το-γονίδιο-του-διαζυγίου-τα-γονίδια-παίζουν-ρόλο-στον-χωρισμό-ενός-ζευγαριού-

Το γονίδιο του διαζυγίου: Πως τα γονίδια αυξάνουν τις πιθανότητες διαζυγίου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν φταίει μόνο ο χαρακτήρας ή η χημεία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο αλλά και τα γονίδια του κάθε ανθρώπου.

Τα διαζύγια στις μέρες μας είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Συνήθως όταν μαθαίνουμε πως ένα ζευγάρι χωρίζει, σκεφτόμαστε ότι δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους, ότι δεν ταίριαζαν οι χαρακτήρες τους ή ότι κάποιος από τους δύο δεν ήταν τόσο πιστός όσο θα έπρεπε.

Παρόλα αυτά νέες έρευνες έδειξαν κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση και θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Φαίνεται πως τα γονίδια του κάθε ανθρώπου δείχνουν το αν θα χωρίσει ή όχι. Τα γονίδια είναι σε θέση να αυξήσουν ή να μειώσουν τις πιθανότητες ενός διαζυγίου. Πως συμβαίνει αυτό; Διαβάστε παρακάτω: 

Το γονίδιο του διαζυγίου:Το DNA μας παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο εύκολα μαλώνουμε.

Εάν μια σχέση είναι γεμάτη λογομαχίες και ο γάμος τελειώσει, οι σύζυγοι μπορεί να αναρωτηθούν τι πήγε στραβά. Οι επιστήμονες λένε ότι η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στα γονίδια μιας γυναίκας. Ανακάλυψαν ένα γυναικείο «γονίδιο διαζυγίου» που μπορεί να προβλέψει έναν δύσκολο γάμο.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το γονίδιο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες επεξεργάζονται την ωκυτοκίνη, η οποία είναι η «ορμόνη της αγκαλιάς».

Προωθεί επίσης συναισθήματα αγάπης και στοργής. Οι γυναίκες που έχουν το γονίδιο που επηρεάζει την ωκυτοκίνη, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ισχυριστούν ότι είναι δυστυχισμένες στον γάμο τους ή ακόμη και ότι βρίσκονται κοντά σε διαζύγιο.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με έναν σύντροφο πριν κάνετε παιδιά

Απλώς μπορεί να μην μπορούν να συνδεθούν κανονικά με τους συντρόφους τους εξαιτίας αυτού του γονιδίου.

το-γονίδιο-του-διαζυγίου-τα-γονίδια-παίζουν-ρόλο-στον-χωρισμό-ενός-ζευγαριού-

Τα γονίδια αποφασίζουν επίσης εάν ένας άντρας θα είναι πιστός στη σύζυγό του.

το-γονίδιο-του-διαζυγίου-τα-γονίδια-παίζουν-ρόλο-στον-χωρισμό-ενός-ζευγαριού-

Παραδόξως, δεν είναι μόνο η ανατροφή ή ο χαρακτήρας ενός άνδρα που αποφασίζει αν θα αφοσιωθεί σε μια και μόνο γυναίκα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ειδικό γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την πίστη ενός άντρα.

Ακριβώς όπως οι γυναίκες, οι άνδρες έχουν τη δική τους ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το δέσιμο και τη δέσμευση. Ονομάζεται βαζοπρεσσίνη και μερικοί άνδρες έχουν μια μετάλλαξη σε ένα σχετικό γονίδιο.

Εάν ένας άνδρας έχει αυτή τη γονιδιακή μετάλλαξη, είναι λιγότερο πιθανό να είναι μονογαμικός, επομένως υπάρχει ο κίνδυνος να είναι άπιστος στη σύζυγό του.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια “φροντίδας” που φανερώνουν έναν καταπιεστικό σύντροφο

το-γονίδιο-του-διαζυγίου-τα-γονίδια-παίζουν-ρόλο-στον-χωρισμό-ενός-ζευγαριού-

Οι επιστήμονες προτείνουν ακόμη και τη φανταστική κατάσταση που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα για να δοκιμάσει τον πιθανό σύζυγό της για το πόσο πιστός είναι. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί για αυτό είναι ένα δείγμα από το σάλιο του που στάλθηκε για γενετικό έλεγχο από μια ειδική εφαρμογή.

Οι γονείς μπορούν να περάσουν το ειδικό «γονίδιο του διαζυγίου» και στα παιδιά τους.

 

Τα παιδιά χωρισμένων γονέων έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν τους συζύγους τους σε σύγκριση με παιδιά που μεγάλωσαν σε οικογένειες με γονείς που παρέμειναν μαζί. Και οι μελέτες δείχνουν ότι δεν φταίει η ανατροφή, αλλά οι γενετικοί παράγοντες.

Έγιναν μελέτες που αφορούσαν παιδιά που υιοθετήθηκαν σε οικογένειες και μεγάλωσαν με θετούς γονείς. Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά: αποδεικνύεται ότι τα παιδιά κληρονόμησαν την ιστορία του διαζυγίου τους, αλλά όχι από τους θετούς γονείς τους.

το-γονίδιο-του-διαζυγίου-τα-γονίδια-παίζουν-ρόλο-στον-χωρισμό-ενός-ζευγαριού-

Το κληρονόμησαν από τους βιολογικούς τους γονείς. Και αυτό συνέβη ακόμα κι αν είχαν χωρίσει από τους βιολογικούς τους γονείς σε πολύ μικρή ηλικία.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close