5 τρόποι για να εμψυχώσεις την κόρη σου!

Το να έχεις κόρη μπορεί να έχει τις καλές στιγμές αλλά και τις κακές του. Αλλά, η κόρη σου είναι αυτή που μπορεί να ”κυβερνήσει” τον κόσμο κάποια μέρα μέσα από τις δικές σου συμβουλές και τα δικά σου παραδείγματα.Δείτε 5 φανταστικούς τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε τις κόρες σας, τις ανιψιές σας ή κάθε κοπέλα που σας έχει ανάγκη και να τις γεμίσετε με αυτοπεποίθηση.

tropi-na-empsichosis-tin-kori-sou1_

  • Δώστε τους ένα κομπλιμέντο για κάτι πέρα από την εμφάνιση τους

”Τι ωραίο φόρεμα, τι ωραία παπούτσια!” είναι κομπλιμέντα που κάθε γυναίκα θέλει να ακούσει, αλλά τα κορίτσια πρέπει να μάθουν οτι υπάρχουν περισσότερα σε αυτή τη ζωή πέρα από την φυσική εμφάνιση. Οπότε, μην σταθείς στο ωραίο φόρεμα και στα παπούτσια γενικά στην εμφάνιση, επικεντρώσου σε άλλες δεξιότητες αυτού του προσώπου που είναι πιο σημαντικές.

Δείτε ακόμη:22 τέλεια κόλπα για γονείς που θα λατρέψετε

tropi-na-empsichosis-tin-kori-sou2_

  • Μην τις αναγκάζετε να αγκαλιάζουν τον οποιοδήποτε

Για ένα παιδί που είναι ντροπαλό ή επιφυλακτικό,το να το βάζουμε να “δώσει μια αγκαλιά σε ένα άγνωστο πρόσωπο για αυτό» μπορεί να είναι μια εμπειρία πολύ τραυματική. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα μικρά κορίτσια νιώθουν πιο άβολα από οτι τα αγόρια να δίνουν αγκαλιές σε άγνωστα πρόσωπα. Μάθετε στην κόρη σας οτι το ποιον θέλει να αγκαλιάζει ή ποιον όχι είναι δικό της δικαίωμα και δείξτε της άλλους τρόπους να χαιρετάει κάποιον όπως μια ευγενική χειραψία ή ακόμη και ” ένα κόλλα 5”.

Δείτε ακόμη:12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

tropi-na-empsichosis-tin-kori-sou3_

  • Πάρτε στα κορίτσια σας επιστημονικά παιχνίδια ή παιχνίδια που στηρίζονται στα μαθηματικά

Ναι θα τις πάρετε και την barbie αλλά και τα επιστημονικά παιχνίδια , θα κάνει το παιδί σας να σκέφτεται και άλλα πράγματα πέρα από αυτά και να δεί και άλλες πεδία που ίσως του αρέσουν. Άλλωστε, τα πειράματα είναι πολύ διασκεδαστικά και σε ποιο παιδί δεν αρέσουν;

tropi-na-empsichosis-tin-kori-sou4_

  • Μιλήστε στο παιδί σας για τα χρήματα

Όταν πρόκειται για μισθούς, οικονομική άνεση και γενικά οικονομικούς προϋπολογισμούς είναι θέματα, στα οποία εξακολουθούν οι γυναίκες να υστερούν από τους συντρόφους τους. Διδάξτε στην κόρη σας, να ενδιαφέρετε από νωρίς για τα χρήματα και την εγγενή αξία τους. Αυτό μπορείτε να το κάνετε απλά, δίνοντας ας πούμε στην εξάχρονη κόρη σας, ένα εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι και να της πείτε να αποθηκεύσει αυτά τα χρήματα για κάτι το οποίο πραγματικά έχει ανάγκη να έχει, ή ακόμη και μιλώντας στο τραπέζι για τα δικά σας έξοδα αλλά και τις δικές σας οικονομίες.

Δείτε ακόμη:Πως θα γίνει το παιδί σας εξυπνότερο;

tropi-na-empsichosis-tin-kori-sou5_

  • Δείξε στη κόρη σου πόσο πολύ αγαπάς την δουλειά σου

Είναι αποδεδειγμένο οτι οι κόρες οι οποίες έχουν μαμάδες που δουλεύουν μπορούν να αναλάβουν πιο εύκολα δουλειές σε ισχυρές θέσεις και καλοαμοιβόμενες. Δείξε στην κόρη σου πόσο ισχυρή είναι η δουλειά σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει και εσύ να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο, όπως μια προαγωγή ή μια καλύτερη θέση στην εταιρεία σου ας πούμε. Γίνε η εργαζόμενη γυναίκα που θα ήθελες να δεις την κόρη σου να είναι!

Πηγή: purewow.com
Close