Σαλιώνετε και εσείς το μαξιλάρι όταν κοιμάστε; Δείτε πόσο σημαντικό είναι...

Ο ύπνος είναι μια θεμελιώδης διαδικασία για το σώμα μας. Εάν θέλουμε να έχουμε μια παραγωγική και δραστήρια ζωή, πρέπει να παίρνουμε έναν καλό ύπνο κάθε φορά που τελειώνει η μέρα μας, αποφεύγοντας την αϋπνία ή προλαμβάνοντας την αϋπνία.

Υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να καταφέρνουν να ξεκουραστούν κατά την διάρκεια της νύχτας, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι λειτουργίες του εγκεφάλου τους με ένα πολύ αρνητικό τρόπο. Αυτό έχει αντίκτυπο ακόμη και στην γενική υγεία ενός ατόμου.

Δείτε ακόμη: Κάντε το τεστ με το κουτάλι για να δείτε αν σας λείπει… ύπνος! (vid)

Παρά τη μεγάλη ευχαρίστηση και την τεράστια ανάγκη που έχουμε τις ώρες ύπνου, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε για όσες ώρες και αν θέλουμε. Υπάρχουν υποχρεώσεις όπως η δουλειά ή οι σπουδές που πρέπει να εκτελούμε καθημερινά.

Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά και αισθάνονται κούραση όλη την ημέρα μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσφορία σε όλο τους το σώμα, κακή διάθεση ή πρόβλημα υγείας λόγω έλλειψης ενέργειας. Έτσι, μερικές φορές το σώμα επιζητεί  έναν νέο κύκλο ύπνου και καταλήγετε έτσι να κοιμάστε στο γραφείο ή στο λεωφορείο.

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

αν σας έχει τύχει και εσάς να σαλιώνετε το μαξιλάρι σας πρέπει να αισθάνεστε πολύ τυχεροί.

Ο λόγος που σας πέφτουν σάλια στο μαξιλάρι καθώς κοιμάστε είναι περισσότερο σημαντικός από οτι φαντάζεστε.

Αφού είχατε έναν καλό ύπνο και ξεκουραστήκατε αρκετά, ξυπνάτε και αισθάνεστε ότι το μαξιλάρι σας είναι γεμάτο με σάλια. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, καθώς πολλές φορές έχουν έρθει σε θέση να κοροϊδέψουν κάποιον που του έχει συμβεί αυτό. Ωστόσο, αν σας έχει τύχει και εσάς να σαλιώνετε το μαξιλάρι σας πρέπει να αισθάνεστε πολύ τυχεροί.

Τα σάλια κατά την διάρκεια του ύπνου είναι ένα σημάδι ότι τα όνειρα που είδατε ήταν καλά και ότι το σώμα σας ξεκουράστηκε αρκετά . Υπάρχουν αρκετές στάδια ύπνου, ωστόσο, το στάδιο REM γνωστό και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών σας επιτρέπει έναν ξεκούραστο και βαθύ ύπνο.

Δείτε ακόμη: Ύπνος με τα παιδιά.Ένας μπαμπάς εξομολογείτε

Όταν σας πέφτουν σάλια, σημαίνει ότι η φάση REM είναι αδιάλειπτη πραγματοποιείται χωρίς διακοπές, επομένως δεν έχετε προβλήματα ύπνου, ούτε κάποια διακοπή  ή ενόχληση. Έτσι, μπορείτε να κοιμηθείτε και να ξεκουράσετε το σώμα σας, όπως λίγα άτομα μπορούν.

Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν έχετε σάλια στο μαξιλάρι, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι οι συνήθειες ύπνου σας επηρεάζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας και η ξεκούραση είναι ανεπαρκής. Θυμηθείτε ότι για μια καλή προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη είναι απαραίτητη η ξεκούραση. Εάν έχετε κάποια διαταραχή ύπνου, μη διστάσετε να δείτε έναν ειδικό γιατρό.

keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close