Το εμβόλιο για τον πνευμονιόκκοκο δεν είναι για όλους – Γιατρός προειδοποιεί

Το εμβόλιο για τον πνευμονιόκκοκο δεν είναι για όλους. Γιατρός προειδοποιεί!

Φαίνεται πως εξαιτίας της παραπληροφόρησης πολλοί ξεκινούν να κάνουν το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου για να προστατευθούν από τον κορονοϊό. Αυτό είναι ένα φαινόμενο αβλαβές αφού οι άνθρωποι που προχωρούν σε αυτό το εμβόλιο δεν πρόκειται να πάθουν κάτι.

Όμως προκαλούνται προβλήματα σε άλλους τομείς. Επειδή στο Daddy-Cool θέλουμε να ενημερώνεστε σχετικά για την υγεία σας αλλά και για τις επιλογές σας σχετικά με αυτή, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, ένα πολύ σημαντικό άρθρο.

Δείτε ακόμα Τσαπάρε: Ο νέος θανατηφόρος ιός που μεταδόθηκε ήδη στον άνθρωπο

Ο παιδίατρος Κώστας Δαλούκας προχώρησε σε μία δημοσίευση μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook εξηγώντας για ποιον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε άσκοπα το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου. Διαβάστε παρακάτω:  

Παρατηρήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα με τον φόβο του κορωνοϊού και από παραπληροφόρηση, νεαρά άτομα ηλικίας 30-40 ετών κάνουν αυτοβούλως το εμβόλιο για τον πνευμονιόκκοκο (prevenar13).

Με την αυξημένη ζήτηση του εμβολίου  (prevenar13) παρατηρείται γονείς μικρών παιδιών να πηγαίνουν στα φαρμακεία για να το πάρουν και να μην το βρίσκουν εύκολα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο εμβολιασμός των παιδιών που έχουν ανάγκη να το κάνουν.

Το εμβόλιο για τον πνευμονιόκκοκο γίνεται στα παιδιά ηλικία 5 ετών και κάτω και στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Αυτές είναι οι ηλικίες που κυρίως “αγαπάει” ο πνευμονιόκκοκος και προσβάλει.

Επίσης το εμβόλιο συνιστάται να γίνεται σε όλα τα άτομα που είναι σε αυξημένο κίνδυνο αν κολλήσουν πνευμονιόκκοκο να κινδυνέψει η υγεία τους. Προσοχή μέσα σε αυτούς υπάρχουν και οι συστηματικοί καπνιστές ανεξαρτήτως ηλικίας!!

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες (>5 ετών έως ≤64 ετών) που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

Άτομα με ανατομική ή λειτουργική ασπληνία, όπως δρεπανοκυτταρική αναιμία, υπερσπληνισμό, σπληνεκτομή
Συγγενής ανοσοανεπάρκεια (κυρίως έλλειψη της IgG2)
Ανοσοκαταστολή κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας
Νεφρωσικό σύνδρομο ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή

Χρόνια πνευμονοπάθεια, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και της κυστικής ίνωσης
Συστηματικοί καπνιστές ανεξαρτήτως ηλικίας

Διαφυγή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από συγγενείς ή επίκτητες αιτίες
Κοχλιακά εμφυτεύματα
HIV λοίμωξη

Επομένως μην αγοράζετε και μην ζητάτε να σας γράψουν το εμβόλιο αν δεν είστε κάτω των 5 ετών, πάνω από 65 ή δεν ανήκετε σε μια από τις πιο πάνω ομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close