Σε αυτή την πλευρά πρέπει να ξυπνάς το πρωί -Η επιστήμη δίνει απάντηση

«Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι». Κι, όμως, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστήμη κρίνει την αριστερή πλευρά ως την πιο θετική για το σώμα μας, καθώς βοηθά την καλή υγεία της καρδιάς -μιας και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματός μας-, ευνοεί την διαδικασία της πέψης, ο μεταβολισμός γίνεται καλύτερος -αφού η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη όσον αφορά το λεμφικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό- και το στρες μειώνεται.

Δείτε ακόμη: Κάντε το τεστ με το κουτάλι για να δείτε αν σας λείπει… ύπνος! (vid)

Τι γίνεται, όμως, με την πλευρά στην οποία ξυπνάμε; Ποια είναι η κατάλληλη για τον οργανισμό μας; Σε ποια πλευρά πρέπει να γέρνει το σώμα στο κρεβάτι λίγο πριν σηκωθούμε;

Οι έξπερτ της yoga υποστηρίζουν ότι η απάντηση βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου υπάρχει ενέργεια στο σώμα σε λανθάνουσα μορφή. Έτσι, για να την ενεργοποιήσουμε αυτή την «κρυμμένη» ενέργεια θα πρέπει να ξυπνήσουμε στην δεξιά πλευρά.

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση που επαληθεύει αυτή την θέση. Στο σώμα υπάρχουν δύο μαγνητικά πεδία: το ένα έχει κατεύθυνση από το κεφάλι προς τα πόδια, ενώ το άλλο έχει αντίστροφη κατεύθυνση.

Το πρώτο μαγνητικό πεδίο είναι η βάση της ύπαρξής μας, ενώ το δεύτερο είναι αυτό που καθορίζει την δύναμη του σώματος. Οταν ξυπνάμε στην δεξιά πλευρά, ενδυναμώνουμε το δεύτερο πεδίο και έτσι ενισχύουμε την ροή της ενέργειας του σώματος.

Πηγή: bovary.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close