10χρονη-με-Άσπεργκερ-έχει-υψηλότερ-δείκτη νοημοσύνης-από-τον-Αϊνστάιν_

Παιδί θαύμα: 10χρονη με Άσπεργκερ έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και  τελείωσε το σχολείο στα 8. Μας άφησε έκπληκτους η ιστορία της.

Ο αυτισμός είναι διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (ΔΑΔ) ποικίλης σοβαρότητας, νευροαναπτυξιακής αιτιολογίας που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη, την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία.

 

Δείτε ακόμα Σύνδρομο Άσπεργκερ σε παιδιά: Χαρακτηριστικά και συμπτώματα

Υπάρχει πολύ πριν την ηλικία των 3 ετών και συχνά συνυπάρχει με άλλες ασθένειες ή σύνδρομα. Εμφανίζεται με συχνότητα 1 στα 68 παιδιά, με ανοδική τάση. Το Άσπεργκερ είναι μια μορφή ήπιου, λειτουργικού αυτισμού που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και με τη ΔΕΠΥ, με την οποία μερικές φορές συγχέεται.

Αυτό το κoρίτσι λοιπόν γεννήθηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ και απέδειξε πως η διαφορετικότητά της δεν ήταν σε θέση να την κρατήσει μακριά από τους στόχους και τα όνειρά της. Επίσης αποτελεί μία απόδειξη ότι το Άσπεργκερ και ο αυτισμός δεν είναι συνώνυμα της νοητικής υστέρησης.

Ατό το κoρίτσι έχει υψηλότερο IQ από τον γνωστό επιστήμονα Αϊνστάιν και κατάφερε να τελειώσει το σχολείο στα 8 της χρόνια. Η 10χρονη της σημερινής μας ιστορίας μας εντυπωσίασε και θα μοιραστούμε την ιστορία της μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία της

Η πρωταγωνίστρια της σημερινής μας ιστορίας είναι η 10χρονη Adhara Pérez Sánchez που κατάγεται από το Μεξικό. Αυτό το παιδί δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Γεννήθηκε με το σύνδρομο του Άσπεργκερ και και έχει δείκτη νοημοσύνης 162.

Αυτό το παιδί θαύμα λοιπόν έχει υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκόσμιου βεληνεκούς  Stephen Hawking και Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η 10χρονη έχει βάλει στόχο να αποικίσει στον Άρη. Από την ηλικία των 3 ετών διαγνώστηκε με Άσπεργκερ.

10χρονη-με-Άσπεργκερ-έχει-υψηλότερ-δείκτη νοημοσύνης-από-τον-Αϊνστάιν_

Έμαθε να διαβάζει από τα 3 της χρόνια, να συγκεντρώνει και να φτιάχνει παζλ των 100 κομματιών και να λύσει ασκήσεις στην άλγεβρα. Από τα 10 της χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο πτυχία στο Μεξικό. Το ένα πτυχίο αφορά την μηχανική συστημάτων και το άλλο αφορά την βιομηχανική μηχανική με έμφαση στα μαθηματικά.

Δείτε ακόμα Tα 7 πρόωρα σημάδια του αυτισμού που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν

Το όνειρο της μικρής είναι να γίνει αστροναύτης και να ταξιδέψει στο διάστημα με στόχο να αποικίσει στον πλανήτη Άρη. Η μικρή θριάμβευσε στο πανεπιστήμιο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στο σχολείο πέρασε όμορφα. Η μικρή είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από τους συμμαθητές της.

10χρονη-με-Άσπεργκερ-έχει-υψηλότερ-δείκτη νοημοσύνης-από-τον-Αϊνστάιν_

Τα υπόλοιπα παιδιά την κορόιδευαν και την αποκαλούσαν “φρικιό” και “περίεργη” όπως ανέφερε η ίδια η 10χρονη στο NBC San Diego. Επειδή στην μικρή άρεσε να περνάει τον χρόνο της μελετώντας τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων στο σπίτι, η μητέρα της Nallely Sánchez αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια και να τη στείλει σε άλλο σχολείο.

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι είχε IQ 162 και αυτό σημαίνει πως είναι πιο υψηλό από το IQ που είχε ο Stephen Hawking και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Μετά από αυτό πέρασε γρήγορα μέσα από το σχολικό σύστημα και αποφοίτησε από το λύκειο σε ηλικία 8 ετών.

Δείτε ακόμα Βρέφη σιαμαία κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά μετά την επέμβαση (φωτό)

10χρονη-με-Άσπεργκερ-έχει-υψηλότερ-δείκτη νοημοσύνης-από-τον-Αϊνστάιν_

Επίσης εκπροσώπησε το πανεπιστήμιό της Universidad CNCI στο Μοντερέι μιλώντας για τις μαύρες τρύπες σε μία εκδήλωσε που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού της Τιχουάνα. Η μικρή θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Από εκεί ελπίζει να γίνει δεκτή στην NASA για το πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

All photos via: @adhara.maite.perez.sanchez στο Instagram

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close