οι-παθήσεις-που-έχουν-κοινά-συμπτώματα-με-το-άγχος-

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος. Ασθένειες που έχουν παρόμοια συμπτώματα με το κοινό άγχος και μας κάνουν να μπερδευόμαστε και να τις παραμελούμε.

Το άγχος είναι από τα πιο κοινά ψυχολογικά προβλήματα της εποχής. Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς και κάθε άνθρωπος που ζει στις δυτικές κοινωνίες έχουν άγχος για την δουλειά, για την σχολή, για το σχολείο, για τις σχέσεις τους, για τις φιλίες τους, για τα λεφτά τους και για άλλα πολλά ζητήματα.

Το άγχος έχει συμπτώματα. Πέρα από τον κόμπο στο στομάχι όταν ένας άνθρωπος αγχώνεται υπερβολικά για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει πόνους στη μέση, πόνους στο στομάχι, πονοκεφάλους, κρύο ιδρώτα και άλλα συμπτώματα.

Δείτε ακόμα Δείτε 6 ψυχοσωματικά προβλήματα που φανερώνουν ότι σας έχει κυριεύσει το άγχος

Όμως αυτά τα συμπτώματα δεν χαρακτηρίζουν μόνο το άγχος. Χαρακτηρίζουν και άλλες σοβαρές παθήσεις. Έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι αγχωνόμαστε πολύ έχουμε την τάση να χρεώνουμε όλα τα συμπτώματα στο άγχος. Σήμερα θα μάθουμε ποιες άλλες σοβαρές παθήσεις έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος. Διαβάστε παρακάτω: 

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Προβλήματα με την καρδιά

Σοβαρές παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα με το άγχος

Το άγχος είναι γνωστό ότι αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς όμως το ίδιο συμβαίνει και με άλλες παθήσεις που αφορούν την καρδιά. Οι κρίσεις πανικού για παράδειγμα έχει παρόμοια συμπτώματα με την ανακοπή καρδιάς γι’ αυτό και πολλοί ασθενείς με κρίσεις πανικού στην αρχή φοβούνται ότι πεθαίνουν.

Αν λοιπόν νιώσετε τέτοια συμπτώματα και δεν είχατε στο παρελθόν κρίση πανικού, επικοινωνήστε αμέσως με έναν γιατρό ή πηγαίνετε αμέσως σε κάποιον νοσοκομείο.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Το άσθμα

Σοβαρές παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα με το άγχος

Το άσθμα λοιπόν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή, πόνο στο στήθος και αίσθημα ζάλης. Αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνουν και οι ασθενείς με διαταραχές άγχους. Αν λοιπόν εκδηλώνετε βήχα και συριγμό μιλήστε αμέσως με έναν γιατρό και μην τα χρεώσετε αμέσως αυτά τα συμπτώματα στο άγχος.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Ο διαβήτης

Σοβαρές παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα με το άγχος

Ο διαβήτης μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς και να προκαλέσει πονοκεφάλους αν δεν παίρνετε την κατάλληλη αγωγή. Μπορεί επίσης εξαιτίας του διαβήτη να πεινάτε και να διψάτε πολύ και να πηγαίνετε στην τουαλέτα συχνά. Αν λοιπόν έχετε αυτά τα συμπτώματα μιλήστε με τον γιατρό σας.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Υπερθυρεοειδισμός

Σοβαρές παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα με το άγχος

Και τα ορμονικά προβλήματα μπορεί να έχουν κοινά συμπτώματα με αυτά του άγχος. Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και αυξημένους παλμούς. Επίσης συχνό είναι και το πρόβλημα στον ύπνο. Αν λοιπόν βλέπετε ότι χάνετε απότομα πολλά κιλά και είστε ευαίσθητοι στη ζέστη μιλήστε με τον ενδοκρινολόγο σας.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Άπνοια ύπνου

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος

Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν προβλήματα αναπνοής στον ύπνο λόγω του άγχους και αυτό με την σειρά του οδηγεί σε ταχυπαλμίες και πονοκεφάλους. Αυτά τα συμπτώματα όμως μπορεί να δηλώνουν ότι πάσχετε από άπνοια ύπνου.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή νόσος του Κρον

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος

Πολλά άτομα που έχουν άγχος πάσχουν από προβλήματα στο έντερο. Σε αρκετές περιπτώσεις συμβαίνει και το αντίθετο. Το έντερο έπασχε από πριν και το στρες έκανε τα συμπτώματα ακόμη πιο έντονα. Αν έχετε παρατηρήσει αίμα στα κόπρανα μιλήστε με τον γιατρό σας για να ελέγξετε την πιθανότητα ότι δεν πάσχετε από την νόσο του Κρον.

Δείτε ακόμα Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Το σύνδρομο που συνδέεται με την βιταμίνη D & τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουμε

Και η Νόσος του Κρον και το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου έχουν παρόμοια συμπτώματα όμως η θεραπεία τους είναι εντελώς διαφορετική οπότε θα πρέπει να μιλήσετε σύντομα με τον γιατρό σας.

Σοβαρές παθήσεις που έχουν ίδια συμπτώματα με το άγχος: Νευρολογικά προβλήματα

Το άγχος όπως αναφέραμε και στον πρόλογο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κενά μνήμης και τρέμουλο. Όμως τα ίδια συμπτώματα μπορεί να εκδηλώσει και ένας ασθενής που έχει νευρολογικά προβλήματα, όπως Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ και άλλα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close