Τα 10 πιο τοξικά και επικίνδυνα τρόφιμα που  πρέπει να σταματήσετε να τρωτε!πηφη δωτο

Τα 10 πιο τοξικά και επικίνδυνα τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε. Η τροφή είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου, αλώστε είμαστε ότι τρώμε. Πολλές φορές μετά από ένα γεύμα μπορεί να έχουμε αισθανθεί αδιαθεσία ,  υπνηλία ,κόπωση η αίσθημα βάρους ακόμα και να μην έχουμε φάει αρκετά. Ο λόγος δεν έχει σχέση με τη ποσότητα του φαγητού, αλλά με την «τοξικότητα» ορισμένων τροφίμων .

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες μπορούν να ισχυρίζονται ότι αυτά τα τρόφιμα είναι ασφαλή για σας, αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι εκτίθενται σε επεξεργασία και το σώμα σας είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσει.

Υπάρχουν μερικές μελέτες οι οποίες έχουν επιβεβαιώσει τις αρνητικές παρενέργειες από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων. Δείτε  παρακάτω!

Αλεύρι

Το αλεύρι έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη ζάχαρη στο σώμα σας. Επηρεάζει το πάγκρεας και προκαλεί ανισορροπία στα επίπεδα της ινσουλίνης. Ως εκ τούτου, με τη κατανάλωση του αλευριού συσσωρεύεται αρκετό λίπος στον οργανισμό σας. Κατά την επεξεργασία του, το σιτάρι χάνει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών αξιών του, συμπεριλαμβανομένων και των ινών.

Το σιτάρι δεν είναι τόσο κακό για την υγεία σας, αλλά το επεξεργασμένο είναι αρκετά επιβλαβής για σας, γι ‘αυτό θα πρέπει να το αποφύγετε.

Ζάχαρη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη είναι η κύρια αιτία για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλά σχετίζεται επίσης με προβλήματα υγείας στο πάγκρεας, το συκώτι, το πεπτικό σύστημα και τη συνολική υγεία. Επιπλέον, η πρόσληψη σακχάρου διαταράσσει το νευρικό σύστημα κατά 50%.

Δείτε ακόμη: Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από ΚΑΡΚΙΝΟ

Γάλα

Ο Patrick Holford είναι ένας σοβαρός διατροφολόγος που λέει ότι η ικανότητά μας να αφομοιώνουμε τη λακτόζη (κύριο συστατικό στο γάλα) μειώνεται καθώς γερνάμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το γάλα συχνά προκαλεί τροφική δυσανεξία, φούσκωμα, φλεγμονές και δημιουργεί όξινο περιβάλλον στον οργανισμό.

Ντόνατς

Τα ντόνατς είναι κατασκευασμένα από τα ανωτέρω αναφερθέντα συστατικά, λευκό αλεύρι και ζάχαρη. Μπορούν επίσης να περιέχουν trans λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πολύ επιβλαβής για το σώμα σας και την υγεία της καρδιάς σας. Επιπλέον, η πρόσληψη των trans λιπαρών και της ζάχαρης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και της καρδιακής νόσου.

Γρήγορο φαγητό

Η μέθοδος παρασκευής αυτών των τροφίμων είναι πολύ κακή, και είναι από τα πιο ανθυγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε και να βάλετε μέσα στον οργανισμό σας. Είναι γεμάτα με νάτριο, κορεσμένα λίπη και υπερβολικά επεξεργασμένο κρέας.

Θα πρέπει να αποφεύγετε τη μαργαρίνη όσο μπορείτε και να αρχίσετε να τρώτε φυσικά και βιολογικά τρόφιμα.

Αναψυκτικά

Αυτά τα ροφήματα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες και ζάχαρη που είναι πολύ επιβλαβή για το σώμα σας. Στην πραγματικότητα, μειώνουν τα επίπεδα των συμπληρωμάτων στον οργανισμό σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αναφέρει ότι η κατανάλωση 2 αναψυκτικών την εβδομάδα διπλασιάζει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος.

Δείτε ακόμη: 6 πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του ορθού

Επεξεργασμένο κρέας

Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν υψηλά επίπεδα νιτρικών και νάτριο που είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία σας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο συνέδεσε την κατανάλωση των επεξεργασμένων κρεάτων με την αυξημένη πιθανότητα καρκίνου του παχέος εντέρου.

Πατατάκια

Όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες, τα τρόφιμα, δημιουργούν ακρυλαμίδιο, το οποίο είναι μια καρκινογόνος ουσία. Ο Dale Hattis, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Clark, αναφέρει ότι το ακρυλαμίδιο είναι υπεύθυνο για μερικά κρούσματα καρκίνου στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Τα πατατάκια είναι πολύ πλούσια σε αλάτι, το οποίο σημαίνει ότι περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα νατρίου, που σχετίζονται με την υπέρταση και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σούπες σε Κονσέρβες 

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους πιστεύουν ότι είναι υγιεινές, αλλά οι κονσερβοποιημένες σούπες περιλαμβάνουν έως και 890 mg νατρίου. Μόλις εισχωρεί στο σώμα πάρα πολύ νάτριο, αυτό κατακρατά τα υγρά, αυξάνοντας την πίεση του αίματος και προκαλώντας πίεση στην καρδιά, η οποία οδηγεί σε καρδιακές προσβολές.

Δείτε ακόμη: Καρκίνος ενδομητρίου: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες

Μαργαρίνη

Είναι φορτωμένη με  trans λιπαρά οξέα που δεν είναι εύπεπτα από το σώμα σας. Αυξάνει επίσης τη συγκέντρωση χοληστερόλης και είναι υπεύθυνη για βλάβες των αιμοφόρων αγγείων. Η χώνεψη τεχνητών τροφίμων δημιουργεί ένα τοξικό φορτίο στο σύστημά σας, το οποίο είναι πολύ κακό για το συκώτι σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη μαργαρίνη όσο μπορείτε και να αρχίσετε να τρώτε  φυσικά και βιολογικά τρόφιμα.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close