φυτά-που-είναι-επικίνδυνα-για-την-υγεία-

Τα καλλωπιστικά φυτά που μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία. Τα φυτά που μπορεί να είναι όμορφα όμως είναι επικίνδυνα. Αυτά τα φυτά είναι πανέμορφα και πολλοί τα έχουν σπίτι τους, όμως είναι επικίνδυνα.

Τα λουλούδια και τα φυτά είναι πανέμορφα και σίγουρα ο πλανήτης μας τα έχει ανάγκη. Όμως δεν είναι όλα τα λουλούδια και τα φυτά άκακα προς τον άνθρωπο. Είναι μερικά φυτά και λουλούδια που τον επηρεάζουν αρνητικά.

Δείτε ακόμα Πέτρες στα νεφρά: Τα 5 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Όμως ο άνθρωπος δεν έχει γνώση από αυτά εκτός αν έχει σπουδάσει ή έχει ασχοληθεί με φυτά και λουλούδια. Αυτό σημαίνει ότι λουλούδια και φυτά που είναι πανέμορφα μπορούν να κοσμούν πολλά μπαλκόνια και αυλές γιατί αυτοί που τα έχουν δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να βλάψουν την υγεία. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα καλλωπιστικά φυτά που μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία:  Οι ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι πανέμορφα και πολύ δημοφιλή φυτά. Έχουν έντονα μπλε άνθη που μαγνητίζουν τα βλέμματα όμως αυτά ειδικά τα άνθη είναι και το πιο επικίνδυνο μέρος τους. Αν μασήσεις ένα τέτοιο άνθος μπορεί να προκληθεί στον οργανισμό σου, ανακοπή, χαμηλή πίεση και να εκδηλώσεις ζαλάδες.

Δείτε ακόμα Αλλεργία στον ήλιο: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πως να προστατευθείς

Τα φύλλα και τα στελέχη της ορτανσίας είναι σε θέση έχουν ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις αν φαγωθούν, όμως σε μικρότερη κλίμακα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ορτανσία έχει μία ουσία, την υδραζίνη που ανήκει στην οικογένεια των κυανιδίων.

φυτά-που-είναι-επικίνδυνα-για-την-υγεία-

Photo via: Pinterest

Τα καλλωπιστικά φυτά που μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία:  Βουκαμβίλια

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η βουκαμβίλια για τον άνθρωπο. Αυτό διότι έχει καρδιοτονική δράση. Είναι αναρριχητικό φυτό και πολύ όμορφα. Τα άνθη, τα στελέχη και οι σπόροι της βουκαμβίλιας περιέχουν κυανογόνα και ολεανδρίνη.

Είναι δύο τοξικές ουσίες που προκαλούν αρρυθμίες, ταχυκαρδίες, ζαλάδες, εμετούς και διάρροιες λίγες ώρες μετά, αφού καταπιείτε κάποιο μέρος της βουκαμβίλιας.

φυτά-που-είναι-επικίνδυνα-για-την-υγεία-

Photo via: pixabay.com

Τα καλλωπιστικά φυτά που μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία:  Μπρουγκμάνσια ή τρομπέτα του Αγγέλου

Το συγκεκριμένο φυτό είναι ένα παχύ διακοσμητικό φυτό με άνθη. Έχει μία πολύ γλυκιά και ευχάριστη μυρωδιά όμως εκτός αυτού είναι ένα ψυχοενεργό φυτό. Τα άνθη του, αν τα φας μπορούν να σου προκαλέσουν ψυχωτικά επεισόδια, παραφροσύνη, παραλυσία και μπορούν να γίνουν ακόμη και θανατηφόρα.

φυτά-που-είναι-επικίνδυνα-για-την-υγεία-

Photo via: geoponiko-kentro.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close