Πάσχα 2023: Ποιο είναι το όφελος της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας στον ανθρώπινο οργανισμό

Σύμφωνα με τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα το όφελος που προσφέρει η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ σημαντικό.

Η νηστεία είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε στον οργανισμό μας κάτι σαν επανεκκίνηση. Έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις φλεγμονές και τις ιώσεις.

Δείτε ακόμα: Άγιος Σιλουανός: Πως να προετοιμαστούμε να υποδεχθούμε το Πάσχα..

Πάσχα 2023: Ποιο είναι το όφελος της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας στον ανθρώπινο οργανισμό

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

“Επίσης με ρωτάτε για την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ξαναγράφω πάλι. Πολύ σημαντική έρευνα δημοσιεύθηκε από μεγάλες ομάδες του harvard. Βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας τα μονοκύτταρα του αίματος , από τα πιο σημαντικά κύτταρα του αμυντικού, ξαναμπαίνουν από την κυκλοφορία στον μυελό από όπου προήλθαν, κάθονται εκεί γιατί έχει φαΐ και όταν ο άνθρωπος ξαναφάει βγαίνουν έξω στην κυκλοφορία και έτσι αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους και η ανταπόκριση στις φλεγμονές και ιώσεις . Πολύ μεγάλο άρθρο.

Επομένως η μεγάλη εβδομάδα είναι ευκαιρία για πολύ σκληρή νηστεία . Τσάι, σαλάτα, γιαούρτι με φρυγανιές το βράδυ και κανένα μήλο το απόγευμα .

Θεραπευτικη νηστεία. Και αυτό κάντε το 2-3 φορές το χρόνο”.

Δείτε ακόμα: Οι κίνδυνοι και τα οφέλη της νηστείας

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close