συμπτώματα-της μετάλλαξη -Δ-

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θέτει σε συναγερμό όλον τον πλανήτη. Η μετάλλαξη, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και έδωσε ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στη χώρα της Ασίας, έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη είναι σε φάση νέας επιβολής μέτρων. Ήδη στη Μεγάλη Βρετανία η ανησυχία είναι μεγάλη αφού το 74% των συρροών πρόκειται για το στέλεχος αυτό και το 94% των μολύνσεων στο σύνολό τους προκαλούνται από αυτό.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα από την Άλφα.

Δείτε επίσης : Εμπύρετες λοιμώξεις και κορονοϊός στα παιδιά: Παιδίατρος κρούει τον κώδωνα

Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε, η γνωστή σε όλους μας μεταλλαξη Άλφα περιλαμβάνει βήχα, απώλεια όσφρησης και γεύσης. Τα συμπτώματα, επειδή μοιάζουν με του απλού κρυώματος, μπορούν να αγνοηθούν ιδιαίτερα αν είναι ήπια.

Το κοινό κρυολόγημα συνήθως εξελίσσεται αργά και σταδιακά και τα συμπτώματα είναι ηπιότερα. Ο βήχας του κρυολογήματος συνήθως συνοδεύεται από φτερνίσματα, πονόλαιμο και ρινική καταρροή.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ασυμπτωματικοί κυκλοφορούσαν και μετέδιδαν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα η μεταλλαξη Δέλτα έχει ως συμπτώματα τον πονοκέφαλο, τον ξηρό λαιμό και το συνάχι.

Είναι δηλαδή σύμφωνα  με το instanews.gr εντελώς διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε από την μετάλλαξη Άλφα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου το στέλεχος αυτό είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το Άλφα.

Δείτε επίσης :Πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο: Συμπτώματα στο παιδί

Από ότι φαίνεται είναι πιο μεταδοτικό από τα άλλα λόγω κάποιων παραλλαγών στην πρωτεϊνική ακίδα, η οποία επιτρέπει στον ιό να εισχωρεί και να μολύνει άλλα υγιή κύτταρα. Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η σημασία του εμβολιασμού προκειμένου ο πληθυσμός να προστατευθεί από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close