήθος και στην πλάτη, και ακόμη δυσκολεύομαι να ανασάνω. Σαν να έχω μια τσιμεντόπλακα στο στήθος. Ανήκω θεωρητικά στις ομάδες χαμηλού κινδύνου και θα έπρεπε να είχα συνέλθει ως τώρα. Αλλά παίρνω αναλγητικά, βιταμίνες και αν είμαι τυχερή, βρίσκω και εισπνεόμενα φάρμακα».

Κορονοϊός:Τρεις 20αρηδες μαρτυρούν τα σημάδια που τους άφησε ο ιος

Η Τζέσικα είναι μόλις 21 ετών. Όταν διαγνώστηκε με συμπτώματα του νέου κορονοϊού κλείστηκε στο πατρικό της σπίτι στο Μπαθ της Αγγλίας για δυο εβδομάδες με πυρετό που ακόμη δεν έχει πέσει. Σύμφωνα με την ίδια:

Κορωνοϊός: Νόσησαν τρεις 20αρηδες & μήνες μετά έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα!

«Ο βήχας μου έφυγε την ίδια μέρα που εμφανίστηκε. Αλλά περίπου μία εβδομάδα αφότου νόσησα, άρχισα να πονώ έντονα στο στήθος και να δυσκολεύομαι να ανασάνω, και μετά από τρεις εβδομάδες με έστειλαν στο νοσοκομείο λόγω ασυνήθιστης ταχυκαρδίας. Τότε ήταν που οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι είχα κολλήσει τον κορωνοϊό και ότι μου είχε προκαλέσει περικαρδίτιδα»

Συνεχίζει λέγοντας:

«Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό μου, έκανα κι άλλες αναλύσεις αίματος την περασμένη εβδομάδα, που έδειξαν ότι είμαι αρνητική στα αντισώματα και ότι είχα περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση στο παρελθόν.

Ο γιατρός μου είπε ότι πιθανόν ήδη υπέφερα από κόπωση λόγω αυτής της λοίμωξης όταν προσβλήθηκα από κορωνοϊό και γι’ αυτό συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μου συμβαίνει.

Κορωνοϊός: Νόσησαν τρεις 20αρηδες & μήνες μετά έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα!

Εκτός από πυρετό, έχω και δύσπνοια, στομαχόπονο, μυαλγία, ρίγη, έντονη εφίδρωση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τη γεύση και την όσφρηση, αλλά το σημαντικότερο είναι η έντονη κόπωση, συνεχώς, ακόμη κι όταν αναπαύομαι.

Με την παραμικρή δραστηριότητα, αν αδειάσω το πλυντήριο πιάτων, βγάλω βόλτα τον σκύλο μου, ακόμη κι αν δω μια ταινίαανεβάζω πυρετό και πρέπει να κάτσω ήρεμη για να μου περάσει»

Δείτε ακόμα Οι μάσκες και τα γάντια προκαλούν δερματικές παθήσεις! – Τι πρέπει να προσέξουμε;

 

Ο Τζακ Λόρενς είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Νορθάμπτον. Είναι κι εκείνος 21 ετών και διαγνώστηκε με τον νέο κορωνοϊό στις 20 Ιανουαρίου. Δηλώνει ότι:

Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ένας κανονικός ιός, αλλά γρήγορα ήρθαν τα χειρότερα. Άρχισε με έναν βήχα και συνέχισε με πόνους, που με καθήλωσαν στο κρεβάτι, σφοδρό πονόλαιμο και υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα κορυφώθηκαν μετά από τέσσερις μέρες και πίστεψα ότι ανάρρωσα μετά από μία εβδομάδα»

Κορωνοϊός: Νόσησαν τρεις 20αρηδες & μήνες μετά έχουν ακόμη δύσκολα συμπτώματα!

Δυστυχώς όμως, στις 9 Φεβρουάριου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο διότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Γουότφορντ ένιωσε ότι του κόβεται η αναπνοή. Ο 21χρονος είχε αντιμετωπίσει και πριν τρία χρόνια προβλήματα με το αναπνευστικό του. Οι γιατροί λοιπόν, τον εξέτασαν εξονυχιστικά διότι φοβήθηκαν μην ξανά κύλησε.

Όμως, φαίνεται πως αυτό που ένιωθε, ήταν σύμπτωμα του νέου κορονοϊού, αφού η ακτινογραφία που του έκαναν βγήκε καθαρή. Οι γιατροί τον καθησύχασαν λέγοντας του ότι θα συνέλθει, όμως τέσσερις μήνες μετά ακόμη μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος.

Έρευνα της British Heart Foundation, ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην καρδιά. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσηλευόμενους έδειξε ότι οι μισοί από τους ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό, παρουσίασαν σημαντικές αλλοιώσεις στην καρδιά.

Επίσης, ένας στους οκτώ είχε ενδείξεις «σοβαρής δυσλειτουργίας» και πάλι εξαιτίας του κορονοϊού. Η ταχυκαρδία που νιώθει ο 21χρονος φοιτητής, αποδίδεται στον κορωνοϊό.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Δεν πρέπει να μπαίνουμε ή να βρισκόμαστε κοντά σε θάλασσα! Δείτε τον λόγο

«Κάθε μέρα νιώθω συνεχώς έντονη δύσπνοια και ταχυκαρδία, αλλά το επίπεδο των συμπτωμάτων αλλάζει διαρκώς. Μόλις που μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου ως φοιτητής. Μου δίνουν εισπνεόμενα φάρμακα με κορτιζόνη, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Παίρνω βιταμίνες, κάνω ειδική διατροφή, αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστα μπορώ να κάνω…»
τόνισε.

Κορονοϊός:Τρεις 20αρηδες μαρτυρούν τα σημάδια που τους άφησε ο ιος

All photos via independenteagle.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close