τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

8 τρόποι να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή με δύσκολους ανθρώπους. Ανθρώπους ιδιότροπους, παράξενους, που παρεξηγούν ή κατακρίνουν ό,τι πούμε ή ό,τι κάνουμε.

Δείτε ακόμα Γυναίκες μοιράζονται μαζί μας τα πιο χαζά σχόλια από άντρες

Πολλοί από εμάς, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους ανθρώπους, είτε πληγωνόμαστε και στεναχωριόμαστε, είτε νευριάζουμε και χάνουμε τον έλεγχο. Στο παρακάτω άρθρο όμως, θα δούμε 8 έξυπνους τρόπους να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους. Διαβάστε παρακάτω: 

Μιλήστε για το ζήτημα που σας απασχολεί ενώ περπατάτε

Αν θέλετε να συζητήσετε κάτι που σας προβληματίζει με έναν δύσκολο ή επικριτικό άνθρωπο, τότε μιλήστε μαζί του ενώ περπατάτε. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο θα διοχετεύσετε περισσότερη ενέργεια στο περπάτημα και θα αποσπάσει την προσοχή του δύσκολου ατόμου η μαγεία της φύσης.

Έτσι, θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες η συνομιλία σας να καταλήξει σε διαμάχη και θα εξωτερικεύσετε  τα συναισθήματα που σας βασανίζουν ή που θέλετε να τα μοιραστείτε οπωσδήποτε, πιο εύκολα.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Δοκιμάστε την προσέγγιση “σάντουιτς”

Ξεκινήστε τη συνομιλία με τον σύντροφό σας, τον συνάδελφό σας ή τον φίλο σας, με ένα θετικό σχόλιο. Βεβαιωθείτε ότι το άτομο κατανοεί ότι εκτιμάτε την προσπάθειά του και στη συνέχεια προχωράτε στο κρίσιμο μέρος της συνομιλίας. Τερματίστε τη συνομιλία με λόγια ευγνωμοσύνης, ευχαριστώντας τους που αφιέρωσαν χρόνο για να σας ακούσουν.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Μην είστε επιθετικοί με τους δύσκολους ανθρώπους

Μερικές φορές ένας δύσκολος άνθρωπος προσβάλλεται εύκολα. Έτσι δοκιμάστε να είστε πιο ευγενικοί μαζί του. Για παράδειγμα αν η φίλη σας, ρωτήσει την άποψή σας για την καινούρια της φούστα, μην της πείτε ότι δεν την κολακεύει καθόλου και να την βγάλει αμέσως.

Αντιθέτως πείτε της ότι είναι πολύ ωραία πάνω της, αλλά σήμερα θα την προτιμούσατε με το τζιν της παντελόνι. Έτσι και την γνώμη σας θα έχετε πει και δε θα σας παρεξηγήσει κανείς.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Αφήστε τα συναισθήματά σας στην άκρη και μιλήστε για γεγονότα και όχι για συναισθήματα στους δύσκολους ανθρώπους

Οι δύσκολοι άνθρωποι δύσκολα έχουν την απαραίτητη ενσυναίσθηση να μπουν στην θέση του άλλου. Έτσι αντί να περιγράφετε μία κατάσταση από μία συναισθητική οπτική γωνία, καλύτερο θα ήταν να τους παρουσιάσετε απλά τα γεγονότα και να τους πείτε την αντικειμενική σας άποψη για το θέμα που σας απασχολεί, μαζί με τις αποφάσεις που πήρατε.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Αποφύγετε ορισμένα θέματα

Αν στο παρελθόν ένα συγκεκριμένο θέμα οδήγησε σε καυγά, απλά αποφύγετε το συγκεκριμένο θέμα με τον δύσκολο άνθρωπο που έχετε απέναντί σας. Είναι δύσκολο να αλλάξετε άποψη σε ένα δύσκολο άνθρωπο και γενικότερα είναι μάταιο να προσπαθείτε να βάλετε το μυαλό σας, στο κεφάλι του. Οπότε βρείτε άλλα θέματα για συζήτηση.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Ορίστε όρια και ακολουθήστε τα

Μερικές φορές όση υπομονή και να δείξεις ένας δύσκολος άνθρωπος σε ξεπερνάει. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να θέσετε τα δικά σας όρια στον συγκεκριμένο άνθρωπο και να μην κάνετε υποχωρήσεις σχετικά με αυτά. Έτσι θα μπει στην θέση του.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_Όρια_

Δώστε τους προσοχή

Πολλές φορές οι δύσκολοι άνθρωποι αναζητούν απλά την προσοχή μας και το κάνουν με άσχημο τρόπο. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος σας κάνει ένα επικριτικό σχόλιο, αντί να νευριάσετε και να στεναχωρηθείτε, απλά αλλάξτε αμέσως θέμα γυρίζοντας την συζήτηση σε κάτι που αφορά τον ίδιο.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_

Εστιάστε στα θετικά πράγματα και όχι στα αρνητικά

Μερικές φορές ένας δύσκολος άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι . Είναι δύσκολος τις τελευταίες μέρες. Επειδή όλοι μας περνάμε άσχημες φάσεις και μερικές φορές συμπεριφερόμαστε απότομα στους άλλους, δείξτε κατανόηση. Μην καταπιάνεστε από ότι σας λέει και προσπαθήστε να θυμηθείτε τα πράγματα που τον κάνουν καλό και όχι κακό.

τρόποι_για_να_αντιμετωπίσεις_τους_δύσκολους_ανθρώπους_Εστιάστε στα θετικά_δείξτε κατανόηση_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close