8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Υπάρχουν 8 σημάδια που δεν τα αναγνωρίζεις εύκολα όμως υποδηλώνουν ότι το άλλο σας μισό είναι συναισθηματικά ανώριμο. Ποια είναι αυτά και πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε;

Σε μία σχέση δεν μετράει μόνο το σ@ξ. Μετράει και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά πολλά ζευγάρια υστερούν σε αυτό. Όμως τι είναι μία σχέση χωρίς επικοινωνία; Και τι είναι μία σχέση χωρίς καλό σ@ξ; Στην πρώτη περίπτωση είστε απλά δύο άνθρωποι που τα βρίσκουν στο κρεβάτι, όμως στις δύσκολες στιγμές ο ένας δεν μπορεί να καταλάβει τον άλλον.

Οπότε καταλήγετε ή να τσακώνεστε ή από ένα σημείο και μετά να χωρίζετε. Στην δεύτερη περίπτωση είστε δύο άνθρωποι με καλή επικοινωνία που στο τέλος καταλήγετε φίλοι, αφού καλή επικοινωνία έχεις και με την κολλητή σου.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια ότι δεν υπάρχει αληθινή αγάπη στην σχέση σας

Η επικοινωνία λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι πολύ ερ@τεύσιμο και σε κάνει να νιώθεις μεγάλη ασφάλεια το να μπορεί ο άλλος να σε καταλάβει. Το να μπορείτε στις κρίσεις να βρίσκεται μία μέση λύση. Που να στέκεται στο πλάι σου όπως οφείλει.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν την σχέση τους τις περισσότερες φορές είναι συναισθηματικά ανώριμοι. Με λίγα λόγια νιώθουν πράγματα για σένα, όμως δεν ξέρουν πως να στα δείξουν. Πως όμως μπορείς να ξεχωρίσεις έναν συναισθηματικά ανώριμο; Διαβάστε παρακάτω: 

Ο σύντροφός σου, σου λέει πράγματα που δεν εννοεί

Θέλεις να πας σε ένα party με την κολλητή σου και ρωτάς τον σύντροφό σου αν έχει πρόβλημα με αυτό. Ο σύντροφός σου, σου λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και την επόμενη μέρα σου κάνει σκηνή. Δεν διστάζει να σε κατηγορήσει ότι πήγες στο party και άργησες να γυρίσεις και σε κάθε καυγά μπορεί να σου πετάει και από καμία σπόντα.

Όταν ένας άνθρωπος δεν ξέρει ακριβώς τι τον πειράζει και τι όχι είναι συναισθηματικά ανώριμος. Όπως επίσης είναι συναισθηματικά ανώριμος κι ένας άνθρωπος που εκείνη την στιγμή δεν τον πειράζει κάτι και την επόμενη μέρα ξεκινάει να τον πειράζει επειδή ξύπνησε με νεύρα, ήθελε να σου κάνει σκηνή ή η συζήτηση που έχετε δεν τον συμφέρει.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Χρειάζεται να καθησυχάζεις συνέχεια τον σύντροφό σου

Κάθε άνθρωπος έχει ανασφάλειες και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Παρόλα αυτά κάθε άνθρωπος νιώθει και ως ένα βαθμό σίγουρος για τον εαυτό του. Ακόμη και στην αρχή μίας σχέσης ένας άνθρωπος συναισθηματικά ώριμος θα εκφράσει μία ανασφάλεια μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή και μία φορά τον μήνα.

Και αυτές οι ανασφάλειες εκφράζονται μέχρι το ζευγάρι να γνωριστεί μεταξύ του και να καταλάβουν καλά ο ένας τον άλλον. Όταν λοιπόν εσύ έχεις εξηγήσει επανειλημμένες φορές τι σημαίνει αυτός για σένα, τι νιώθεις, πόσο σοβαρά τον βλέπεις και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θέλει αποδείξεις γι’ αυτό, υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμη και στην αρχή της σχέσης, όταν ένας άνθρωπος ζητάει μία φορά την εβδομάδα αποδείξεις για τα συναισθήματά σου και είναι γεμάτος ανασφάλειες σημαίνει ότι είτε εσύ δεν του προσφέρεις την κατάλληλη ασφάλεια είτε αυτός είναι συναισθηματικά ανώριμος.

Δείτε ακόμα Σημάδια που προδίδουν ότι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός!

Ένας συναισθηματικά ώριμος ξέρει να ξεχωρίζει το πως νιώθει ο άλλος γι’ αυτόν. Ξέρει ότι ένας καυγάς δεν σημαίνει και πολλά πράγματα όταν ο λόγος δεν είναι σοβαρός. Ξέρει ότι αν δεν του στείλεις μήνυμα για μία ώρα δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς. Ξέρει ότι η αγάπη φαίνεται και σε άλλα πράγματα.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Ο σύντροφός σας, σας μειώνει

Όταν εκφράζεις μία ανασφάλεια ή κάτι που σε πειράζει για πρώτη φορά κι εκείνος αντί να σου εξηγήσει για ποιον λόγο δεν στέκουν αυτά που λες ξεκινάει τα “είσαι τρελή, δεν σε αντέχω άλλο” κοκ, σημαίνει ότι είναι συναισθηματικά ανώριμος.

Αν είναι αθώος δεν ξέρει πως να υπερασπιστεί τον εαυτό του και με την πρώτη ευκαιρία ξεκινάει τα κοσμητικά επίθετα. Αν έχει.. λερωμένη την φωλιά του και μόνο που δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του, δείχνει την ανωριμότητά του.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Επίσης τα κοσμητικά επίθετα είναι και μία αρκετά χειριστική πρακτική. Προσπαθείς να προσβάλλεις τον άλλον, με σκοπό να τον κάνεις να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του και να φοβηθεί να σου κάνει οποιοδήποτε παράπονο την επόμενη φορά.

Δείτε ακόμα Η σχέση με τους γονείς δείχνει τι σχέση έχετε με τον σύντροφό σας

Σίγουρα τα πολλά παράπονα δεν είναι ωραία, όμως και να το να μην μπορείς να εκφράζεις ένα παράπονο στο τόσο, το ίδιο άσχημο είναι. Οπότε εκτός από συναισθηματικά ανώριμος είναι και χειριστικός.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Ο σύντροφός σας δεν επιτρέπει στον εαυτό του να είναι ευάλωτος

Ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει από την ζωή του και είναι συναισθηματικά ώριμος δεν φοβάται να αφεθεί. Δεν φοβάται να πέσει χαμηλά για τον έρ@τά του διότι ξέρει ότι όλα αυτά είναι εμπειρίες και ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Από την άλλη ένας συναισθηματικά ανώριμος άνθρωπος θα φοβηθεί να σου πει σ’ αγαπάω. Θα φοβηθεί να σε πάρει αγκαλιά ή να σου κάνει ερ@τική εξομολόγηση σε ανύποπτο χρόνο. Είναι συναισθηματικά… τσιγκούνης, διότι φοβάται μην πληγωθεί.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Θέλει να έχει πάντα την τελευταία κουβέντα σε έναν καυγά

Ένας συναισθηματικά ώριμος άνθρωπος καταλαβαίνει πότε έχει άδικο και έχει τα κότσια να ζητήσει συγγνώμη από τον σύντροφό του. Από την άλλη ένας συναισθηματικά ανώριμος άνθρωπος ακόμη και σε έναν μικρό καυγά παλεύει να βγει από πάνω.

Κι ακόμη κι αν όλα δείχνουν πως έχει άδικο, θέλει να έχει την τελευταία λέξη και φυσικά το άλλο του μισό να φταίει πάντα. Δεν είναι έτσι όμως. Η ωριμότητα φαίνεται από την δύναμή σου να αναλάβεις τις ευθύνες σου όταν πρέπει.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Ο σύντροφός σου δεν ξέρει τι θέλει από την ζωή του

Σίγουρα όταν ξεκινάς να βγαίνεις ραντεβού δεν έχεις ακόμη ξεκάθαρο στο μυαλό σου που θες να καταλήξει το μεταξύ σας. Μετά από ένα μήνα συχνών ραντεβού όμως, ξέρεις. Έτσι συζητάς με τον άλλον για το πως θέλει να το συνεχίσετε.

Σε αυτή την περίπτωση είτε θα σου πει ότι δεν είναι έτοιμος ή έτοιμη για σχέση αυτόν τον καιρό, είτε θα σου πει ότι θέλει να το πάτε ένα βήμα παραπέρα. Τα “δεν ξέρω” “είμαι μπερδεμένος” “θέλω χρόνο” δείχνει ότι αυτός που έχεις απέναντί σου δεν ξέρει τι θέλει και αυτό είναι σημάδι συναισθηματικής ανωριμότητας.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Ο σύντροφός σου δεν θέλει ποτέ να δοκιμάζετε νέα πράγματα

Κάθε συναισθηματικά ώριμος άνθρωπος ξέρει ότι μία σχέση θέλει συνεχώς προσπάθεια. Χρειάζεται λοιπόν το ζευγάρι να δοκιμάζει νέα πράγματα στο σ3ξ, στις διακοπές, στις εμπειρίες που θα έχετε μαζί. Όταν ένας άνθρωπος είναι αδιάφορος σε όλα αυτά τότε είτε είναι συναισθηματικά ανώριμος είτε δεν θέλει να είναι σε αυτή την σχέση.

Ένας άνθρωπος που βαριέται να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στο σ3ξ διότι έχει βολευτεί με αυτά που ήδη ξέρει είναι συναισθηματικά ανώριμος και φυσικά δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί το ταίρι του, το οποίο θέλει να δοκιμάσει και νέα πράγματα.

Όταν ένας άνθρωπος σου λέει ότι έχει ανάγκη να περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί, να πηγαίνετε διακοπές, βόλτες κοκ κι ενώ έχεις χρόνο και κουράγιο επιλέγεις να βλέπεις τηλεόραση, σημαίνει ότι δεν προσπαθείς γι’ αυτήν την σχέση και είσαι συναισθηματικά ανώριμος.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

Ο σύντροφός σου δεν μαθαίνει από τα λάθη του

Του λες ότι κάτι σε πειράζει. Γίνεται μεγάλος καυγάς εξαιτίας αυτού. Μπορεί να κινδυνεύσατε και να χωρίσετε. Και μετά από 2 μήνες ξεχνάει τι είπατε και τι κατάληξη είχε και κάνει και πάλι το ίδιο λάθος. Αν ένας άνθρωπος δεν είναι συναισθηματικά ανώριμος όταν δεν καταλαβαίνει τι σε πειράζει τότε δεν ξέρουμε πότε είναι.

8_σημάδια_ότι_σύντροφός_σας_είναι_συναισθηματικά_ανώριμος_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close