15χρονη-χωρίς-άκρα-έγινε-πρωταθλήτρια-pole dancing-

15χρονη χωρίς άκρα κάνει πρωταθλητισμό στο pole dancing. Αυτή η 15χρονη δεν έχει άκρα όμως κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να κάνει πρωταθλητισμό στο pole dancing.

Τα παιδιά έχουν όνειρα κι εμείς θέλουμε όλα τους τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Μία μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των μεγάλων είναι ότι οι μεγάλοι για κάθε τους όνειρο βλέπουν ένα εμπόδιο ενώ τα παιδιά για κάθε τους όνειρο ανοίγουν ένα δρόμο.

Αυτό αποδεικνύεται και με την 15χρονη κοπέλα της σημερινής μας ιστορίας. Η 15χρονη έμαθε από μικρή ηλικία να αγωνίζεται αφού γεννήθηκε χωρίς χέρια και με μόνο ένα πόδι. Όμως αυτό δεν την πτόησε και δεν έπρεπε και να την πτοήσει.

Δείτε ακόμα Αυτό είναι το νέο μοντέλο της Victoria’s Secret και έχει σύνδρομο Down

Έτσι η 15χρονη γίνεται πρωταθλήτρια στο pole dancing που ήταν και το μεγάλο της όνειρο και συνάμα πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους πως ακόμη κι αν η ζωή δεν φαίνεται πάντα τόσο εύκολη, εμείς δεν έχουμε παρά να προσπαθήσουμε. Διαβάστε παρακάτω:

15χρονη χωρίς άκρα κάνει πρωταθλητισμό στο pole dancing

H 15χρονη Φρανσέσκα είναι ένα έφηβο κορίτσι που τραγουδάει τις τελευταίες ποπ επιτυχίες, κάνει βόλτες με την κολλητή της, αγαπάει πολύ τον Χάρι Πότερ και γενικότερα απολαμβάνει όλα αυτά που απολαμβάνουν τα έφηβα παιδιά της ηλικίας της.

Μόνο που η 15χρονη της σημερινής μας ιστορίας κάνει και κάτι διαφορετικό. Κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια στο ακροβατικό pole dancing. Είναι γνωστό ότι το pole dancing είναι ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη πειθαρχία και φυσικά έναν αδύνατο σωματότυπο που προσφέρει ευλυγισία.

15χρονη-χωρίς-άκρα-έγινε-πρωταθλήτρια-pole dancing-

Η 15χρονη κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να κάνει πρωταθλητισμό σε ένα τόσο δύσκολο αλλά και όμορφο άθλημα παρόλο που δεν έχει χέρια και έχει μόνο ένα πόδι. Άλλωστε το σώμα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες ακόμη κι αν μερικές φορές αυτές οι δυνατότητες δεν φαίνονται.

Δείτε ακόμα Τα παιδιά με αναπηρία χρειάζονται την αγάπη μας για να πετύχουν τους στόχους τους!-ΒΙΝΤΕΟ

Η 15χρονη Φρανσέσκα μας έκανε να καταλάβουμε ότι τα όνειρά μας δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, ακόμη κι αν η κοινωνία μας λέει ότι είναι ακατόρθωτα. Επίσης η 15χρονη μας αποδεικνύει ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να ζήσουν ισότιμα σε μία κοινωνία χωρίς να τους χαριστεί τίποτα.

Αρκεί αυτή η κοινωνία να τους δώσει ίσες ευκαιρίες. Οπότε δε θα θέλαμε στο σημερινό μας άρθρο να χαρακτηρίσουμε αυτή την 15χρονη “ηρωίδα”. Όλα τα παιδιά είναι ήρωες, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Το θέμα της σημερινής μας ιστορίας δεν είναι ότι μία 15χρονη παρόλη την αναπηρία της έγινε πρωταθλήτρια.

15χρονη-χωρίς-άκρα-έγινε-πρωταθλήτρια-pole dancing-

Το θέμα της σημερινής μας ιστορίας ότι είναι μία 15χρονη έβγαλε την γλώσσα σε μία κοινωνία που της είπε ότι δεν μπορεί και έδειξε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί με προσπάθεια και πειθαρχία στο στόχο να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Και πως κανένα εμπόδιο είτε σωματικό, είτε οικονομικό είτε κοινωνικό δεν πρέπει να τον αποσπά από τον στόχο.

Δείτε ακόμα Παιδί θαύμα: 10χρονη με Άσπεργκερ έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τελείωσε το σχολείο στα 8

Σύμφωνα με την ίδια ο έρωτας με το pole dancing ξεκίνησε όταν το πρωτοείδε στα social media. Απλά πήγε στην μητέρα της και της είπε ότι ήθελε να το ξεκινήσει. Το 2021 και αφού είχαν περάσει ήδη 3 χρόνια όπου το κορίτσι ασχολούνται με αυτό, έλαβε μέρος στο διαδικτυακό παγκόσμιο πρωτάθλημα pole και aerial.

15χρονη-χωρίς-άκρα-έγινε-πρωταθλήτρια-pole dancing-

Αυτό το πρωτάθλημα το διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλημάτων Επί Στύλου. Εξαιτίας του κορονοϊού οι pole dancers από όλο τον κόσμο ανέβασαν μικρά βίντεο από το πρόγραμμά τους, τα οποία και οι κριτές αξιολόγησαν από απόσταση. Η μικρή Φρανσέσκα λοιπόν ήταν η μόνη αθλήτρια που διαγωνίστηκε όντας με αναπηρίες.

Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και σύμφωνα με την ίδια το pole dancing την κάνει να νιώθει ελεύθερη και γι’ αυτό το επέλεξε. Η 15χρονη φοράει πρόσθετο πόδι και μέχρι τα 8 της χρόνια φορούσε και πρόσθετα χέρια. Όμως μετά ήθελε να τα αφαιρέσει διότι την ενοχλούσαν.

Δείτε ακόμα Η πραγματικότητα ενός τρίχρονου με αυτισμό

Σύμφωνα με τον πατέρα της η 15χρονη είναι μία κοπέλα που ξέρει τι θέλει και ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους της. Επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εξωτερική της εμφάνιση. Φρανσέσκα σε ευχαριστούμε που μας θυμίζεις ότι αυτή η κοινωνία πρέπει να τους χωρά όλους και ότι δεν πρέπει με τίποτα να αφήνουμε τα όνειρά μας να πάνε χαμένα.

15χρονη-χωρίς-άκρα-έγινε-πρωταθλήτρια-pole dancing-

All photos via: nypost.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close