Σκαλίζεις την μύτη σου; Δες τους κινδύνους_

Σκαλίζεις την μύτη σου; Δες τους κινδύνους! Δείτε γιατί το σκάλισμα της μύτης μπορεί να βλάψει. Είτε το παραδέχεστε είτε όχι τουλάχιστον για μία φορά στην ζωή σας έχετε σκαλίσει την μύτη σας. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν από συνήθεια, άλλοι το κάνουν από στρες ενώ άλλοι, ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.

Σίγουρα το να σκαλίζουμε την μύτη μας είναι αντιαισθητικό, σιχαμερό και δεν δείχνει σημάδι καλών τρόπων. Αυτά τα ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι ότι το σκάλισμα της μύτης, μπορεί να βλάψει μέχρι και την υγεία μας. Σας φαίνεται παράξενο, όμως ισχύει.

Δείτε ακόμα 5 συνήθειες στην τουαλέτα που πρέπει να σταματήσουμε αμέσως

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε με ποιους τρόπους το να σκαλίζουμε την μύτη μας, μπορεί να μας βλάψει. Ένα άρθρο αρκετά χρήσιμο που θα μας πείσει να κόψουμε αυτή την κακή συνήθεια, τόσο για την αισθητική μας, όσο και για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει μόλυνση

Σκαλίζουμε την μύτη μας χρησιμοποιώντας τα χέρια και ειδικότερα τα νύχια μας. Όπως όλοι ξέρουν τα νύχια και τα χέρια μας γενικότερα είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του σώματός μας. Όταν λοιπόν σκαλίζουμε την μύτη μας, μπορεί χωρίς να νιώσουμε κάτι, να ανοίξουμε πληγή στην μύτη ή να την μολύνουμε.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες μικρόβια που μεταφέρονται μέσω του σκαλίσματος από τα χέρια μέχρι την μύτη, μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και πνευμονία. Και μπορεί η βλέννα να προστατεύει τις κοιλότητες του σώματος, όμως στην προκειμένη περίπτωση, το αν έχουμε υγρή ή ξηρή μύτη, δεν παίζει ρόλο.

το_σκάλισμα_της_μύτης_μπορεί_να_προκαλέσει_μόλυνση_

Βλάπτει την ρινική κοιλότητα

Αν έχετε την κακή συνήθεια να σκαλίζετε συχνά την μύτη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, κινδυνεύετε να καταστρέψετε την ρινική σας κοιλότητα. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που σκαλίζουν την μύτη τους, μπορεί να υποφέρουν από φλεγμονές και πρήξιμο στην μύτη κάτι που μπορεί να εμποδίσει την σωστή αναπνοή και όχι μόνο.

το_σκάλισμα_της_μύτης_βλάπτει_την_ρινική κοιλότητα_

Αν σκαλίζουμε την μύτη μας, μπορεί να αρρωστήσουμε

Είναι γνωστό ότι η βλέννα στην μύτη, εγκλωβίζει τα μικρόβια και τους ιούς που αναπνέουμε. Όταν σκαλίζουμε την μύτη μας, αυτά τα μικρόβια τα φέρνουμε στα χέρια μας. Αυτό φυσικά μεταδίδει τα μικρόβια από την μύτη στα χέρια και κατ’ επέκταση σε επιφάνεια του περιβάλλοντος σας.

Η μελέτη δείχνει ότι οι μύτες μπορούν να εξαπλώσουν το μικρόβιο της πνευμονίας.

το σκάλισμα_της_μύτης_μπορεί_να_μας_κάνει_να_αρρωστήσουμε_

Μπορεί να κάνει την μύτη σου να ματώσει

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται, αφού οι μύτες τους ματώνουν σε άσχετες στιγμές. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, σκαλίζοντας την μύτη σας, μπορεί και να καταφέρετε να μπείτε στην λίστα. Το σκάλισμα της μύτης είναι γνωστό ότι σε μερικές περιπτώσεις προκαλεί ρινορραγία.

το σκάλισμα_της_μύτης_μπορεί_να_κάνει_την_μύτη_μας_να_ματώσει_

Μπορεί να προκαλέσει πληγές στην μύτη

Όταν σκαλίζεις την μύτη σου, τραυματίζεις το εσωτερικό της μύτης ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρείς άγαρμπα τρίχες από το εσωτερικό της μύτης, γεμίζοντας σπυράκια την μύτη σου. Επίσης το σκάλισμα της μύτης μπορεί να οδηγήσει σε ρινική αιθουσαίτιδα.

το σκάλισμα_της_μύτης_μπορεί_να_δημιουργήσει_πληγές_στην_μύτη_

Βλάπτει το διάφραγμα

Μπορεί να μην το ήξερες όμως το διάφραγμα το χωρίζουν δύο ρουθούνια. Όταν σκαλίζεις την μύτη σου συχνά, μπορεί να βλάψεις τον διάφραγμά σου και να προκαλέσεις ακόμη και τρύπα σε αυτό. Αυτή η τρύπα είναι γνωστή και ως διάτρητο διάφραγμα.

το σκάλισμα_της_μύτης_βλάπτει_το_διάφραγμα_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close