γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας. Τα κομπλιμέντα είναι κάτι παραπάνω από κολακείες και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την ζωή σας. Δείτε πως και γιατί.

Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι ένα κομπλιμέντο ήταν σε θέση να σου αλλάξει όλη την μέρα. Γυρνάς κουρασμένη ή κουρασμένος από την δουλειά κι ενώ είσαι μίζερη ή μίζερος μέσα στο λεωφορείο μία άσχετη ή ένας άσχετος σου λέει ότι έχεις όμορφη μπλούζα ή όμορφες βλεφαρίδες.

Μπορεί στην αρχή να σου φανεί παράξενο το ότι βρήκε το θάρρος να στο πει χωρίς να σε γνωρίζει όμως μετά σκέφτεσαι “δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό και σίγουρα μου ανέβασε τη διάθεση”. Ένα κομπλιμέντο είναι κάτι παραπάνω από κολακεία.

Δείτε ακόμα 7 τρόποι να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε προσβάλλει επειδή δεν έχεις σχέση

Ένα κομπλιμέντο μπορεί πραγματικά να μας ανεβάσει τη διάθεση και να μας αλλάξει όλη μας την ζωή γι’ αυτό και πρέπει να τα δίνουμε απλόχερα. Κανένας δεν πρόκειται να αντισταθεί σε ένα κομπλιμέντο το οποίο γίνεται με όμορφο και αθώο τρόπο. Ακόμη κι αν δεν στο δείξει μέσα του θα χαρεί πολύ.

Σήμερα λοιπόν θα σας εξηγήσουμε για ποιον λόγο ένα κομπλιμέντο μπορεί πραγματικά να αλλάξει την ζωή μας. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να γίνεται πιο αυθόρμητοι και να μην αφήνετε τις όμορφες σκέψεις σας για τους άλλους, μόνο για τον εαυτό σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας : Τα κομπλιμέντα είναι σαν τροφή για καλή διάθεση.

Ακριβώς όπως πρέπει να τρώμε φαγητό κάθε μέρα, έτσι και οι άνθρωποι νιώθουν την επιθυμία να λαμβάνουν κομπλιμέντα σε καθημερινή βάση. Κάποια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν κομπλιμέντα κάθε μέρα για μια εβδομάδα ένιωθαν εξίσου καλά ακούγοντας τα ωραία λόγια όπως και την πρώτη μέρα.

Δεν ένιωθαν ότι τα κομπλιμέντα ήταν αναγκαστικά ή ότι ο αντίκτυπός τους μειώθηκε μόνο και μόνο επειδή τα άκουγαν συχνά, σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν να συμβεί τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα.

γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας: Ο έπαινος των εργαζομένων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τους κάνετε να αισθάνονται καλά.

Φυσικά, ο μισθός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο πηγαίνουμε στη δουλειά, αλλά πολλοί άνθρωποι νοιάζονται για τη δουλειά τους σε πιο προσωπικό επίπεδο, καθώς η εργασία τους αντανακλά τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συγχαρητήρια σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι ένας μεγάλος τρόπος για να ανακουφίσετε από το άγχος έναν εργαζόμενο και να τον κάνετε να νιώσει ότι τον βλέπουν, τον εκτιμούν και τον αναγνωρίζουν.

Δείτε ακόμα 18 λόγοι για τους οποίους η κοινωνία δεν πρέπει να αμφισβητεί μια γυναίκα που αποφασίζει να μην κάνει παιδιά

Οι νευροεπιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να μην αφήνεις τα επιτεύγματα κάποιου να περάσουν απαρατήρητα φέρνει την ίδια χαρά με το να παίρνεις μισθό. Για να δώσετε λοιπόν κίνητρα στους υπαλλήλους σας μέχρι τον επόμενο μισθό, μην ξεχάσετε να τους κάνετε κομπλιμέντα!

γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας : Τα κατάλληλα κομπλιμέντα στην πραγματικότητα δεν κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα.

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πράγματα που οι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν ως φιλοφρονήσεις που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου κατάλληλα να πουν και καταλήγουν να κάνουν τον παραλήπτη να αισθάνεται άβολα.

Αλλά τα γνήσια κομπλιμέντα δεν έχουν αυτό τον αντίκτυπο. Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι κάποιος που δεν γνωρίζουν καλά δεν θα νοιαστεί να του κάνουν κομπλιμέντα και μπορεί να αισθάνονται δυσφορία όταν, στην πραγματικότητα, οι παραλήπτες καταλήγουν να αισθάνονται καλά και η μέρα τους λαμπρύνει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας : Τα κομπλιμέντα μπορούν να αυξήσουν την επιμονή.

Το να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα είναι αναμφίβολα δύσκολο γιατί θα αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις και αποτυχίες. Αυτά τα πράγματα μπορούν εύκολα να καταρρίψουν οποιονδήποτε και να τον κάνουν να νιώθει ότι είναι καλύτερο να τα παρατήσει παρά να συνεχίσει να αποτυγχάνει, κατηγορώντας συχνά την έλλειψη ταλέντου.

Τα κομπλιμέντα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους ανθρώπους να συνεχίσουν – είναι ένα είδος θεραπείας για να μην αισθάνονται αποθαρρυμένοι. Είναι υπέροχο να αναγνωρίζεις μικρές νίκες και ο παραλήπτης θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο από όσο ξέρεις.

γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας: Όταν κάνεις κομπλιμέντα νιώθεις πιο ωραία από όταν σου κάνουν κομπλιμέντα.

Το να νιώθεις καλά αφού κάνεις ένα κομπλιμέντο ισοδυναμεί με το να νιώθεις καλά μετά τη δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό. Δημιουργήσατε μια θετική αλληλεπίδραση με το άτομο στο οποίο κάνατε το κομπλιμέντο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της διάθεσής του και να σκέφτεται πιο ευνοϊκά για εσάς.

Δεν είναι μυστικό ότι το να κάνεις καλά πράγματα για τους άλλους σε βοηθά να νιώθεις καλά και με τον εαυτό σου.

γιατί-τα-κομπλιμέντα-κάνουν-καλό-στην-ζωή-ενός-ανθρώπου-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close