Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες! Το 4ο δε θα το πιστέψετε!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Πολλοί δεν έχουν τον χρόνο να μαγειρέψουν ενώ άλλοι απλά αρέσκονται στο fast food και στο παχυντικό φαγητό. Ξεχνάμε όμως, ότι το σώμα μας είναι ένα εργοστάσιο που για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται σωστά καύσιμα.

Έτσι οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας μας. Οι άνθρωποι όμως, αν δεν εκδηλώσουν κάποιο πρόβλημα υγείας δύσκολα παίρνουν απόφαση να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες.

Έχετε σκεφτεί όμως, ότι το σώμα σας, μπορεί να έχει εκδηλώσει πολλά χρόνια πριν τα πρώτα συμπτώματα κι εσείς απλά να μην γνωρίζατε ότι αποτελούν όντως συμπτώματα; Τα συνδέσατε με κάποιο άλλο πρόβλημα και συνεχίσατε να καταναλώνετε ανθυγιεινά τρόφιμα.

Ποια είναι τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες; Είναι συμπτώματα που πολλές φορές δεν θα σκεφτόμασταν να συνδυάσουμε με τις λάθος διατροφικές συνήθειες. Διαβάστε παρακάτω:

Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες: εξάντληση

Όλοι μας έχουμε υπάρξει εξαντλημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι από εμάς όμως σκέφτηκαν ότι μάλλον η δουλειά ξεκινάει να τους κουράζει ή ότι το σώμα τους χρειάζεται απλά ξεκούραση. Η εξάντληση όμως μπορεί να είναι σύμπτωμα και κακής διατροφής.

Δείτε ακόμα Σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο: Το φυσικό «γιατρικό»από την εποχή της Αρχαίας Σπάρτης

Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν τρέφονται σωστά και νιώθουν εξαντλημένοι μπορεί να έχουν απώλεια σιδήρου. Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει τα επίπεδα της ενέργειας υψηλά μέσα στην ημέρα. Συμβάλλει στην ουσία, στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα.

Αν λοιπόν τα επίπεδα σιδήρου είναι χαμηλά τότε το σώμα δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι υπεύθυνα για την μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα. Γι’ αυτό κι ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η υπερβολική κόπωση.

Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες: απότομες εναλλαγές διάθεσης

Από αυτό πάσχουν συχνά οι άνθρωποι που κάνουν εξαντλητικές δίαιτες ή που γυμνάζονται πολύ αλλά δεν τρέφονται σωστά. Το σώμα χρειάζεται την κατάλληλη πρόσληψη θερμίδων έτσι ώστε να διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης και τα επίπεδα ενέργειας σταθερά.

Αν δεν λαμβάνετε τις κατάλληλες θερμίδες ημερησίως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η διάθεση σας να πέφτει και να ανεβαίνει απότομα. Αν το νιώσετε αυτό, δεν είναι απλά μια ψυχολογική φάση που θα περάσει. Κοιτάξτε μήπως η διατροφή σας δεν είναι σωστή.

Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες: δυσκοιλιότητα

Πολλοί είναι εκείνοι που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ ήταν μια χαρά όσων αφορά το γαστρεντερικό του σύστημά, ξαφνικά ξεκίνησαν να πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Αυτό είναι σύμπτωμα κακής διατροφής, αφού η έλλειψη φυτικών ινών και προϊόντων ολικής άλεσης κάνει τους ανθρώπους δυσκοίλιους.

Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες: νομίζουμε ότι πάσχουμε από κατάθλιψη

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχουν παραποιηθεί τα λόγια των διατροφολόγων σχετικά με τους υδατάνθρακες. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι οι υδατάνθρακες κάνουν κακό και πρέπει να φύγουν τελείως από την διατροφή μας.

Οι διατροφολόγοι όμως ποτέ δεν είπαν να σταματήσουμε πλήρως την κατανάλωση υδατανθράκων. Πρέπει να αποφεύγουμε τους κακούς υδατάνθρακες οι οποίοι βρίσκονται στο έτοιμο φαγητό ή στα έτοιμα σκευάσματα όπως τα πατατάκια.

Γενικά όμως πρέπει εβδομαδιαίως να καταναλώνουμε κάποιους υδατάνθρακες. Αν οι υδατάνθρακες δεν υπάρχουν καθόλου στην διατροφή μας τότε επηρεάζεται η σεροτονίνη. Ένας νευροδιαβιβαστής που είναι υπεύθυνος για την διάθεσή μας

Τα 5 συμπτώματα που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες: απώλεια μαλλιών

Στην καλή υγεία των μαλλιών συμβάλουν οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος, η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, το σελήνιο και ο χαλκός. Αν ξαφνικά ξεκινήσατε να χάνετε πολλά μαλλιά τότε εντάξετε στην διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Επίσης πρωτεΐνες μπορείτε να βρείτε στο κοτόπουλο, το ψάρι, τους ξηρούς καρπούς και το γιαούρτι.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close