Πόνος- στη- μέση- : Ποιες σοβαρές ασθένειες -μπορεί- να -κρύβει -

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει. Τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι ο πόνος στην μέση είναι πιο σοβαρός από όσο φανταζόμαστε και πρέπει να μας ανησυχήσει.

Η μέση μας είναι ένα ευαίσθητο σημείο στο σώμα. Κουράζεται εύκολα και πολλές φορές ούτε εμείς οι ίδιοι την προσέχουμε ιδιαίτερα. Σηκώνουμε βάρη, τα σηκώνουμε με λάθος τρόπο, σκύβουμε άγαρμπα και με λάθος τρόπο και γενικότερα κάνουμε πράγματα που την κουράζουν.

Η μέση είναι πολύ σημαντική για το σώμα αφού αν πονάει η μέση μας στην ουσία δεν μπορούμε να σταθούμε. Ακόμη και τα παπούτσια που φοράμε μπορούν να επηρεάσουν την μέση στο κατά πόσο είναι ορθοπεδικά και ξεκούραστα. Σήμερα θα δούμε πότε ο πόνος στην μέση πρέπει να μας ανησυχήσει. Διαβάστε παρακάτω:

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει : Όταν ο πόνος στην μέση προκλήθηκε από πρόσφατο τραυματισμό μας

Μία πτώση, ένα τροχαίο ή οποιοσδήποτε άλλος τραυματισμός μπορεί να επιβαρύνει την μέση μας. Αν ο πόνος είναι ήπιος δεν μπορούν να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό έχει τραυματιστεί η σπονδυλική στήλη.

Γι’ αυτό αν κάποια στιγμή τραυματιστούμε στην μέση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή οπουδήποτε πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό, ακόμη κι αν ο πόνος αρχικά δεν είναι έντονος.

πόνος-στην-μέση-πότε-πρέπει-να-πάμε-στον-γιατρό-

Photo via: dokari.gr

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει : Όταν ο πόνος στην μέση συνδυάζεται με απώλεια βάρους

Αν χάσατε βάρος γρήγορα και ανεξήγητα τότε αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Όταν μάλιστα αυτή η απώλεια βάρους συνδυάζεται με πόνους στην μέση τότε μπορεί να αποτελεί ένδειξη για όγκο στην σπονδυλική στήλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας όγκος στην σπονδυλική στήλη μπορεί να αποδυναμώσει τους σπόνδυλους και ο ασθενής να εκδηλώσει από πόνους μέχρι και κατάγματα ενώ παράλληλα ο όγκος ασκεί πίεση στο νωτιαίο μυελό και στις διακλαδώσεις του.

Δείτε ακόμα Εξάψεις: Οι πιθανές αιτίες που τις προκαλούν

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται συμπτώματα όπως η αδυναμία, η ακράτεια και άλλα. Οι όγκοι στη σπονδυλική στήλη είναι τις περισσότερες φορές δευτεροπαθείς. Όταν λέμε δευτεροπαθείς εννοούμε ότι είναι αποτέλεσμα μεταστάσεων από όγκους στον πνεύμονα, τον μαστό, νεφρό, τον προστάτη ή άλλα σημεία του σώματος.

πόνος-στην-μέση-πότε-πρέπει-να-πάμε-στον-γιατρό-

Photo via: onmed.gr

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει: Όταν ο πόνος στην μέση συνδυάζεται με ουρολογικές και γαστρεντερικές διαταραχές

Ο πόνος στην μέση ο οποίος συνδυάζεται με ακράτεια ή με ένα αίσθημα αδυναμίας και μουδιάσματος στα πόδια ή στην περιοχή της λεκάνης και των ισχίων είναι συχνά ενδεικτικός για ιππουριδική συνδρομή. Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζει τις νευρικές ρίζες στη βάση του νωτιαίου μυελού.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να οφείλεται σε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, λοίμωξη, κάταγμα ή στένωση του νωτιαίου σωλήνα. Απαιτείται άμεση χειρουργικής επέμβαση.

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει: Όταν ο πόνος στην μέση συνδυάζεται με στομαχόπονο

Ο πόνος που ξεκινά από το στομάχι πολλές φορές ακτινοβολεί πόνους και στην μέση. Η πιο σοβαρή αιτία που μπορεί να εξηγήσει αυτό το ντουέτο των συμπτωμάτων είναι ένα ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Δείτε ακόμα Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος

Αυτό το ανεύρυσμα είναι εξόγκωμα που μοιάζει με μικρό μπαλόνι και βρίσκεται στη μεγαλύτερη αρτηρία που διαπερνά τον κορμό. Όταν ένα ανεύρυσμα “σκάσει” τότε γίνεται απειλητικό για την ζωή μας κι έτσι είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσουμε προτού “σκάσει”.

Πόνος στη μέση : Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει : Ο πόνος στην μέση μπορεί να αποτελεί σημάδι οστεοπόρωσης

Στους ασθενείς με οστεοπόρωση ο ξαφνικός πόνος στην μέση μπορεί να δείχνει κάταγμα σε κάποιο σπόνδυλο, τις περισσότερες φορές μετά από κάποιον τραυματισμό ή όταν σηκώνουμε βάρη.

Μπορεί να προκληθεί ακόμη και από έντονο βήχα διότι τα οστά του ασθενούς είναι πολύ αδύναμα. Αν ο πόνος δεν υποχωρήσει σε μερικές μέρες τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

πόνος-στην-μέση-πότε-πρέπει-να-πάμε-στον-γιατρό-

Photo via: fr.dreamstime.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close