συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

10 συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας. 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας με το άλλο σας μισό.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες. Έτσι και η σχέση με το άλλο σου μισό, σίγουρα θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Είναι μερικά ζευγάρια που ενώ είναι πολύ ερωτευμένα μερικές φορές περνούν κρίση, επειδή το χάνουν στα σημεία.

Έτσι, στο σημερινό μας άρθρο αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές, για το πως μπορείτε να βελτιώσετε την σχέση σας με το άλλο σας μισό. Μερικοί κώδικες επικοινωνίας αλλά και πρακτικές που θα κάνουν την σχέση σας πιο σταθερή, χωρίς ανασφάλειες και εντάσεις. Διαβάστε παρακάτω:

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Εξασκηθείτε στο φιλί των 6 δευτερολέπτων.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να μετρήσετε πόση ώρα κρατάει το φιλί που δίνετε στο άλλο σας μισό; Ο Δρ Τζον Γκότμαν, ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Γκότμαν, προτείνει να φιλήσετε το άλλο σας μισό για τουλάχιστον 6 δευτερόλεπτα.

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι τα 6 δευτερόλεπτα ενθαρρύνουν ένα πιο προσεκτικό φιλί σε σύγκριση, ας πούμε, με ένα πεταχτό φιλάκι στο μάγουλο το οποίο κρατάει κλάσματα δευτερολέπτου.

Είναι αρκετό για να συνδεθείτε ουσιαστικά με τον σύντροφό σας, αλλά δεν σας καθυστερεί αν θέλετε να προλάβετε το λεωφορείο ας πούμε. Επίσης, οικοδομεί την εκτίμηση και τονώνει την αγάπη ανάμεσα σε εσάς και τον άλλον σας.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Οι 5 γλώσσες της αγάπης.

Η ιδέα των Πέντε Γλωσσών Αγάπης δημιουργήθηκε από τον σύμβουλο Δρ. Gary Chapman. Με λίγα λόγια, αυτοί είναι οι 5 κύριοι τρόποι με τους οποίους προτιμάμε να δείξουμε την αγάπη μας και πώς θέλουμε να μας δείξουν την αγάπη τους, ως αντάλλαγμα.

Για να διατηρήσετε τον σύντροφό σας χαρούμενο, η εκμάθηση του προτιμώμενου τρόπου λήψης αγάπης θα μπορούσε να κάνει θαύματα για να κρατήσει αυτή τη φωτιά αναμμένη. Δείτε ποιες από αυτές τις γλώσσες αγάπης αρέσουν περισσότερο στον σύντροφό σας:

  1. δώρα
  2. να βοηθάτε το άλλο σας μισό στο σπίτι και αλλού
  3. λόγια επιβεβαίωσης
  4. ποιοτικός χρόνος
  5. σωματικό άγγιγμα

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Χρησιμοποιήστε έναν ειδικό κώδικα που μόνο εσείς και ο σύντροφός σας γνωρίζετε.

Το να χρησιμοποιείτε έναν κώδικα που μόνο εσείς σαν ζευγάρι θα γνωρίζετε μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Θα νιώσετε πως είστε μία ομάδα με τα δικά της μυστικά και αυτό είναι πάντα κάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Συνήθως τα ζευγάρια χρησιμοποιούν μία λέξη – κώδικα, που γνωρίζουν μόνο αυτοί οι δύο την σημασία της. Για παράδειγμα η λέξη “καρπούζι” θα μπορούσε να σημαίνει “time out”, σε έναν καυγά. Έτσι αν εσείς οι δύο καυγαδίζετε πολύ έντονα μπορεί κάποιος από τους δύο να πει “καρπούζι” και να σταματήσουν τα…πυρά μέχρι να ηρεμήσετε.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Η φράση “μπορώ να βοηθήσω” έχει περισσότερη δύναμη από το “σ’ αγαπάω”.

Τον πρώτο καιρό μίας σχέσης αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε από το άλλο μας μισό είναι ότι μας αγαπάει. Παρόλα αυτά όταν αυτή η σχέση συνεχιστεί και το ζευγάρι μπει σε μία γλυκιά ρουτίνα, η λέξη σ’ αγαπάω, χάνει την αξία της μπροστά στην φράση “μπορώ να βοηθήσω;”.

Το να γυρίζει το άλλο σου μισό κουρασμένο από την δουλειά και να βρίσκει τα πιάτα πλυμένα και το κρεβάτι στρωμένο είναι μία πράξη μέγιστης αγάπης και ενδιαφέροντος που δεν θα το αφήσει ασυγκίνητο.

Ή όταν το άλλο σου μισό αποφασίσει να σου μαγειρέψει το να προθυμοποιηθείς να το βοηθήσεις, θα του δείξει πόσο πολύ το νοιάζεσαι και το αγαπάς. Η σχέση σας πρέπει να βασίζεται στην αγάπη, στην βοήθεια και στην συμπαράσταση για να είναι υγιής.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Προσπαθήστε να βρείτε θέματα να συζητήσετε.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μία σχέση. Παρόλα αυτά όταν αυτή η σχέση κρατάει πολλά χρόνια μπορεί να έχεις νιώσει ότι πλέον δεν έχετε θέματα για να συζητήσετε. Προσπάθησε λοιπόν να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα “τι έκανες με την δουλειά;” “πως ήταν η μέρα σου;”.

Σίγουρα θα τα ρωτήσεις κι αυτά, όμως από ένα σημείο και μετά, αυτές οι ερωτήσεις θα ανοίγουν συζητήσεις που θα κρατούν μερικά δευτερόλεπτα. Αν θέλεις να ξανά φέρεις την επικοινωνία στην σχέση σας προσπάθησε να ανοίγεις θέματα για συζήτηση που είναι πιο σημαντικά.

Δείτε ακόμα Το γονίδιο του διαζυγίου: Πως τα γονίδια αυξάνουν τις πιθανότητες διαζυγίου

Για παράδειγμα κάποια είδηση που σε αναστάτωσε, κάποια φιλοσοφημένη απορία για το πως βλέπει τον κόσμο ή τι όνειρα είχε όταν ήταν παιδί. Μοιραστείτε μαζί παιδικές αναμνήσεις, φιλοδοξίες και προβληματισμούς για τον κόσμο και την κοινωνία.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο.

Σίγουρα οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δίπλα τους άλλους ανθρώπους που να τους συμβουλεύουν και να τους κατευθύνουν όταν νιώθουν πως οι ίδιοι έχουν χάσει τον δρόμο. Είναι όμως και μερικές στιγμές που θέλουμε απλά να μας ακούσουν.

Όταν λοιπόν το άλλο σου μισό δεν είναι καλά ψυχολογικά, μην βιαστείς να του πεις ότι αυτά που σκέφτεται είναι χαζομάρες, να του δώσεις μία εναλλακτική λύση και να ξεκινήσεις τις συμβουλές. Ρώτησέ το αν χρειάζεται την βοήθειά σου.

Αν έχει ανάγκη να μιλήσει ή αν έχει ανάγκη να ακούσει εσένα. Κι αν έχει ανάγκη να μιλήσει, άσε την σχέση σου να μιλάει με τις ώρες, να βγάλει όλα αυτά που έχει μέσα της. Κι αφού ακούσεις το άλλο σου μισό σιωπηρά και με προσοχή, πάρε την σχέση σου μία αγκαλιά και ρώτησέ την, αν θέλει να της πεις την άποψή σου. Αν σου πει ναι, τότε να την συμβουλεύσεις.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Να εκτιμάς την σιωπή.

Μπορεί η επικοινωνία να παίζει μεγάλο ρόλο σε μία υγιής σχέση όμως και η άνεση της σιωπής είναι μία μορφή επικοινωνίας. Όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται καλά δεν φοβούνται να είναι οι εαυτοί τους και πολλές φορές μέσα στην μέρα ή στην εβδομάδα θα έχουν ανάγκη να μένουν μόνοι τους και να μη μιλούν ο ένας στον άλλον.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχετε επικοινωνία ή πως η σχέση σας περνάει κρίση. Κάθε άνθρωπος μέσα στην μέρα του έχει την ανάγκη να απομονώνεται και να μην μιλάει σε κανέναν. Επίσης δείχνει ότι το άλλο σου μισό νιώθει άνετα μαζί σου και δεν ψάχνει διαρκώς χαζά θέματα συζήτησης μόνο και μόνο για να μην φανεί βαρετός ή βαρετή.

Επίσης αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να παίρνει τις αποστάσεις του από το άλλο σας μισό μέσα στην μέρα μερικές φορές, στην συνέχεια η επικοινωνία σας θα βελτιωθεί διότι θα έχετε ουσιαστικά θέματα να συζητήσετε και κατά κάποιο τρόπο θα έχετε λείψει ο ένας στον άλλον ακόμη κι αν μένετε στο ίδιο σπίτι.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Να είστε ξεκάθαροι σε έναν καυγά.

Μερικοί άνθρωποι όταν θέλουν να αποφύγουν μία συζήτηση χαζεύουν στο κινητό ή κάνουν πως δεν ακούν γενικότερα. Αυτό σίγουρα είναι κάτι πολύ εκνευριστικό και κάνει τον άλλον να νιώθει ότι δεν του δίνεις καμία απολύτως σημασία.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με έναν σύντροφο πριν κάνετε παιδιά

Καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές δεν έχεις όρεξη να μαλώσεις ή δεν θες να συζητήσεις ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Από το να κάνεις πως δεν ακούς με την ελπίδα το άλλο σου μισό να βαρεθεί και να σταματήσει καλύτερα να του ζητήσεις ευθέως να αλλάξετε θέμα συζήτησης για λίγο.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Οι μικρές πράξεις αγάπης είναι πιο ρομαντικές από τις επιτηδευμένες κινήσεις.

Αν θέλεις να κρατήσεις την φωτιά αναμμένη δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Ένα φιλί την στιγμή που δεν το περιμένει, πρωινό στο κρεβάτι το Σάββατο το πρωί, μία βόλτα οι δύο σας στο αγαπημένο σας σημείο, ένα τραγούδι που θα της το αφιερώσεις καθώς βλέπετε μαζί τηλεόραση.

Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να παίρνεις δώρα και λουλούδια στο άλλο σου μισό. Και σίγουρα δεν χρειάζεται κάθε μέρα η σχέση σας να μοιάζει με ρομαντική ταινία του Χόλυγουντ. Στα απλά πράγματα κρύβεται ο ρομαντισμός.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

Συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας: Να προσέχεις τον εαυτό σου.

Κανένας άνθρωπος εκεί έξω δε θα σε αγαπήσει αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου πρώτα. Να κάνεις τις μάσκες σου, να κάνεις τα μποτέ σου, να αγοράζεις καινούρια ρούχα και να ανανεώνεσαι είτε μιλάμε για άντρες είτε για γυναίκες.

Όταν ξαφνικά μετά από πολλά χρόνια σχέσης αρχίζεις να μην περιποιείσαι τον εαυτό σου και να μην ενδιαφέρεσαι καθόλου για την εξωτερική σου εμφάνιση, είναι μία ξεκάθαρη πράξη αδιαφορίας προς το άλλο σου μισό. Γιατί θέλουμε να είμαστε όμορφοι για να αρέσουμε στο άλλο μας μισό μα πάνω από όλα να αρέσουμε σε εμάς.

Όταν λοιπόν το άλλο μας μισό μας βλέπει να κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι…στα μαύρα μας τα χάλια είναι λογικό να υποθέσει ότι δεν ενδιαφερόμαστε να το εντυπωσιάσουμε πια. Επίσης όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, αυτό με κάποιον τρόπο το περνάμε και στους άλλους και σίγουρα δεν θέλουμε το άλλο μας μισό να χάσει την έλξη του προς εμάς.

συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-την-σχέση-σας-

All photos via brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close