Τι είναι η Ηπατίτιδα Ε; Ποια συμπτώματα περιλαμβάνει;

Η ηπατίτιδα Ε προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Ε – που μπορεί να μολύνει τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους.

Η μόλυνση με τον ιό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων ακόμη και να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια. Η κατάσταση μπορεί να γίνει θανατηφόρα, ειδικά σε γυναίκες που είναι έγκυος και σε ηλικιωμένους.

Επίσης, προκαλεί επιπλοκές σε άτομα με κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή του ήπατος.

Ωστόσο, συνήθως η λοίμωξη είναι ήπια και βραχυπρόθεσμη και οι άνθρωποι συνήθως δεν χρειάζονται θεραπεία.

Τα συμπτώματα της ηπατίτιδας Ε περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών, σκούρο χρώμα ούρων και απαλές ή προς γκρι αποχρώσεις κοπράνων.

Άλλα συμπτώματα είναι η κόπωση, ο πυρετός, ο εμετός, η ναυτία, το κοιλιακό άλγος και η απώλεια όρεξης.

Δείτε ακόμη: Ηπατίτιδα C και παιδιά – Που οφείλεται – Πώς μεταδίδεται

Τα άτομα με συμπτώματα ηπατίτιδας Ε συνιστώνται να επικοινωνούν με το γιατρό τους.

Τα συμπτώματα της ηπατίτιδας Ε περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών, σκούρο χρώμα ούρων

Το NHS Choices αναφέρει οτι: “Ο αριθμός των περιπτώσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον η συνηθέστερη αιτία βραχυπρόθεσμης (οξείας) ηπατίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι είναι η Ηπατίτιδα Ε; Ποια συμπτώματα περιλαμβάνει;

Ο ιός συνδέεται κυρίως με την κατανάλωση ακατέργαστου ή βραστού χοιρινού κρέατος ή παραπροϊόντων σφαγίων, αλλά και με το κρέας αγριόχοιρου, το κρέας ελαφιού και τα οστρακοειδή.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα Ε.

“Όταν ταξιδεύετε σε μέρη του κόσμου που η υγιεινή δεν είναι και η καλύτερη, όπου η επιδημική ηπατίτιδα Ε μπορεί να είναι κοινή, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε αυτό τον ιό εφαρμόζοντας καλά μέτρα υγιεινής των τροφίμων αλλά και καθαρού νερού”.

Δείτε ακόμη: Ηπατίτιδα Α:Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες

Το 2016, σημειώθηκαν 1.243 περιπτώσεις εμφάνισης ηπατίτιδας Ε, όπου υπήρχε μια σχετική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπου αναφέρθηκαν 1.213 περιπτώσεις.

Τι είναι η Ηπατίτιδα Ε; Ποια συμπτώματα περιλαμβάνει;Τα ηλικιωμένα άτομα, αντιμετωπίσουν  κίνδυνο περισσότερων επιπλοκών κατά την εμφάνιση της Ηπατίτιδας Ε

Η ηπατίτιδα Ε μπορεί να προληφθεί με το μαγείρεμα του κρέατος και  προϊόντων κρέατος, με την αποφυγή κατανάλωσης ωμού ή μη καλά μαγειρεμένου κρέατος και οστρακοειδών και πλύσιμο των χεριών πριν από την προετοιμασία και το σερβίρισμα των τροφίμων.

Δείτε ακόμη:22 χρονη γυναίκα κόλλησε ΑIDS μετά από μανικιούρ

Το British Liver Trust αναφέρει ότι η μετάδοση της άμεσα από άτομα σε άτομο είναι ασυνήθιστη.

Η ηπατίτιδα είναι η φράση που περιγράφει τη φλεγμονή του ήπατος.

Μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως ο ιός της ηπατίτιδας Α, ο ιός της ηπατίτιδας Β , ο οποίος εξαπλώνεται στο αίμα ή μέσω μη προφύλαξης κατά την διάρκεια του σεξ, της ηπατίτιδας C που εξαπλώνεται στο αίμα και της αλκοολικής ηπατίτιδας, της κατανάλωσης υπερβολικού αλκοόλ για πολλά χρόνια.

Πηγή: express.co.uk

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close