Κάθεστε σταυροπόδι : Δείτε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας _

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα μας αν καθόμαστε συχνά σταυροπόδι.Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο κάθισμα που δεν έχουμε φανταστεί.

Το να καθόμαστε σταυροπόδι είναι μία κλασική στάση για να καθόμαστε τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες.

Όμως σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, το να καθόμαστε σταυροπόδι μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για το σώμα μας και την υγεία μας. Ίσως να ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε στάση που καθόμαστε, ακόμη κι αν το σταυροπόδι θεωρείται μία πολύ άνετη στάση αλλά και σικ.

Δείτε ακόμα Καστορέλαιο και μαγειρική σόδα: 24 γιατροσόφια που θα σας σώσουν

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε αναλυτικά τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα μας, το να καθόμαστε σταυροπόδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό άρθρο αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς το επιλέγουμε, όταν θέλουμε να κάτσουμε κάπου άνετα και σικ. Διαβάστε παρακάτω: 

 Μπορεί να προκαλέσει παράλυση των νεύρων

Όταν κάθεστε συχνά σταυροπόδι μπορεί να προκαλέσετε στο σώμα σας μία κατάσταση που ονομάζεται παράλυση των νεύρων. Συγκεκριμένα το ένα σας πόδι μουδιάζει τόσο πολύ που δεν μπορείτε να το κουνήσετε ενώ αν κάνετε μία απότομη κίνηση εκείνη την στιγμή, μπορεί ακόμη και να τραυματίσετε τα νεύρα του ποδιού.

το_σταυροπόδι_βλάπτει_το_σώμα_μας_

Θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, το να κάθεστε σταυροπόδι αυξάνει σημαντικά την αρτηριακή σας πίεση. Βέβαια η αύξηση της αρτηριακής πίεσης για όσο καθόμαστε με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ευτυχώς προσωρινή. Όμως τα άτομα που πάσχουν από αυξημένη αρτηριακή πίεση, καλό θα ήταν να αποφεύγουν να κάθονται έτσι.

το_σταυροπόδι_βλάπτει_το_σώμα_μας_Καρδιακα προβλήματα_

Το σταυροπόδι μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, όταν καθόμαστε σταυροπόδι για περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα μπορεί να προκαλέσει πλευρικές κλίσεις ώμου και πυέλου και μπορεί να ευθυγραμμίσει το κεφάλι πιο μπροστά.

Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης και η ακατάλληλη στάση του σώματος οδηγεί σε πόνο και δυσκαμψία στους μυς.

το_σταυροπόδι_βλάπτει_το_σώμα_μας_

Μπορεί  να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις

Το να κάθεστε σταυροπόδι δεν είναι μόνο κακό για τη στάση σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σας. Θα μπορούσε να βλάψει το λαιμό, τη λεκάνη, το κάτω μέρος της πλάτης και τα γόνατά σας. Ειδικά αν νιώθετε πόνους στο γόνατο ή το γόνατό σας έχει πρόβλημα θα πρέπει να αποφεύγετε αυτή τη στάση όπως και να ‘χει.

το_σταυροπόδι_βλάπτει_το_σώμα_ Αρθρώσεις_

Θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αποφύγετε να κάθεστε σταυροπόδι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – είναι απολύτως ασφαλές για το μωρό, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στον αστράγαλο και κράμπες στα πόδια. Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, δοκιμάστε να καθίσετε με τα δύο πόδια στο πάτωμα ή να τα σηκώσετε.

το_σταυροπόδι_βλάπτει_το_σώμα_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close