Ο λόγος που μερικές τρίχες του σώματός σας μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά πολύ!

Αν κάποια μέρα έτσι όπως ξήσατε το χέρι ή το πιγούνι σας, αντιληφθήκατε ότι μια τρίχα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που κοντεύει να γίνει…καρέ, μην ανησυχείτε! Δεν είστε ο μόνος άνθρωπος στη γη, όπου το έπαθε αυτό!

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς, έχουμε τρίχες οπού ανά διαστήματα, μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα, από το συνηθισμένο.

Τι μπορεί να φταίει όμως; Τι μπορούμε να κάνουμε αν δεν μιλάμε απλά για μια τρίχα, αλλά για μια ολόκληρη περιοχή γεμάτη τριχοφυΐα; Υπάρχουν γυναίκες όπου έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πιγούνι ή στο μουστάκι.

Δειτε επισης: Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

 

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά για ποιον λόγο μια τρίχα, τείνει να μακραίνει πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Επίσης, θα δούμε για ποιο λόγο πολλοί από εμάς έχουμε αυξημένη τριχοφυΐα. Στο τέλος, θα μοιραστούμε μαζί σας, τρόπους αντιμετώπισης. Διαβάστε παρακάτω:

Ο λόγος που μερικές τρίχες του σώματός σας μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά πολύ!

Ωστόσο, υπάρχουν θεωρίες που εξηγούν αυτό το φαινόμενο. Οι δερματολόγοι δηλώνουν ότι οι ασυνήθιστα μακριές τρίχες προκαλούνται από ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες που κάνουν συγκεκριμένες τρίχες να μεγαλώνουν περισσότερο από άλλες.

 

Ο λόγος που μερικές τρίχες του σώματός σας μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά πολύ

Οι τυχαίες μεταλλάξεις επιτρέπουν σε ορισμένα «επιλεγμένα» θυλάκια τρίχας να παραμείνουν περισσότερο στη λεγόμενη φάση αναγόνου στην οποία τα μαλλιά αναπτύσσονται ενεργά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ορισμένες τρίχες να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Ο λόγος που μερικές τρίχες του σώματός σας μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά πολύ

Οι ορμονικές διακυμάνσεις που συμβαίνουν σε διαφορετικά μέρη, όπως το πηγούνι ή η ζώνη Τ, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν αυτές τις ανωμαλίες σχετικά με την τριχοφυΐα.

Δειτε επισης: Οι τρίχες σας φυτρώνουν προς τα μεσα; οι 5 καλύτεροι τρόποι για να λύσετε αυτό το ενοχλητικό πόβλημα!

Εάν σας ενοχλούν αυτές οι τρίχες, οι δερματολόγοι προτείνουν να μην τις αφαιρέσετε με τσιμπιδάκια όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε ανεπιθύμητη τρίχα στο σώμα σας.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του λέιζερ ή της χαλάουα για ακόμη πιο σίγουρα και σταθερά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι τα τσιμπιδάκια έχουν την τάση να ερεθίζουν το δέρμα και να σπάνε τις τρίχες.

Ο λόγος που μερικές τρίχες του σώματός σας μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά πολύ

Αν οι τρίχες στο σώμα μας σπάνε κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης μπορεί να εμφανίσουμε σπυράκια ή να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την τριχοφυΐα. Επίσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, ο οποίος θα προχωρήσει σε ορμονολογικές εξετάσεις.

Η επίσκεψη στον γιατρό, πρέπει να γίνει επίσκεψη αν εμφανίζετε υπερβολική τριχοφυΐα σε μέρη όπου υπό άλλες συνθήκες δε θα είχατε τρίχες. Για παράδειγμα στο πηγούνι, αν είστε γυναίκα.

Δείτε επίσης: Έχετε μικρές τρίχες στο στήθος σας; Δείτε τι μπορεί αυτό να σημαίνει&

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εξετάσεων, θα προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα τόσο αισθητικά όσο και φαρμακευτικά.

Ο γιατρός σας, θα σας συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε και να κατευνάσετε την τριχοφυΐα σας.

All photos via: reddit.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close